Γιαννακόπουλος: "Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις χωρίς θετική κατάληξη"

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο χωρίς θετική κατάληξη. Αναλυτικά η δήλωση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Γιαννακόπουλος: "Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις χωρίς θετική κατάληξη"

Άδοξο τέλος είχαν οι συζητήσεις μεταξύ Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Γιάννακόπουλου που έγιναν το πρωί της Κυριακής (17/9). Οι δύο άνδρες δεν τα βρήκαν και η συμφωνία οδηγήθηκε σε... ναυάγιο, κάτι που φυσικά αφήνει στον "αέρα" τον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου είναι δεδομένη για να αποχρήση και μένει να δούμε πλέον ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, με τον σύλλογο να αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Θα πρέπει κρατήσουμε ωστόσο και μια μικρή πιθανότητα επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών, κυρίως λόγω της κατάστασης που πιέζει.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το "ναυάγιο" των συζητήσεων: "Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος... Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος".

24MEDIA NETWORK