Γιατί χάθηκε η περσινή χρονιά

Ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου αναλύει τα κακώς κείμενα του ΠΑΟΚ στη χρονιά που ολοκληρώθηκε και εντοπίζει σε 3 τομείς τα λάθη που οδήγησαν σε μία αποτυχημένη σεζόν: αλλαγή προπονητή, αρκετοί δανεικοί και πολλές μεταγραφές.

Γιατί χάθηκε η περσινή χρονιά

Τα βασικά λάθη που έγιναν και δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να βάλει αγωνιστικές βάσεις ενόψει της επόμενης περιόδου, θέμα που έθιξε με δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης το δήλωσε ορθά κοφτά. "Για μένα το πιο στενάχωρο είναι ότι μετά από ένα χρόνο η ομάδα δεν προόδευσε. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να αποκτήσει κάποια βάση και μοιάζει να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Από το μηδέν. Σαν να χάθηκε ένας χρόνος. Δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένας κορμός και θα γίνουν κάποιες προσθετικές κινήσεις, αλλά ότι θα γίνει μία ομάδα πάλι από την αρχή", τόνισε συγκεκριμένα, κάνοντας σαφές ότι το χειρότερο την περασμένη σεζόν δεν ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε το Κύπελλο ή την πρωτιά στα πλέι οφ, αλλά ότι δεν έβαλε έστω κάποιες πρώτες βάσεις ενόψει της επόμενης περιόδου. Ψάχνοντας τις αιτίες καταλήξαμε σε δύο βασικές που αναγκάζουν τον "Δικέφαλο" να κάνει νέα αρχή.

Αλλαγή προπονητή

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Χουμπ Στέφενς μεσούσης της σεζόν, δίνοντας τα ηνία στον Γιώργο Γεωργιάδη. Εναν προπονητή που από την πρώτη στιγμή που κάθισε στην άκρη του πάγκου του "Δικεφάλου", είχε λιγοστές πιθανότητες να συνεχίσει ως προπονητής στον ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, προσέλαβε φέτος τον Αγγελο Αναστασιάδη, έναν προπονητή με διαφορετική φιλοσοφία από τους προκατόχους του, κάτι που σημαίνει ότι κάποια πράγματα στο αγωνιστικό τμήμα θα αρχίσουν από το μηδέν. Αυτό, φυσικά, δεν θα συνέβαινε αν ο Στέφενς και ο κάθε Στέφενς απολάμβανε της καθολικής υποστήριξης από την διοίκηση και το έργο του κρινόταν σε βάθος χρόνου.

Δανεικοί και αρκετές μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ είχε στο ρόστερ του αρκετούς παίκτες που έπρεπε με το τέλος της σεζόν να διαπραγματευτούν την συνεργασία τους με τον "Δικέφαλο" από μηδενική βάση. Γκσπούρνινγκ και Νάτχο είχαν υπογράψει συμβόλαιο έξι μήνών, ενώ Ινσαουράλδε, Στοχ, Νίνης, Ολίσε, Χούσεν και Νέτσιντ, έπαιξαν ως δανεικοί με αποτέλεσμα και παραπάνω χρόνο συμμετοχής να μην καταφέρουν να πάρουν ποδοσφαιριστές όπως ο Κουλούρης, αλλά και ο ΠΑΟΚ να χρειάζεται ξανά να αναζητήσει ποδοσφαιριστές για αρκετές θέσεις.

Ως κορμός, άλλωστε, από την φετινή σεζόν μπορούν να λογίζονται μόνο έντεκα παίκτες οι Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Κουλούρης, Λούκας, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Τέλος, στα λάθη μπορεί να καταγραφεί και η κίνηση να αποκτηθούν έξι ποδοσφαιριστές μεσούσης της σεζόν, αριθμός μεγάλος για μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK