Γιατί ο Σέρχιο Αγκουέρο έχει το παρατσούκλι 'Κουν'

Ο Σέρχιο Αγουέρο έχει ένα ξεχωριστό ψευδώνυμο, με πολλές ερμηνείες. Ποια είναι η επικρατέστερη;

Ο Σέρχιο Αγκουέρο πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι
Ο Σέρχιο Αγκουέρο πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι MARTIN RICKETT/PA WIRE.

Το να προφέρουν το όνομα σου σωστά είναι μεγάλη υπόθεση, είναι κάτι που μπορεί να σου ανυψώσει το ηθικό ή και να σε στείλει στα τάρταρα της απελπισίας. Ρωτήστε ελεύθερα τον συντάκτη αυτού του κειμένου, που έχει ακούσει το επώνυμο του από τα χείλη του Άγγλου πρύτανη κατά τη διάρκεια ορκωμοσίας στο πανεπιστήμιο που σπούδασε, να πέφτει θύμα φωνητικής ασέλγειας, με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να μου δοθεί το χαρτί του πτυχίου, να έχω πιστέψει πως με λένε Donaldonello ή κάτι εξίσου αποκρουστικό. Το να λένε σωστά το όνομα σου, ή το όνομα που έχεις διαλέξει είναι μια σημαντική υπόθεση για τον καθένα μας λοιπόν. Γι' αυτό και οι Destiny's Child έκαναν τραγούδι αυτή την προτροπή, "SAY MY NAME", γι' αυτό και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ απαίτησε να αναγράφεται ως 'Βίρτζιλ ΣΚΕΤΟ' και γι'αυτό ο Σέρχιο Αγκουέρο καινοτόμησε. Απαίτησε να τον αποκαλούν 'Κουν Αγκουέρο'. Το πρόθεμα 'Κουν' σημαίνει κάτι για τον Αργεντινό σταρ, δεν είναι τυχαίο.

Ο θρύλος λέει ο παππούς του Σέρχιο 'βάφτισε' τον εγγονό του με αυτό το ψευδώνυμο, στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τότε, ο Σέρχιο κάθε φορά που ο παππούς του τον ρωτούσε κάτι, απαντούσε με ένα 'koo' ή 'koom', μια παράφραση του 'kun' που σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως 'Που'. Ο παππούς του Σέρχιο ισχυρίζεται μέχρι σήμερα πως το 'kun' του ανήκει.

Μια εναλλακτική θεωρία, με αρκετούς οπαδούς, είναι πως το 'Kun' προέρχεται από το 'Kum-Kum', τον πρωταγωνιστή μιας αρκετά δημοφιλούς ιαπωνικής σειράς anime με το ίδιο όνομα, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1975. Ο Kum-Kum είναι ο αρχηγός μιας φυλής νεαρών αγοριών, σε ένα χωριό μιας πρωτόγονης εποχής, που απολαμβάνει την καθημερινότητα του σκαρώνοντας πλάκες σε ανυποψίαστους επισκέπτες του χωριού. Όταν τον πιάνει στα πράσα ο πατέρας του, Paru-Paru, σπάνια γλιτώνει την τιμωρία. Ο ίδιος ο Σέρχιο έχει αποκαλύψει πως ο Kum-Kum είναι ο αγαπημένος του χαρακτήρας anime από την εποχή που ήταν παιδί.

Τα παπούτσια του Σέρτζιο Αγκουέρο με το πρόσωπο του Kum-Kum τυπωμένο επάνω τους.
Τα παπούτσια του Σέρτζιο Αγκουέρο με το πρόσωπο του Kum-Kum τυπωμένο επάνω τους.

Υπάρχει όμως και μια διαφορετική ερμηνεία αυτού του ψευδώνυμου, επίσης μέσα από την ιαπωνική κουλτούρα: 'kun' είναι τίτλος ευγενούς προσφώνησης που αναφέρεται σε νεαρούς άντρες, όπως αντίστοιχα το 'chan' ή 'san' για τα νεαρά κορίτσια. Το σίγουρο είναι πως το 'Kun' έχει πια και μια νέα, μόνιμη διάσταση. Είναι το ποδοσφαιρικό όνομα του Σέρχιο Αγκουέρο. Είναι 'Kun Aguero', όχι 'Sergio Aguero'. Μην το μπερδέψεις.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο γίνεται αλλαγή από τον Πεπ Γκουαρδιόλα
Ο Σέρχιο Αγκουέρο γίνεται αλλαγή από τον Πεπ Γκουαρδιόλα COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

News 24/7

24MEDIA NETWORK