Γιαννακόπουλος: "Αυτά πρέπει να πληρώσει όποιος θέλει να μπει στην ΠΑΕ"

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση των χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποκαλύπτοντας διάλογο που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο, όπως και πόσα χρήματα πρέπει να βάλει κάποιος για να μπει στην ΠΑΕ.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μία μέρα μετά την δημοσιοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πράξη αυτό που τόνισε, αποκαλύπτοντας πόσα είναι τα χρέη της εταιρίας, σύμφωνα με τα όσα του είχε πει ο Γιάννης Αλαφούζος στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Μάλιστα αποκαλύπτει και διάλογο που είχαν οι δυο άνδρες, όπου αρχικά ο κ. Αλαφούζος ήθελε να καλύψει 25.000.000€, όμως στη συνέχεια έπεσε στα 20.000.000€.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Με αφορμή όλη την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για το πραγματικό ύψος των χρεών – υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον περίεργο τρόπο παρουσίασης αυτών στη χθεσινή της ανακοίνωση, αλλά και την εύλογη απαίτηση του κόσμου του Παναθηναϊκού για να μάθει όλη την αλήθεια, ενημερώνω ότι στις δύο συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα σε εμένα, τον κ. Αλαφούζο και συνεργατών και των δύο πλευρών, μου ειπώθηκε ότι οι γεγενημένες υποχρεώσεις, μέχρι και την 31η Αυγούστου 2017 ήταν στα 47.000.000 ευρώ. Επίσης, υπήρχαν μελλοντικές υποχρεώσεις για συμβόλαια και όχι μόνο, άλλων 30.000.000 ευρώ. Παράλληλα, μου έγινε γνωστό για πρώτη φορά σε αυτή τη συνάντηση πως ένας υποψήφιος ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επωμιστεί άλλα 17.000.000 ευρώ λειτουργικών εξόδων της τρέχουσας χρονιάς, ποσό που ο ίδιος δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει.

Ο κ. Αλαφούζος στην πρώτη μας συνάντηση είχε δεσμευτεί ότι θα αναλάβει 25.000.000 ευρώ από το σύνολο των 94.000.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη υπαναχώρησε στα 20.000.000 ευρώ, σε βάθος τριετίας και με δόσεις, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να αποφύγει, αφού τον βαραίνουν σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι για να μπει κάποιος σήμερα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πρέπει με το «καλημέρα» να αναλάβει χρέη 44.000.000 ευρώ, συν τα 30.000.000 ευρώ των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Όλα αυτά προκύπτουν και από τα στοιχεία που μας δόθηκαν επίσημα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα οποία λόγω της ρήτρας εμπιστευτικότητας δεν μου επιτρέπεται να δημοσιοποιήσω.

Λυπάμαι που ένα μήνα μετά την τελευταία μας συνάντηση με τον κ. Αλαφούζο, όχι μόνο δεν με έχει επιβεβαιώσει, αλλά επιτρέπει στους ανθρώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διαστρεβλώνουν σκόπιμα την πραγματικότητα".

24MEDIA NETWORK