Γιατί η αρχηγός των ΗΠΑ γονατίζει στον εθνικό ύμνο

Η Μέγκαν Ράπινο θα παραμείνει βουβή και γονατισμένη στο άκουσμα του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, μέχρι να φύγει ο Τραμπ από την προεδρία των ΗΠΑ.

Γιατί η αρχηγός των ΗΠΑ γονατίζει στον εθνικό ύμνο
AP IMAGES

Τρία παιχνίδια, τρία γκολ και δυο ασίστ: Η Μέγκαν Ράπινο είναι κάτι αντίστοιχο με το Λιονέλ Μέσι για την ομάδα της ΗΠΑ, η οποία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, που γίνεται αυτές τις μέρες στη Γαλλία, προελαύνει με άνεση, προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η 33χρονη Μέγκαν Ράπινο είναι η πρώτη παίκτρια που κατάφερε να σκοράρει με απευθείας κόρνερ σε ματς Ολυμπιακών Αγώνων, είναι μια σταρ που υποστηρίζεται γενναία από χορηγούς όπως η Nike και η Samsung. Επίσης, η Ράπινο είναι loud & proud ομοφυλόφιλη και με μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, έχει γίνει ήδη 'κόκκινο πανί' για ένα μεγάλο κομμάτι του φιλοθεάμονος κοινού στη χώρα της.

Στον πρόσφατο αγώνα των ΗΠΑ ενάντια στην Ισπανία, η Ράπινο στάθηκε όρθια στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας της. Έμεινε όμως ανέκφραστη, σε αντίθεση με τις συναθλήτριες της που τραγούδησαν κάθε λέξη. Έμεινε πιστή στη διαμαρτυρία της, είτε γονατίζοντας είτε μένοντας βουβή, στο άκουσμα του εθνικού ύμνου της χώρας της.

Η Μέγκαν Ράπινο, από το Σεπτέμβριο του 2016 ορκίστηκε να σβήσει από τα αυτιά της τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και να μείνει γονατιστή, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους παίκτες αφρικάνικης καταγωγής του NFL, στον Κόλιν Κάπερνικ και στην αντίστοιχη διαμαρτυρία του, στους ανθρώπους που έχουν φέρει τον Ντόναλντ Τράμπ στη χώρα της, έναν 'σεξιστή', ρατσιστή, κακό άνθρωπο' όπως τον έχει περιγράψει, που βρίσκεται στην προεδρία των ΗΠΑ. Η Ράπινο έχει πει στο American Soccer Now: "Είμαι μια ομοφυλόφιλη Αμερικανίδα, αυτό σημαίνει ότι ξέρω τι σημαίνει να κοιτάς τη σημαία και να νιώθεις ότι δεν προστατεύει τις ατομικές σου ελευθερίες". Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, λέγοντας ότι "όποιοι αρνούνται να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο, μάλλον δεν θα έπρεπε να ζουν στη χώρα μας".

Πρόσφατα, ο Τραμπ αρνήθηκε να υποστηρίξει μια εκστρατεία της Ράπινο και των συμπαικτριών της για ισότητα στις αμοιβές ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες ποδοσφαιριστές. Αν και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αμερικής φαίνεται πως προτίθεται να συζητήσει κάποιες μικρές τροποποιήσεις, σύμφωνα με ανταποκριτή του NBC, ο πρόεδρος της Αμερικής έχει πει για το θέμα ένα λακωνικό "θα τα πούμε αργότερα γι' αυτό", συμπληρώνοντας με ένα διαλλακτικό "μου αρέσει η ομάδα ποδοσφαίρου μας, έχει ταλέντο". Η Μέγκαν Ράπινο θα παραμείνει βουβή και γονατισμένη. Γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK