Γιατί... έρχεται ο Γκιγέρμε, γιατί όχι ο Μολέντο, γιατί δεν φεύγουν οι "κομμένοι"

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος βάζει σε σειρά τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού μία ημέρα μετά από το φιλικό με τη Λεγκανές. Γιατί ο Βραζιλιάνος Γκιγιέρμε παίζει δυνατά για τον άξονα, γιατί δεν τίθεται θέμα Μολέντο στην παρούσα φάση, η αλήθεια για Ανσαριφάρντ και τους "κομμένους" που... κλωτσάνε.

Γιατί... έρχεται ο Γκιγέρμε, γιατί όχι ο Μολέντο, γιατί δεν φεύγουν οι "κομμένοι"

Μία εβδομάδα απέμεινε έως το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Λουκέρνη στο "Γ. Καραϊσκάκης" και στην Πλατεία Αλεξάνδρας σηκώθηκαν ξανά μανίκια. Την ώρα που ο... διάδοχος του Γουίλιαν Αραό στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για την ενίσχυση του άξονα είναι ο συμπατριώτης του Γκιγέρμε (27) της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, οι αρμόδιοι του συλλόγου προσπαθούν να ξεμπλέξουν με τους "κομμένους", αλλά δεν βρίσκουν ανταπόκριση...

Για τον Αράο δύο φορές τις τελευταίες ημέρες οι "ερυθρόλευκοι" ξεκαθάρισαν πως η περίπτωσή του μπήκε στο αρχείο και δεν θα ξαναβγεί. Είναι σαφώς ενοχλημένοι από τη στάση των ανθρώπων που χειρίστηκαν την υπόθεση και πλέον κοιτούν παρακάτω.

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που επιχειρούν δουλειά στη Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή) και τα... μανατζερικά μεροκάματα χαλούν το deal. Όσοι δεν έχουν ασθενή μνήμη θα θυμούνται ότι πριν από μερικά χρόνια κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τον ταλαντούχο Αργεντινό επιθετικό Άλαν Ρουίς. Τότε είχε ζητήσει χρήματα για τη δική του τσέπη μέχρι και ο πατέρας του! True story...

"ΣΚΥΛΟΣ" ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Ο ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ

Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, ο Γκιγέρμε που είναι και κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου είναι ένα "σκύλος" αμυντικός μέσος, αλλά ξέρει και μπαλίτσα. Είναι χαφ της επαφής, δυνατός, τρεχαντήρι, έξυπνος πάνω στο χορτάρι, σκληρός στη μονομαχία (11 κίτρινες στην περσινή La Liga).

Έχει, επίσης, το πλεονέκτημα πως παίζει ήδη σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αυτό της Ισπανίας. Αν η Ντεπορτίβο είχε αποφύγει τον υποβιβασμό, τώρα δεν θα μιλούσαμε για την αφεντιά του. Πέρυσι, πάντως, έπαιξε σε 31 ματς, όλα βασικός, ενώ πριν μετακομίσει στην Ιβηρική πέρασε και μια σεζόν από το Καμπιονάτο (Ουντινέζε).

Αν πάνε όλα καλά και κλείσει εντός των προσεχών ημερών, θα είναι μια σημαντική προσθήκη και θα διώξει έναν μεγάλο πονοκέφαλο. Στα μάτια μου, ο Γκιγέρμε, από το λίγο που έχω τσεκάρει τους δύο ποδοσφαιριστές, είναι πιο συμβατός σε αυτό που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς από τον Αράο και πιο εύκολα προσαρμόσιμος στις απαιτήσεις. Δεν θα χρειαστεί, άλλωστε, να περάσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Αναφορικά με το κέντρο της άμυνας κι επειδή πολλά ακούγονται για Μολέντο και όχι μόνο, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα. Ο Ολυμπιακός έχει μάχιμους για τις θέσεις των στόπερ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη Βούκοβιτς, Μιράντα, Σισέ, Μεριά, Τοροσίδη και τον πιτσιρικά Ευαγγέλου και απενεργοποιημένους τους Ένγκελς, Γούτα. Ακόμη, άλλωστε, δεν έχει αποχωρήσει ούτε ο Νικολάου για την Ουντινέζε, με ετήσιο δανεισμό.

Πρώτα θα φύγουν όσοι περισσεύουν και βλέπουμε. Ο Μιράντα, άλλωστε, βγαίνοντας την Τετάρτη σε πολλές φάσεις πρώτος στην μπάλα, γλύκανε την κακή εικόνα του από τα προηγούμενα φιλικά, ενώ ο κόουτς δείχνει να τον πιστεύει, όπως είχαμε γράψει και πριν από μερικές ημέρες.

ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΟΙ "ΚΟΜΜΕΝΟΙ"

Σχετικά με τους "κομμένους" που είναι καμιά 15αριά, υπάρχει μεγάλο θέμα. Αρκετοί εμφανίζονται ενοχλημένοι επειδή δεν υπολογίζονται και με διάθεση να καθίσουν πάνω στα συμβόλαιά τους. Ούτε ως ελεύθεροι θέλουν να φύγουν, μιας κι έχουν λαμβάνειν χρήματα. Οπότε δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την επόμενη ομάδα τους και δεσμεύουν κάποια εκατομμύρια...

Ψιθυρίζεται, επίσης, ότι με ορισμένους θα είναι κακό το ξεμπέρδεμα. Ο χρόνος θα δείξει...

Τέλος, η ΠΑΕ ενημέρωσε πριν από λίγο ότι θέμα Ανσαριφάρντ με Μπεσίκτας δεν υπάρχει παρά τα διαδοχικά δημοσιεύματα και τις επιθυμίες του ατζέντη του. Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τα σχετικά ρεπορτάζ του Contra.gr.

Εδώ και μέρες έχουμε αναφέρει ότι ο Ιρανός δεν έχει καμιά ιδιαίτερη επιθυμία αποχώρησης. Γουστάρει στον Ολυμπιακό, δεν είναι από τους τύπους που κυνηγούν τα λεφτά. Εδώ έμεινε πέρυσι που ο Χάσι τον είχε "τελειωμένο" και δικαιώθηκε τελικά, αφού κι έπαιξε και ξεχώρισε στην πορεία της σεζόν.

Άρα ούτε θέμα με φορ τίθεται στην παρούσα φάση. Κι αν προκύψει, με τον Γκερέρο βασική επιλογή, ας κρατήσουμε στην άκρη του μυαλό του τη λύση Βέλλιου. Δεν υπολογίζεται στη Νότιγχαμ από τον Καράνκα, τα γράφαμε και χθες, στα 26 του θέλει να είναι ενεργός σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Έλληνας είναι, διεθνής, βασικός στην Εθνική μέχρι πριν από κάποιους μήνες (σ.σ. Ελλάδα-Εσθονία 0-0, στις 31 Αυγούστου του 2017, έπαιξε 70 λεπτά). Σε τελική ανάλυση καλύτερα στον πάγκο του Ολυμπιακού κι όσο παίξει, παρά στα «δεύτερα» της Φόρεστ...

Ανακεφαλαιώνοντας, στην παρούσα φάση το σαφάρι αφορά δύο χαφ, με τον Γκιγέρμε βασικό υποψήφιο για τη μία θέση κι έναν εξτρέμ, την ώρα που κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει τον Μιραλάς. Ούτε ο Κέβιν φυσικά έχει ξεχάσει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Η οικογένειά του είναι ακόμη εδώ και περιμένει... Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK