Για βασικός ο Αραβίδης

Η... πιλοτική δοκιμή του Κετσπάγια για το ματς με τη Λάρισα που ακολουθεί για την ΑΕΚ και οι σκέψεις για αλλαγή στη μεσαία γραμμή. Το "ανοιχτό" (όπως φάνηκε) ενδεχόμενο της παρουσίας του Χρήστου Αραβίδη στην 11άδα. Αναλύει τα δεδομένα ο Ακης Γεωργίου.

Για βασικός ο Αραβίδης

Η ΑΕΚ συνέχισε την προετοιμασία της για τον αγώνα με τη Λάρισα στο AEL FC Αrena την προσεχή Δευτέρα και ο Κετσπάγια έδειξε ένα -πρώιμο ίσως- μέρος των σκέψεών του ενόψει της επόμενης επίσημης αγωνιστικής υποχρέωσης της «Ένωσης». Ο Γεωργιανός τεχνικός φανέρωσε μέρος των πλάνων του για το ματς με τη Λάρισα ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι περισσότερες πιθανότητες είναι στο να γίνουν αλλαγές στις επόμενες μέρες καθώς υπάρχει ακόμα περιθώριο μέχρι το ματς στη Λάρισα καθώς αυτό γίνεται.

Η… «κλειδωμένη» τετράδα στην άμυνα

Σύμφωνα με τα όσα φάνηκαν στο σημερινό οικογενειακό διπλό, ο Κετσπάγια έδειξε να προορίζει τον Γιάννη Ανέστη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, χωρίς να δείχνει κάποια διάθεση για αλλαγή στη θέση του τερματοφύλακα. Στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε κανονικά ο Ντίντακ Βιλά, ο οποίος επανήλθε στην κανονική δράση μετά το χτύπημα στην προπόνηση της Τρίτης σε μια σύγκρουση με τον Κώστα Μανωλά. Ο Ισπανός δείχνει φαβορί για να διατηρήσει τη θέση του έναντι του Χουάν Ντίας (ο οποίος αποτελεί την εναλλακτική δε περίπτωση που δεν…) ωστόσο και αυτό το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει στις μέρες που απομένουν.

Ο Ροντρίγκο Γκάλο πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ κεντρικό αμυτνικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Δημήτρης Κολοβέτσιος. Από τη στιγμή του τραυματισμού του Τζολέον Λέσκοτ, ο Κολοβέτσιος είναι ξεκάθαρα ο αντικαταστάσης του στο αρχικό σχήμα χωρίς να τίθεται κάποια άλλη αμφιβολία επ’ αυτού.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΧΑΦ

Η… καινοτομία του Κετσπάγια είχε να κάνει με τη μεσαία γραμμή. Ο τεχνικός της ΑΕΚ άλλαξε τα δεδομένα στη μεσαία γραμμή σε σχέση με αυτό που δοκίμαζε στο προηγούμενο διάστημα, ακόμα και στο χρονικό σημείο που επίσης δεν είχε τον Σιμόες (όπως και τώρα). Η διαφορά έχει να κάνει με τον τρόπο της διάταξης, αφού σύμφωνα με την τελευταία σκέψη του προπονητή της «Ένωσης» υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να πάρει θέση 6αριού ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, μπροστά του θα παίξουν οι Πέτρος Μάνταλος και Τάσος Μπακασέτας στην ευθεία, με ρόλο εσωτερικών χαφ.

Σε ότι έχει να κάνει με την επιθετική και μεσοεπιθετική γραμμή, ο Κετσπάγια έδειξε την προτίμηση στη χρησιμοποίηση του Βαγγέλη Πλατέλλα στο δεξί φτερό της επίθεσης. Στο αριστερό φτερό όπως ήταν αναμενόμενο πήρε θέση ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος λόγω του γνωστού ζητήματος που εκκρεμούσε (την ώρα της προπόνησης) με την τιμωρία του Πατίτο.

Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Σε ότι έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης ο Κετσπάγια έδειξε να υπολογίζει τον Χρήστο Αραβίδη τουλάχιστον σαν σκέψη, δοκιμάζοντάς τον με τους βασικούς για πρώτη φορά στο τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Ούγκο Αλμέιδα έπαιξε με την 11άδα των αναπληρωματικών. Έχει πάρει ρυθμό -έπαιξε και στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής στην Καλλιθέα- αλλά προφανώς ο προπονητής της ΑΕΚ δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στο τι ακριβώς θέλει να κάνει ανάλογα με τον βαθμό ετοιμότητάς του ο οποίος δεν είναι στο απόλυτο αυτή τη στιγμή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Πορτογάλος δεν έχει τις πιθανότητές του να ξεκινήσει το ματς και να βοηθήσει την ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK