Γιατί η Ρεάλ δεν πήρε ούτε ευρώ από τη μεταγραφή του Ροντρίγκες στην Έβερτον

Ο Χάμες Ροντρίγκες δεν κόστισε τίποτα εν τέλει στην Έβερτον. Η Ρεάλ τον άφησε χωρίς να διεκδικήσει αποζημίωση, κάτι που αποκάλυψε η... Μπάνφιλντ όταν ζήτησε το ποσοστό της!

Ο Χάμες Ροντρίγκες της Κολομβίας σε στιγμιότυπο προπόνησης πριν από την αναμέτρηση με την Παραγουάη για τους ομίλους του Copa America 2019 στην 'Αρένα Φόντε Νόβα', Σαλβαδόρ | Κυριακή 23 Ιουνίου 2019
Ο Χάμες Ροντρίγκες της Κολομβίας σε στιγμιότυπο προπόνησης πριν από την αναμέτρηση με την Παραγουάη για τους ομίλους του Copa America 2019 στην 'Αρένα Φόντε Νόβα', Σαλβαδόρ | Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Τα ποσά που δημοσιεύονταν ήταν πάνω από 20.000.000 ευρώ. Ακόμα κι έτσι, όλα τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για ξεπεσμό, αφού ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στις αρχές της δεκαετίας, το οποίο αποκτήθηκε από τη Ρεάλ για να κάνει τη διαφορά, ουσιαστικά ξεπουλιόταν σε μία μεσαία αγγλική ομάδα, την Έβερτον. Η αιτιολόγηση γι' αυτό το χαμηλό ποσό ήταν το γεγονός ότι το συμβόλαιό του Χάμες Ροντρίγκες έληγε το καλοκαίρι του 2021 και όχι το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν έπαιξε μόλις 419 λεπτά (χάνοντας 11 αγώνες λόγω τραυματισμού).

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο 29χρονος Κολομβιανός απλά δεν ήταν καλός ποδοσφαιριστής πλέον. Δεν ήταν ο παίκτης που αγόρασαν οι 'μερένγκες' για 75.000.000 ευρώ το καλοκάιρι του 2014, έπειτα από το φανταστικό Παγκόσμιο Κύπελλο που έκανε. Δεν ήταν καν ο παίκτης που είχε αγοράσει η Μονακό από την Πόρτο έναν χρόνο νωρίτερα για 45.000.000 ευρώ. Ίσως ούτε καν εκείνος που αγόρασαν οι 'δράκοι' το 2010 από την Μπάνφιλντ για 7.350.000 ευρώ.

Η τελευταία, η ομάδα του από την Αργεντινή, έστω και ακούσια, αποκάλυψε τι παίκτης είναι εν έτει 2020 ο Ροντρίγκες. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που η Ρεάλ δεν έχει πρόβλημα να τον αφήσει ελεύθερο και να μη διεκδικήσει ούτε ευρώ από την πώλησή του. Ούτε τα 2.500.000 ευρώ που ζήτησε η Μπαρτσελόνα από τη Σεβίλλη για τον Ίβαν Ράκιτιτς. Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις του ταμία της Μπάνφιλντ, όταν απευθύνθηκε στη Ρεάλ και στην Έβερτον για να μάθει το ακριβές ποσό της μεταγραφής και να υπολογίσει τα χρήματα που δικαιούται ο σύλλογος της Αργεντινής από τα τροφεία.

"Δυστυχώς, η μεταγραφή του Χάμες Ροντρίγκες από τη Ρεάλ στην Έβερτον δεν παράγει χρήματα για την Μπάνφιλντ. Η μετακίνηση έγινε χωρίς κόστος, ως ελεύθερη μεταγραφή. Επικοινωνίες έχουν διενεργηθεί ήδη με τους δύο συλλόγους και με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες τους. Σε κάθε περίπτωση, ενημερωθήκαμε ότι ο σύλλογος δεν θα λάβει χρήματα από τον μηχανισμό αλληλεγγύης", εξήγησε ο Ιγνάσιο Ουσκουίσα στην ιστοσελίδα της Μπάνφιλντ.

Όπως και να 'χει, ο Ροντρίγκες ετοιμάζεται για μια νέα αρχή στην καριέρα του, ύστερα από 6 άγονες σεζόν στα πολύ υψηλά κλιμάκια της Ρεάλ και της Μπάγερν (δύο χρόνια ως δανεικός). Η αξία του στο Transfermarkt, που είχε φτάσει στα 80.000.000 ευρώ το 2015, έχει πέσει πλέον στα 32.000.000 ευρώ. Η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική και ο Κάρλο Αντσελότι είναι ένας προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε τόσο στη Ρεάλ όσο και στην Μπάγερν με καλά αποτελέσματα. Όσο κι αν κοστίζει αυτήν τη στιγμή, πάντως, η Ρεάλ δεν 'καρπώθηκε' σεντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK