Γιατί ο Ολυμπιακός δεν σχεδιάζει να πάρει στόπερ (τώρα)

Παρά τους... ευσεβείς πόθους που δημιουργεί ο τραυματισμός του Γιάγκος Βούκοβιτς, ο Ολυμπιακός δεν σχεδιάζει να κινηθεί για άλλον στόπερ πριν τα παιχνίδια με την Βικτόρια Πλζεν στα προκριματικά του Champions League, καθώς έχει άλλους 6!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ ΜΠΙΑΛΙΣΤΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Μπα πανηγυρίζει το γκολ του στο φιλικό με την Γιαγκελόνια (5-0) στην Πολωνία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς υπέστη θλάση στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού, στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Λέχια Γκντανσκ επί πολωνικού εδάφους. Ο Σέρβος στόπερ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα 15-20 ημερών, γεγονός που τον φέρνει σίγουρα σε ρόλο θεατή στην πρώτη αναμέτρηση με την Βικτόρια Πλζεν για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Την ίδια στιγμή είναι αμφίβολος και για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το γεγονός της παρουσίας των Σισέ - Μεριά στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, δημιούργησε... ευσεβείς πόθους στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, που ξάφνου άρχισαν να ονειρεύονται κι άλλη μεταγραφή στόπερ. Σενάριο που όμως συγκεντρώνει εξαιρετικά λίγες πιθανότητες. Τουλάχιστον μέχρι την έκβαση των αναμετρήσεων με τους Τσέχους.

Το πλάνο για τους στόπερ έχει εκτελεστεί

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς ουσιαστικά τέθηκε στο περιθώριο στο τελευταίο τρίτο μισό της περσινής σεζόν και η απόφαση για το μέλλον του έχει παρθεί πριν ξεκινήσει η φετινή προετοιμασία των 'ερυθρολεύκων'. Απόφαση εναρμονισμένη στις ανάγκες του Ολυμπιακού και τα δεδομένα που διαμορφώνονταν στην θέση, μετά την παρουσία των Παπ Αμπού Σισέ και Γιασίν Μεριά στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Πέδρο Μαρτίνς μαζί με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είχαν καταλήξει ευθύς εξ αρχής στο εξής πλάνο: α) την απόκτηση ενός στόπερ πριν τα προκριματικά, όσο νωρίτερα γίνεται. Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν ο ιδανικός στόχος και ο παίκτης που εντέλει αποκτήθηκε, β) την παραμονή του Γιάγκος Βούκοβιτς στο ρόστερ για 'ασφάλεια'. Εφόσον Σισέ - Μεριά δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιχνίδια με την Βικτόρια Πλζεν, ο Σέρβος θα ήταν η πρώτη επιλογή για να κάνει δίδυμο με τον νέο στόπερ (Σεμέδο) σε αυτά τα ματς. Στη συνέχεια και άσχετα από την έκβαση των αναμετρήσεων με τους Τσέχους, θα έμπαινε σε εφαρμογή ο μηχανισμός για την πώληση του Βούκοβιτς μέσα στον Αύγουστο, γ) παράλληλα θα γινόταν η αξιολόγηση του Ουσεϊνού Μπα για την απόφαση παραμονής του στο ρόστερ ή δανεισμού του, αλλά και η προσπάθεια να βρεθεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για παν ενδεχόμενο - κυρίως για να είναι έτοιμος ως back up λύση και δ) στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς υπήρχε πάντα η έσχατη λύση του Βασίλη Τοροσίδη. Ο πολύπειρος διεθνής αμυντικός έχει αγωνιστεί ως στόπερ σε αρκετά παιχνίδια στην καριέρα του και εφόσον χρειαζόταν, θα το έκανε και κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν. Στον Ολυμπιακό ανήκει και ο Γιαγιά Μπανανά. Μπορεί ο Καμερουνέζος διεθνής στόπερ να μην έχει πάρει ποτέ την ευκαιρία, αλλά είναι στην ευχέρεια των Πειραιωτών να το αποφασίσουν ανά πάσα στιγμή.

Επομένως, τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, στο δυναμικό του Ολυμπιακού ανήκουν 7 στόπερ (*ενώ υπάρχει και η συμφωνία με την Παρτίζαν για τον 19χρονο Στέφαν Μάρκοβιτς, που ενδέχεται να αποκτηθεί την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο), χώρια την λύση του 'πασπαρτού' Βασίλη Τοροσίδη. Γι' αυτό και γίνεται κατανοητό πως μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη στιγμή να ασχοληθούν οι 'ερυθρόλευκοι' με μεταγραφή που θα αφορά τη συγκεκριμένη θέση. Αυτό στην πραγματικότητα θα γίνει μόνο σε περίπτωση που -πλην της... προγραμματισμένης του Βούκοβιτς- προκύψει πώληση στόπερ (Σισέ) μέσα στον Αύγουστο. Διαφορετικά οι θέσεις των κεντρικών αμυντικών έχουν 'κλείσει'. Ο τραυματισμός του Βούκοβιτς δεν αλλάζει επί της ουσίας το πλάνο, αυτό έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και πηγαίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Αυτό που 'χάνει' ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς είναι ένα έξτρα 'δίχτυ ασφαλείας' που υπήρχε πριν τα ματς με την Βικτόρια Πλζεν.

"Είναι μία λύση λιγότερη. Το ιδανικό στη φάση που είμαστε τώρα, είναι να έχουμε τέσσερις στόπερ", παραδέχτηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά το φιλικό με την Γιαγκελόνια. Απολύτως ορθό, για να βγαίνουν και οι ασκήσεις ή τα 'διπλά' στην προπόνηση. Ωστόσο για να είχε νόημα μια προσθήκη στόπερ στην παρούσα φάση, θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το πολύ μέσα σε ένα 48ωρο... Και να μιλάμε για παίκτη που θα είχε ξεκινήσει προετοιμασία, ώστε τουλάχιστον να μην έχει θέμα φυσικής κατάστασης. Σενάριο που μοιάζει τραβηγμένο από τα μαλλιά αυτή τη στιγμή.

Πλέον η λογική λέει πως ένας εκ των Μεριά - Σισέ - Τοροσίδη - Παπαδόπουλου - Μπα, θα κάνει δίδυμο με τον Σεμέδο στα δύο ματς με τους Τσέχους. Άλλωστε -και δίχως ακόμη να έχει εξασφαλίσει το οποιοδήποτε έσοδο από την Ευρώπη, φτάνοντας έστω στους ομίλους του Europa League- ο Ολυμπιακός έχει διαθέσει ήδη ένα ποσό των 7 εκατ. ευρώ (Σεμέδο 4,5 και Σα 2,5 εκατ. ευρώ) για την άμυνα του. Ακόμη και η λογική λέει πως αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διαθέσει (πολλά) περισσότερα για την περαιτέρω ενίσχυση της οπισθοφυλακής. Η προτεραιότητα εξάλλου ήταν η προσθήκη σέντερ φορ και αυτή έγινε με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τον Γκερέρο να σκοράρει χατ-τρικ στο 5-0 επί της Γιαγκελόνια την ημέρα της άφιξης του Μαροκινού φορ στην Ελλάδα, αλλά και την ομάδα του να κρατάει για πρώτη φορά το μηδέν σε φιλικά (με τον Μπα μάλιστα να πετυχαίνει ένα τέρμα), στο πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό του Βούκοβιτς. Εκτός σοβαρού απροόπτου (που είναι πιθανότερο να αφορά την προσθήκη ενός '8αριού' παρά στόπερ), η ενδεκάδα των αγώνων με την Βικτόρια Πλζεν στις 23 και 30 Ιουλίου, θα προκύψει από τους παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή στην διάθεση του ο Πορτογάλος τεχνικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK