Γιατί η φανέλα του Φαν Ντάικ δεν γράφει το επώνυμο του

O Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έχει επιβάλλει την απαγόρευση της αναγραφής του επωνύμου στην φανέλα του, για πάντα. Υπήρχε λόγος σοβαρός.

Γιατί η φανέλα του Φαν Ντάικ δεν γράφει το επώνυμο του
Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο χορτάρι κατά τη διάρκεια του UEFA Super Cup μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι, τον Αύγουστο του 2019 AP PHOTO

O Βίρτζιλ φαν Ντάικ δεν έζησε μια 'εύκολη' ζωή ως έφηβος. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ γεννήθηκε στην Μπρέντα της Ολλανδίας, από πατέρα Ολλανδό και μητέρα από το Σουρινάμ. Το 2007, σε ηλικία 16 ετών, δοκιμαζόταν στη Βίλεμ ως αριστερός μπακ, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να βγάλει το χαρτζιλίκι του, δουλεύοντας ως λαντζέρης σε εστιατόριο. Το 2008, ο νεαρός Βίρτζιλ πήρε απότομα ύψος (18 εκατοστά), ενώ επιχειρούσε πλέον να καθιερωθεί ως σέντερ μπακ.

Όμως ο προπονητής εκείνης της ομάδας, Έντουιν Χέρμανς, πίστευε πως ο παίκτης 'δεν έχει προοπτικές εξέλιξης' και έμοιαζε αρκετά δύσπιστος για το αν πρέπει να προωθηθεί στην ομάδα των ανδρών. Για το νεαρό Βίρτζιλ, 'φύλακας-άγγελος' αποδείχθηκε ο Μάρτιν Κούμαν, που εργαζόταν τότε στην Χρόνινχεν και το 2010 τον πήρε στην ομάδα του με μεταγραφή. Η φανέλα του νεαρού Ολλανδού θα έγραφε 'Βίρτζιλ' για πάντα, μέχρι την απόλυτη απογείωση στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, μέχρι το τέλος. Υπήρχε λόγος σοβαρός.

Ο Ρον Φαν Ντάικ έκανε πάντα μικροδουλειές για να βγάζει τα προς το ζην, με την Έλεν -αστυνομικό στο επάγγελμα- να είναι σε διαρκή επιφυλακή για την φροντίδα του Βίρτζιλ και των δυο αδελφών του. Η πενταμελής οικογένεια Φαν Ντάικ τα έβγαζε δύσκολα πέρα, αλλά αυτό δεν ενοχλούσε κανέναν τόσο, όσο η εριστική και βίαιη συμπεριφορά του Ρον προς τη γυναίκα του. Ο χωρισμός του ζευγαριού ήταν αναπόφευκτος, με τον Ρον να παντρεύεται ξανά και να κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με την Έλεν και τα παιδιά του. Ο 12χρονος τότε, Βίρτζιλ δεν του το συγχώρεσε ποτέ.

Τα χρόνια που ακολούθησαν -ως 'αντίποινα'- διέγραψε το πατρώνυμο από την φανέλα του και άφησε το μικρό του όνομα. Σήμερα η δημοσιότητα του ονόματος του έχει φέρει τον Ρον κοντά στην Έλεν, για τελείως λάθος λόγους. Ο 52χρονος Ρον, εργαζόμενος πια σε κατάστημα ψηφιακών ειδών ως μεταφορέας, κατηγορεί δημοσίως σε βρετανικά media την πρώην γυναίκα του, πως είναι κοντά στον Βίρτζιλ για να τον εκμεταλλεύεται οικονομικά. Ο 28χρονος σήμερα Ολλανδός προτιμά να μένει εκτός αυτού του επικοινωνιακού σίριαλ. Εξάλλου, την απόφαση του την έχει πάρει: ποτέ πια 'Φαν Ντάικ'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK