Γιατί δεν είναι τρελό το σενάριο Σεμέδο-Λίβερπουλ

Ολυμπιακός, Λίβερπουλ, Ζόρζε Μέντες, Ουλίσες Σάντος, Βαγγέλης Μαρινάκης. Το Contra.gr εξηγεί γιατί όπως και στην περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα έτσι και τώρα, το σενάριο πιθανής συνεργασίας του Ρούμπεν Σεμέδο με τον Γιούργκεν Κλοπ μόνο τρελό δεν φαντάζει...

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών στο κέντρο άμυνα της και σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο Ρούμπεν Σεμέδο βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Γιούργκεν Κλοπ ενόψει Γενάρη. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών στο κέντρο άμυνα της και σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο Ρούμπεν Σεμέδο βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Γιούργκεν Κλοπ ενόψει Γενάρη. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Λες και δεν ήταν αρκετός για την Λίβερπουλ και τον Κλοπ ο σοβαρός τραυματισμός του Φαν Ντάικ, 'πλάκωσαν' κι άλλοι. Ο Ολλανδός θα χάσει τη σεζόν (ρήξη χιαστού), ο Φαμπίνιο θα μείνει 20 μέρες εκτός γηπέδων, ένα μήνα θα χάσει ο Αλεξάντερ-Άρνολντ και το μεγαλύτερο -αν όχι όλο- μέρος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Τζο Γκόμες. Ο διεθνής αμυντικός χτύπησε στην προπόνηση της εθνικής Αγγλίας και υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αποκατάσταση του τένοντα στο γόνατο. Έτσι για τους επόμενους αρκετούς μήνες, ο Κλοπ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Φαν Ντάικ και Γκόμες, βασικών επιλογών για το κέντρο άμυνας των 'κόκκινων'. Μονόδρομος για τη Λίβερπουλ και τον Γερμανό τεχνικό η μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη.

Μοιραία τα πρώτα, υποψήφια προς απόκτηση, ονόματα στόπερ δεν άργησαν να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Με το τηλεοπτικό δίκτυο της Πορτογαλίας 'Sic Noticias' να υποστηρίζει πως στα ραντάρ της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο. Γίνεται λόγος για πρόθεση της Λίβερπουλ να προσφέρει πενταετές συμβόλαιο στον παίκτη και του Ολυμπιακού να συζητήσει την παραχώρηση του τον Γενάρη, αν λάβει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Τον Σεπτέμβρη η Μπενφίκα επιχείρησε να αγοράσει τον διεθνή στόπερ, ωστόσο οι 'ερυθρόλευκοι' δεν ενέδωσαν στην πίεση των 'αετών της Λισσαβώνας' και μάλιστα πρόσφεραν νέο συμβόλαιο στον Σεμέδο, που ανανέωσε μέχρι το 2024 με σημαντικά αυξημένες απολάβες, που αγγίζουν πλέον το 1.2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιοδήποτε deal που μπορεί να φέρει τον 26χρονο στόπερ στο 'Anfield' τον Γενάρη. Για μια σειρά από λόγους.

Εξαιρετικές οι σχέσεις των συλλόγων

Ολυμπιακός και Λίβερπουλ έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς τα τελευταία χρόνια. Άλμπερτ Ριέρα, Σεμπαστιάν Λέτο, Κρίστιαν Νέμεθ είναι παίκτες που έχουν φέρει οι 'ερυθρόλευκοι' από το 'Anfield', στην αρχή της δεκαετίας. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που αντιμετώπισε η Λίβερπουλ στο testimonial του θρυλικού Στίβεν Τζέραρντ, που δήλωσε οπαδός των Πειραιωτών. Το 2013 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο 'Soldier Field' του Σικάγο για το ICC, με τους φίλους της Λίβερπουλ να υποδέχονται με χειροκροτήματα τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων υπάρχει ξεχωριστό δέσιμο εξαιτίας της τραγωδίας του Χίλσμπορο και της Θύρας 7. Την ίδια στιγμή ο Κριστιάν Καρεμπέ διατηρεί καλές σχέσεις με θρυλικές μορφές του 'Anfield', ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει προχωρήσει σε δωρεά 100.000 ευρώ στο ίδρυμα του Στίβεν Τζέραρντ.

Η μεταγραφή Τσιμίκα

Στο πλαίσιο της σχέσης των δύο συλλόγων, πραγματοποιήθηκε και η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ. Ο Ολυμπιακός είχε ανώτερη οικονομικά προσφορά από τη Γαλλία (Νις), αλλά προτίμησε να δώσει τον παίκτη στους 'κόκκινους', αφού θεωρήθηκε πως ο σύλλογος θα έχει στην πραγματικότητα περισσότερα οφέλη αν ο παίκτης καταλήξει στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Όπως και έγινε.

Μια μετακίνηση που προκάλεσε αίσθηση και όταν ακόμη 'ψηνόταν' είχε γίνει αντικείμενο... χλευασμού ως προς τις πιθανότητες πραγματοποίησης της. Όταν ο Κλοπ δήλωσε ενθουσιασμένος από την απόκτηση του διεθνή αριστεροπόδαρου μπακ των Πειραιωτών, είχε διαλυθεί και κάθε απορία ως προς τις προθέσεις της Λίβερπουλ για τον παίκτη. Ένα deal που απλά συνέτεινε στην περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων των δύο ομάδων.

Ξέρει καλά τα κατατόπια στο Νησί ο Μαρινάκης

Είναι πολλά τα χρόνια που ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν αναπτύξει ισχυρές διασυνδέσεις με τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αγγλίας. Ειδικά από τη στιγμή που ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ πήρε στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ, απέκτησε και πλήρη επαφή με τους σημαντικότερους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο βρετανικό ποδόσφαιρο. Είτε μιλάμε για CEO και τεχνικούς διευθυντές, είτε για τους πλέον διάσημους μάνατζερ παικτών, όπως ο Ζόρζε Μέντες.

Με τον τελευταίο οι 'ερυθρόλευκοι' διατηρούν στενή επαφή. Ο Μέντες επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις μεταγραφικές κινήσεις της Γουλβς (είχαμε εξηγήσει αναλυτικά προ μηνών), λύνει και δένει στο αγγλικό κλαμπ. Προφανώς ο ρόλος του ήταν κομβικός στην μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε, αλλά και στο αντίθετο δρομολόγιο που ακολούθησε φέτος ο Ρούμπεν Βινάγκρε... Είναι ο ατζέντης του Ντιόγο Ζότα που πήγε φέτος από τη Γουλβς στη Λίβερπουλ.

Στους 'λύκους' εκπροσωπεί ακόμη τους Ρούμπεν Νέβες, Νέλσον Σεμέδο (μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα), Πέδρο Νέτο, Ρουί Πατρίσιο, Βιτίνια, Ζοάο Μοουτίνιο, αλλά και τον προπονητή Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Είναι επίσης ο άνθρωπος που πήγε φέτος τον Ρούμπεν Ντίας από την Μπενφίκα στην Μάντσεστερ Σίτι, τον Χάμες Ροντρίγκες από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Έβερτον, τον Ματ Ντόχερτι από την Γουλβς στην Τότεναμ, τον Κάρλος Βινίσιους από την Μπενφίκα στην Τότεναμ. Στην Αγγλία πελάτες του είναι ακόμη οι Μπερνάρντο Σίλβα (Σίτι), Έντερσον (Σίτι), Κανσέλο (Σίτι), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Ρικάρντο Περέιρα (Λέστερ), Έλντερ Κόστα (Λιντς), Ανουάρ Ελ Γκαζί (Άστον Βίλα), Ιβάν Καβαλέιρο (Φούλαμ), Γκονσάλο Καρντόσο (Γουέστ Χαμ), Γιούρι Ριμπέιρο (Νότιγχαμ Φόρεστ). Στον Ολυμπιακό εκπροσωπεί ακόμη τους Ζοζέ Σα και Αχμέντ Χασάν...

Η σύνδεση του Μέντες με τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην Αγγλία, οι καλές σχέσεις που διατηρεί με τοπ συλλόγους, τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη προσωπικά, σε συνδυασμό με τις διασυνδέσεις του ιδιοκτήτη των Πειραιωτών στο Νησί, αποτελούν το καλύτερο διαβατήριο για παίκτες των 'ερυθρολεύκων' στο αγγλικό ποδόσφαιρο και εν προκειμένω σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ. Ένα μονοπάτι που χρειάστηκε να δουλέψουν πάρα πολύ και για χρόνια οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μέχρι να στρωθεί ομαλά.

Θα σκεφτεί κανείς πως ατζέντης του Ρούμπεν Σεμέδο είναι ο Ουλίσες Σάντος. Σωστά. Ο Πορτογάλος που φέτος είδε έναν ακόμη παίκτη του, τον Πέπε, να ντύνεται στα ερυθρόλευκα ενώ 'δικός του' είναι και ο Καφού, που ακολούθησε το δρομολόγιο για τη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Προσέξτε όμως: Ο Ουλίσες Σάντος, που έχει στην Ελλάδα επίσης τον Έλντερ Λόπες της ΑΕΚ και τον Ζάντε Σίλβα του Άρη, έκανε φέτος την μεταγραφή του Μαρσάλ από τη Λυών στη Γουλβς, όπου λύνει και δένει ο Ζόρζε Μέντες...

Προφανώς υπάρχει ένας πολύ ισχυρός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (Ολυμπιακός, Λίβερπουλ, Μέντες, Ουλίσες, Μαρινάκης), τέτοιος που εφόσον το αποφασίσει η Λίβερπουλ, στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει πολύ απλή υπόθεση την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ρούμπεν Σεμέδο. Στα χρήματα φυσικά που αξιώνει ο Ολυμπιακός...

Δεν είναι πολλά τα λεφτά για τη Λίβερπουλ

Δεδομένα, ο Φαν Ντάικ είναι ένας παίκτης που επιθυμούν να κρατήσουν για χρόνια στο 'Anfield'. Το ίδιο και ο Τζο Γκόμες. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η σκέψη των ανθρώπων της Λίβερπουλ μοιάζει να στρέφεται στην απόκτηση ενός παίκτη που α) θα αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για να βγει η σεζόν, β) θα μπορεί μελλοντικά να αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα του Φαν Ντάικ και ανταγωνιστή του Γκόμες, γ) θα έχει μεταπωλητική αξία, δ) δεν θα στοιχίσει ένα... καράβι λεφτά.

Και ο Ρούμπεν Σεμέδο, παίκτης που πλέον βρίσκεται σταθερά στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας και έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του σε επίπεδο Champions League, μοιάζει να πληροί ικανοποιητικά τις παραπάνω προϋποθέσεις. Άλλωστε με βάση την αξία του στο χορτάρι, κανονικά δεν θα έπρεπε ποτέ να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Και για την Λίβερπουλ, τα 20 εκατ. ευρώ δεν είναι πολλά λεφτά για τη μεταγραφή ενός στόπερ που μπορεί να κοστίζει τα τριπλάσια σε λίγους μήνες αν 'πιάσει' στο 'Anfield'. Μικρό το στοίχημα για τους 'κόκκινους'. Όπως και στην περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα, το σενάριο πιθανής συνεργασίας του Ρούμπεν Σεμέδο με τον Γιούργκεν Κλοπ μόνο τρελό δεν φαντάζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK