Γιατί δεν θα δούμε χειραψία Μανόλο/Λουτσέσκου

Όταν ο τελικός... αρχίζει νωρίς, συνήθως δεν γίνεται για καλό και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν ριχτεί ήδη στην αρένα. Ο Βιεϊρίνια που "στράβωσε" με το “τιναφτορε” του Σιμόες, το ψυχροπολεμικό κλίμα Χιμένεθ-Λουτσέσκου που ακύρωσε την κοινή φωτογράφηση και η σκοπιμότητα της επιλογής Σιδηρόπουλου ως 4ου, αποτελούν... λεπτομέρειες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά!

Γιατί δεν θα δούμε χειραψία Μανόλο/Λουτσέσκου

Στο δρόμο για το... ΟΑΚΑ, οι λεπτομέρειες που έπρεπε να διευθετηθούν ήταν πάρα πολλές, και θα πρέπει κανείς να είναι αρκετά προσεκτικός για να τις δει. Από το πρωτοφανές της απουσίας συνάντησης των προπονητών των δυο φιναλίστ την παραμονή του τελικού μέχρι το «τιναφτορε» που έχει φέρει παρεξήγηση ανάμεσα στους συμπατριώτες Σιμόες και Βιεϊρίνια, ό,τι αφορά τον τελικό του Σαββάτου περνάει από διαδικασία φιλτραρίσματος, σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι ( η οποία πήγε ξανά περίπατο μετά την ανακοίνωση της ΑΕΚ για διαιτησία και... Περεϊρα).

Η ΕΠΟ κατέληξε στην επιλογή Ισπανού διαιτητή, βοηθών και επιπρόσθετων, όχι όμως και τέταρτου διαιτητή. Αυτός θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος και είναι μια λεπτομέρεια που κάνει και την διαφορά. Ο Σιδηρόπουλος δεν γνωρίζει ούτε τη μητρική γλώσσα του Μανόλο Χιμένεθ, ούτε και αυτή του Ράζβαν Λουτσέσκου. Λεπτομέρεια;

Ναι, αλλά, είπαμε, στο σημείο που βρισκόμαστε, όλες οι πλευρές μετράνε και την παραμικρή λεπτομέρεια ενώ υπάρχουν αρκετοί που λένε πως « μόνο λεπτομέρεια δεν ήταν». Και αν γυρίσει κανείς το χρόνο δυο μήνες πίσω και στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο τέταρτος διαιτητής Στυλιαράςς στα όσα συνέβησαν στο 90' της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στη Τούμπα, τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει για ποιο λόγο ακόμα και αυτή η λεπτομέρεια προσμετρήθηκε και επιλέχθηκε ο Σιδηρόπουλος ως ... διαιτητής των πάγκων αντί για έναν ακόμη συμπατριώτη του Μανόλο Χιμένεθ!

Οσον αφορά την παραμονή του τελικού, η ανακοίνωση του προγράμματος της 11ης Μαΐου πέρασε «στα ψιλά» αν όμως αυτό τύχει δεύτερης ανάγνωσης θα γίνει αντιληπτό πως είναι κι αυτό αρκετά «μελετημένο».

Σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια σημαντική διαφορά και αυτή είναι η εθιμοτυπική χειραψία ανάμεσα στους προπονητές των δυο φιναλίστ. Αυτή αντικαταστάθηκε από την φωτογραφία δυο παραγόντων των ομάδων. Τα όσα έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα οι Μανόλο Χιμένεθ και Ράζβαν Λουτσέσκου έχουν δημιουργήσει το λιγότερο ένα... ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσά τους, και έτσι αποφασίστηκε οι συναντήσεις τους να μειωθούν όσο το δυνατόν γίνεται. Με την δικαιολογία πως οι ώρες προπονήσεων των δυο ομάδων την Παρασκευή συνέπεφταν και ο Μανόλο έπρεπε μετά την συνέντευξη Τύπου να πάει...Σπάτα...

Πολλά έχουν ακουστεί και για την φωτογράφιση που θα γίνει ανάμεσα στους αρχηγούς των δυο ομάδων. Από τον ΠΑΟΚ το "παρών" θα δώσει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι το «τρολάρισμα» του Αντρέ Σιμόες.

Το βίντεο που δείχνει τον μέσο της ΑΕΚ, και συμπατριώτη του, να φωνάζει περιπαικτικά «τιναφτόρε» την ημέρα απονομής του πρωταθλήματος (μια ατάκα που ακούστηκε από τον Βιεϊρίνια προς τον Αρετόπουλο πριν από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό) έπεσε στην αντίληψη του Βιεϊρίνια. Και το "μήνυμα" προς την... διοργανώτρια ΕΠΟ στάλθηκε από Θεσσαλονίκη μεριά.Την ΑΕΚ πάντως αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Πέτρος Μάνταλος από τη στιγμή που επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και έχει οριστεί ως πρώτος αρχηγός για την ΑΕΚ. Έτσι θα αποφευχθεί μια ακόμη πολύ σοβαρή εστία... φωτιάς κι αντιπαράθεσης πριν από την έναρξη του σαββατιάτικου Τελικού

Αν σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες προσθέσει κανείς και την ανακοίνωση της ΑΕΚ με αφορμή την επιλογή ξένου διαιτητή, αλλά και την αμφισβήτηση ευθέως του Μέλο Περεϊρα (όταν ο ΠΑΟΚ εδώ και ημέρες μόνο την παραίτηση του συνεργάτη του στην ΚΕΔ, του Τριτσώνη, δεν έχει ζητήσει ακόμη) τότε είναι αντιληπτό πως ο τελικός έχει... «ξεκινήσει». Και συνήθως όταν ένας τελικός «ξεκινάει» νωρίτερα, δεν γίνεται για καλό. Απαντες καταλαβαίνουν το κλίμα που επικρατεί και η κίνηση της κάθε μιας εκ των τριών πλευρών (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, διοργανώτριας) περνάει από μικροσκόπιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK