Γιαννακόπουλος: "Η διαδρομή είναι μία: προς τη Γερμανία"

"Με τη Δανία θα μετρήσει η καρδιά του Έλληνα και όχι η καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης" τονίζει σε συνέντευξη στο ένθετο της εφημερίδας "Επενδυτής", «Full Επίθεση», ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα πως η "νίκη με τη Δανία δεν θα είναι θαύμα".

Γιαννακόπουλος: "Η διαδρομή είναι μία: προς τη Γερμανία"

"Με τη Δανία θα μετρήσει η καρδιά του Έλληνα και όχι η καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης" τονίζει σε συνέντευξη στο ένθετο της εφημερίδας "Επενδυτής", «Full Επίθεση», ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα πως η "νίκη με τη Δανία δεν θα είναι θαύμα".

• Δεν περιμένω να μου πεις ότι δεν είσαι αισιόδοξος; Αλίμονο, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι, να έλεγες κάτι διαφορετικό…

Απ.: Είμαι, όμως, ταυτοχρόνως και ρεαλιστής. Είναι πράγματι πολύ δύσκολα. Οι Δανοί είναι φορμαρισμένοι, εμείς έχουμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά πιστέψτε με, αυτή η Εθνική ξέρει να παίζει στα δύσκολα. Και σήμερα είναι πολύ δύσκολα.

• Δηλαδή, μόνο με θαύμα;

Απ.: Όχι βέβαια! Αλίμονο αν θεωρείται θαύμα να νικήσει τους Δανούς. Θαύμα ήταν αυτό που κάναμε στην Πορτογαλία, όχι αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα. Δηλαδή, δεν καταλαβαίνω, αν είναι θαύμα να νικήσεις τους Δανούς, τότε τι είναι να πάρεις το Πρωτάθλημα Ευρώπης; Θέλω να πω ότι δεν αξίζει για μας να κατεβαίνεις σε ένα παιχνίδι για να χάσεις. Τότε απλώς δεν κατεβαίνεις.

Η διαδρομή είναι μια: προς τη Γερμανία. Η άλλη είναι να πάμε στα σπίτια μας.
• Πολλοί, Στέλιο, θεωρούν πως αυτή η Εθνική ομάδα έκλεισε τον κύκλο της και…

Απ.: Αυτή η Εθνική ομάδα δεν παρατάει τα όπλα. Και έχουμε αποδείξει ότι έχουμε και πολλά όπλα και τσαμπουκά. Ας μην βιάζονται μερικοί να μας καταδικάσουν. Δηλαδή ακόμα και αν χάσουμε το παιχνίδι, τι είμαστε, «ανάξιοι»; Πέρυσι ήμασταν οι «θεοί» και τώρα τίποτα; Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και αυτό το αποδείξαμε εμείς οι ίδιοι. Λέτε όσοι βρισκόμαστε στην Εθνική ομάδα να μην θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ της Γερμανίας; Ποιοι είναι αυτοί που με τόση ευκολία καταδικάζουν την ίδια τους την Εθνική ομάδα; Γιατί μην ξεχνάτε ότι εδώ μιλάμε για την Ελλάδα και όχι για τον σύλλογό μας. Ο καθένας πρέπει να «αρρωσταίνει» όταν φοράει αυτή τη φανέλα. Εκπροσωπούμε μια ποδοσφαιρική δύναμη υπολογίσιμη και κυρίως εκπροσωπούμε ολόκληρη τη χώρα!

• Βγάζεις κάποια πικρία;

Απ.: Όχι, δεν βγάζω καμία πικρία. Αλλά θέλω να με πιστέψετε. Όταν φοράμε τη φανέλα με το εθνόσημο, «αρρωσταίνουμε». Παθιαζόμαστε. Παίζουμε για την Ελλάδα και όχι για το σωματείο. Και, ξέρετε, η διαφορά είναι τεράστια. Στο κάτω-κάτω, είμαστε ακόμη πρωταθλητές Ευρώπης. Εδώ ο Ρονάλντο, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, ζήτησε συγνώμη από τη χώρα του, γιατί δεν πήγε στο Confederations. Η φανέλα της Εθνικής Ελλάδος είναι… πολύ βαριά. Είμαστε παιδιά που πιστεύουμε.

• Όλοι περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι της Εθνικής. Είναι γεγονός, όμως, ότι τον τελευταίο καιρό δεν αποδίδετε τα μέγιστα.

Απ.: Εμείς στεναχωρηθήκαμε πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε για την εμφάνισή μας στο Καζακστάν. Αν με ρωτήσετε όμως τι προτιμάω, «να παίζω καλά και να χάνω ή να παίζω άσχημα και να κερδίζω;», η απάντηση είναι εύκολη και ειδικά σήμερα. Αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η διαδρομή είναι μια: προς τη Γερμανία. Η άλλη είναι να πάμε στα σπίτια μας.

• Θυμάμαι το γκολ του Γιαννακόπουλου στην Ισπανία. Τότε ξεκίνησε και η μεγάλη πορεία για την Πορτογαλία. Ο Στέλιος είναι έτοιμος να σκοράρει και σήμερα;

Απ.: Προτιμώ ό,τι κάνω να το κάνω στο γήπεδο. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Αυτό που μπορώ να πω ότι είναι ότι θα κάνω τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Και όταν εννοώ τα πάντα, εννοώ τα πάντα. Όπως όλοι μας.

• Η παράδοση του «Οκτωβρίου» είναι υπέρ μας. Τον δέκατο μήνα έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια και έχουμε και θετικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, όμως, ο Οκτώβριος με τη Δανία δεν μας… πάει και πολύ. Και γενικώς η Δανία…

Απ.: Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Αυτή είναι η δική μου ποδοσφαιρική θεωρία. Δηλαδή με αυτή τη λογική δεν πρέπει να πάμε στην Κοπεγχάγη. Στην Πορτογαλία όλα μας ήταν αντίθετα και πήραμε το Κύπελλο.

• Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα;

Απ.: Δεν υπάρχει άγχος. Υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι είναι παιχνίδι δίχως αύριο. Θέλουμε πολύ τη νίκη και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

• Είναι και οι Δανοί στην καλύτερη κατάσταση. Όλα φαίνονται πολύ δύσκολα…

Απ.: Και είναι πολύ δύσκολα, αντικειμενικά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα. Εξάλλου τη Δανία την ξέρουμε, όπως και μας ξέρει. Δεν υπάρχουν μυστικά, ούτε τίποτα άλλο.

• Τι είναι αυτό που τελικά θα μετρήσει σε ένα «παιχνίδι δίχως αύριο»; Η ψυχή του πρωταθλητή Ευρώπης;

Απ.: Η ψυχή του Έλληνα και όχι η ψυχή του πρωταθλητή Ευρώπης. Αυτός ο τίτλος αγχώνει τους αντιπάλους, που κάνουν τα πάντα για να μας κερδίσουν. Σε τέτοια παιχνίδια μετράει η δική μας ψυχή. Δεν υπάρχουν άτρωτες ομάδες. Είναι πράγματι σε καλή κατάσταση οι Δανοί. Αλλά θα προσπαθήσουμε να… χτυπήσουμε και να φύγουμε νικητές.

"Το βλέπω στο ύπνο μου"

«Από τη στιγμή που τελείωσε το παιχνίδι με το Καζακστάν, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου εκτός από τη Δανία. Πολύ συχνά βλέπω στον ύπνο μου αυτό το παιχνίδι. Το περιμένω να ξεκινήσει.

• Μήπως βλέπετε και το αποτέλεσμα;

Απ.: Δεν βλέπω τη διάρκεια του παιχνιδιού. Βλέπω την αναμέτρηση, όχι ποδοσφαιρικά, αλλά με την ευρεία έννοια. Μόνο αυτό είναι που με απασχολεί και φυσικά είναι αυτό που μου βγαίνει και στον ύπνο. Βέβαια, μην νομίζετε ότι καθημερινώς βλέπω το ίδιο όνειρο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK