Γιατί δεν πήγαν στην ΑΕΛ Βέργος και Μανθάτης

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός αθέτησε μέρος της συμφωνίας για τη μεταγραφή του Μασούρα και διέψευσε το ενδεχόμενο απόκτησης δανεικών ποδοσφαιριστών. Τι μεσολάβησε ωστόσο και οι δύο νεαροί δεν κατέληξαν στον κάμπο;

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΤΟΤΣΑΝΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Βέργος Μανθάτης EUROKINISSI SPORTS

Τη Δευτέρα ο Αλέξης Κούγιας μοίρασε δήλωση στον Τύπο, βάσει της οποίας " η συμφωνία μου με τον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του Γιάννη Μασούρα ήταν 1.000.000,00€ σαν χρηματική αποζημίωση και δύο παίκτες ελεύθερους από το πλούσιο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός δυστυχώς δεν τήρησε αυτή την συμφωνία και είναι έκθετος απέναντι μου. Περίμενα ελεύθερους τους Βέργο και Μανθάτη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ με διάφορες δικαιολογίες. Η υπομονή μου στο τέλος εξαντλήθηκε και για αυτό προχώρησα στις μεταγραφές του Nunic και Kunic".

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ βέβαια είπε τη... μισή αλήθεια, τη δική του αλήθεια. Διότι ακόμη κι αν η συμφωνία με τον Ολυμπιακό προέβλεπε τη μετακίνηση των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών ως ελεύθερων, θα έπρεπε να υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη τους.

Προφανώς Βέργος και Μανθάτης δεν είχαν σε προτεραιότητα την ένταξή τους στους "βυσσινί". Οι ίδιοι φαίνεται πως ήταν εκείνοι που μπλόκαραν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προτιμώντας άλλους ποδοσφαιρικούς προορισμούς, αυτούς που θεωρούσαν πιο ωφέλιμους για την καριέρα τους. Ναι μεν ο Ολυμπιακός επιδιώκει να έχει ισχυρό λόγο από τη στιγμή που συναινεί στην υπό όρους ελευθερία τους, ταυτόχρονα όμως οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που παίρνουν την τελική απόφαση. Το γεγονός πως ο Βέργος ήθελε περισσότερο να παίξει στον Παναθηναϊκό και έγινε κουβέντα επ' αυτού δεν είναι κρυφό.

Πλέον στην ΑΕΛ έχουν απορρίψει οποιαδήποτε δανεισμού ακόμη κι αν πρόκειται για τον Γιάννη Μασούρα, ο οποίος φαίνεται πως περισσεύει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ.

Κατά τον Κούγια άλλωστε " ουδέποτε από τότε που είμαι ιδιοκτήτης ιστορικών ομάδων (Ηρακλής συνιδιοκτήτης με Πέτρο Θεοδωρίδη, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή και τώρα ΑΕΛ) ζήτησα ή δέχθηκα να πάρω δανεικό οποιονδήποτε παίκτη.

Προκαλώ τον οιονδήποτε να ψάξει από την δεκαετία του '80 έως και σήμερα και να βρει έστω και έναν παίκτη δανεικό που πήρα και να με διαψεύσει. Η φιλοσοφία μου ήταν ότι ποτέ καμία ομάδα μου δεν θα γίνει προπονητήριο καμιάς μεγάλης ΠΑΕ.

Ποτέ καμία ομάδα μου δεν έγινε παράρτημα καμίας μεγάλης ΠΑΕ, για αυτό ποτέ δεν είχα «φίλους - προστάτες» στο ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που η ΑΕΛ αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση σε αυτό το όργιο δανεισμών, που ουσιαστικά μετατρέπει τις ΠΑΕ από ανεξάρτητες ομάδες σε παραρτήματα.

Ελπίζω ο νόμος Βασιλειάδη να βάλει τέλος σε αυτή την δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. Είναι άδικο εγώ να πληρώνω μόνος τους παίκτες μου και οι ανταγωνιστές μας να παίρνουν κορυφαίους παίκτες δανεικούς με συμβόλαια 300.000,00 και 400.000,00 ευρώ ετησίως, τα οποία πληρώνουν άλλοι.

Αυτή ήταν και θα είναι η φιλοσοφία μου στην ΑΕΛ".