Γιατί τρελάθηκαν στον Ολυμπιακό με Τσιγκρίνσκι!

"Το Ευαγγέλιο" έχει καυτό παρασκήνιο για τον Ουκρανό στόπερ της ΑΕΚ. Τι είπε ο Μπέντο. Πότε προτάθηκε, σε ποιους, ποια ελληνική ομάδα ενδιαφέρθηκε πρώτη και πως την... πρόλαβε η ΑΕΚ. Το συμβόλαιό του, η ρήτρα αποδέσμευσης, το... αυτοκίνητο και ο σοφέρ! Ποιος τον είχε "κόψει" στον Ολυμπιακό και γιατί!

Γιατί τρελάθηκαν στον Ολυμπιακό με Τσιγκρίνσκι!

Η εμφάνιση της ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης" αποτέλεσε έκπληξη τόσο στην ομάδα όσο και γενικότερα στον οργανισμό Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια δεν την περίμεναν τόσο... κακή, με τα σχόλια φυσικά να δίνουν και να παίρνουν. Υπήρχε όμως και “κιτρινόμαυρος” που τους εντυπωσίασε...

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: η παρουσία του Λέσκοτ έκανε κάποιους “ερυθρόλευκους” να... μνημονεύουν και να δικαιώνουν τον Πάουλο Μπέντο που είχε ανάψει... απαγορευτικό στην απόκτηση του Άγγλου στόπερ, παρότι τους προσφέρθηκε με ευνοϊκότατους οικονομικούς όρους. Δεν είναι τυχαίο πως ο Πορτογάλος κόουτς είχε εστιάσει και "φορτώσει" το παιχνίδι του Ολυμπιακού στον “αδύναμο κρίκο” που θεωρούσε – κι αποδείχτηκε – πως ήταν ο Λέσκοτ.

Από την άλλη όμως, υπήρχε ένας Τσιγκρίνσκι που κατά την λαϊκή έκφραση τους... έβγαλε τα μάτια! Τόσο ο Μπέντο όσο και άλλοι “ερυθρόλευκοι” αφιέρωσαν κολακευτικά λόγια για τον διεθνή Ουκρανό στόπερ. Και σίγουρα ήταν ο παίκτης από την ΑΕΚ που θα ήθελαν να είχαν στο ρόστερ τους! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πορτογάλος κόουτς ανέλυε τον τρόπο παιχνιδιού του Τσιγκρίνκσι στο ντέρμπι, επισημαίνοντας πως συχνά έκανε διαγώνια κίνηση για να καθαρίζει και τις μπαλιές που ήταν για τον Λέσκοτ. Εκτιμώντας, πως με τα προσόντα που έχει, κάλλιστα o Oυκρανός θα μπορούσε να παίξει και αμυντικός χαφ!!

Με αφορμή τα “ερυθρόλευκα” εγκώμια για Τσιγκρίνσκι, το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ψάχτηκε στην πιάτσα των agents για τα ντεσού της καλοκαιρινής μεταγραφής του και έβγαλε... λαβράκια! Έχουμε και λέμε:

1ον) Ο Τσιγκρίνσκι προτάθηκε από τον περασμένο Μάϊο σε όλη την "Big 4" και μάλιστα με τα ίδια πάνω κάτω ποσά (350.000 καθαρές ετήσιες αποδοχές, συν μπόνους κατάκτησης στόχων).

2ον) Στον Ολυμπιακό τον "έκοψε" ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος είχε την δική του λίστα με στόπερ και δεν συζητούσε να... εισχωρήσει άλλος σε αυτή.

3ον) Στον ΠΑΟΚ ο Μίχελ που πολύ νωρίς έκλεισε από την Ντνίπρο τους Μάτος (έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Τσιγκρίνσκι), Σάκχοφ και αργότερα επιχείρησε να φέρει και τους Ματέους-Ζοζούλια, για τον Τσιγκρίνσκι πήγε... πάσο ακούγοντας τον Ίβιτς. Ο κόουτς του “δικεφάλου” προτίμησε αντί του Ουκρανού τον Βαρέλα απο τη Στεάουα!

4ον) Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες που ανταποκρίθηκε στην πρόταση των μάνατζερς του Τσιγκρίνσκι! Ενδιαφέρθηκε να μάθει το πλαίσιο και τα κόστη μιας πιθανής απόκτησής του, με τον Στραματσόνι να είναι θετικός, αλλά να ζητάει και χρονικό περιθώριο...

5ον) Η ΑΕΚ ακολούθησε δυνατά στην μάχη απόκτησης του Τσιγκρίνσκι. Μετά μάλιστα την κατάκτηση του Κυπέλλου, οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν κίνηση-ματ, με επίσημη πρόταση, προχωρώντας σε άμεση διαπραγμάτευση, ικανοποιώντας και την επιθυμία του άσου που ήθελε να κλείσει στην νέα του ομάδες από αρχές Ιουνίου. Γνώριζαν για το ενδιαφέρον των “πράσινων” και τους πρόλαβαν κατά κάποιο τρόπο.

6ον) Στο συμβόλαιο του Τσιγκρίνσκι με την ΑΕΚ, μετά από δική του επιθυμία, μπήκε και μπάι άουτ (ρήτρα αποδέσμευσης) που όμως, δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή. Όπως χαρακτηριστικά λένε στην πιάτσα των agents είναι αρκετά μικρότερη κι από την μισή του Αλμέιδα (του Πορτογάλου φτάνει τα 5 εκατ. Ευρώ).

7ον) Στους όρους που μπήκαν στο συμβόλαιό του Τσιγκρίνσκι ήταν και η παραχώρηση εταιρικού αυτοκινήτου γιατί ο ίδιος δεν οδηγεί. Όπως είπε στους ανθρώπους της ΑΕΚ είχε αυτοκίνητο και σωφέρ στην Ντνίπρο! Στην Αθήνα πάντως τον διευκολύνει η σύζυγός του (που οδηγεί) και ο Γιόχανσον...

News 24/7

24MEDIA NETWORK