Γιατί η διαρροή για τον Μέσι και τη Χρυσή Μπάλα είναι ψεύτικη

Πήρε ή δεν πήρε ο Λιονέλ Μέσι τη Χρυσή Μπάλα; Τι αναφέρει η διαρροή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από την Κυριακή και τι ισχύει.

Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Σλάβια Πράγας για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019
Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Σλάβια Πράγας για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Το 'France Football' ετοιμάζεται να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη Χρυσή Μπάλα του 2019 και όλα συνηγορούν στο ότι θα υπάρξει μια μεγάλη μονομαχία μεταξύ του Λιονέλ Μέσι και του Βίρτζιλ φαν Ντάικ. Όλα εκτός από ένα screenshot που κυκλοφορεί στα social media και που δείχνει ένα 'αποτέλεσμα' της ψηφοφορίας, πριν από την ανακοίνωσή του. Η εικόνα 'αποκαλύπτει' την πρώτη δεκάδα και χρίζει κάτοχο τον Αργεντινό, με μικρή διαφορά από τον Ολλανδό. Συγκεκριμένα, ο Μέσι φέρεται να συγκέντρωσε 446 πόντους και ο Φαν Ντάικ να τον πλησίασε στους 382, ενώ σε απόσταση ακολουθεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ με 179 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 133. Αυτοί είναι οι μοναδικοί 4 ποδοσφαιριστές που συγκέντρωσαν τριψήφιο αριθμό πόντων και ακριβώς εδώ έγκειται το περίεργο της υπόθεσης.

Η ψηφοφορία που διέρρευσε για τη Χρυσή Μπάλα 2019
Η ψηφοφορία που διέρρευσε για τη Χρυσή Μπάλα 2019

Στην περσινή ψηφοφορία, την πρώτη ύστερα από μια δεκαετία κατά την οποία ο νικητής δεν είχε γεννηθεί σε Αργεντινή ή Πορτογαλία, ο νικητής Λούκα Μόντριτς είχε συγκεντρώσει 753 πόντους. Ο Ρονάλντο βρέθηκε στη 2η θέση με 478 και το βάθρο συμπλήρωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν με 414. Ο Μέσι τερμάτισε μόλις στην 5η θέση με 280 πόντους, πίσω από τον Κιλιάν Εμπαπέ με τους 347 και πάνω από τους Σαλάχ (188), Ραφαέλ Βαράν (121) και Εντέν Αζάρ (119). Αυτοί οι 8 ποδοσφαιριστές είχαν συγκεντρώσει τριψήφιο αριθμό πόντων, συνολικά 2.700. Την ίδια ώρα, το φερόμενο ως φετινό top-10 έχει μόλις 1.454 πόντους.

Η πλήρης κατάταξη της Χρυσής Μπάλας 2018
Η πλήρης κατάταξη της Χρυσής Μπάλας 2018

Η διαφορά είναι τεράστια και αυτό προκαλεί σκέψεις, αφού δεν άλλαξε η διαδικασία της ψηφοφορίας. Από τη στιγμή που το 'France Football' έλυσε τη συνεργασία του με τη FIFA το 2016, ο νικητής αναδεικνύεται ξανά από τις προτιμήσεις αθλητικών συντακτών του γαλλικού περιοδικού αλλά και ορισμένων δημοσιογράφων από όλο τον πλανήτη. Αυτό συνέβη και φέτος, αυτό συνέβη και πέρυσι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί τόσο μεγάλη μείωση στον αριθμό των δημοσιογράφων που ψηφίζουν, άρα και των πόντων που θα συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος. Όλα δείχνουν ότι το screenshot που διέρρευσε την Κυριακή έχει σφάλματα. Μπορεί να μην είναι λάθος ο νικητής, αλλά δύσκολα οι πόντοι είναι σωστοί.

Είναι ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ το next big thing του ποδοσφαίρου; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK