"Γίναμε μάρτυρες μία πρωτοφανούς κλοπής τίτλου"

Η ΑΕΚ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τη διαιτησία του τελικού του Κυπέλλου κάνοντας λόγο για προμελετημένο στήσιμο και ξεκαθάρισε πως δεν της αρέσει η κλάψα αλλά ούτε πρόκειται να παίξει το ρόλο του θύματος.

06/05/2017 PAOK Vs AEK for Greek Cup final season 2016-17 in Panthessaliko stadium, in Volos - Greece

Photo by : Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
06/05/2017 PAOK Vs AEK for Greek Cup final season 2016-17 in Panthessaliko stadium, in Volos - Greece Photo by : Georgia Panagopoulou / Tourette Photography 06/05/2017 PAOK VS AEK FOR GREEK CUP FINAL SEASON 2016-17 IN PANTHESSALIKO STADIUM, IN VOLOS - GREECE PHOTO BY : GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η δράση έφερε... αντίδραση. Η απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας που σε μεγάλο βαθμό ήρθε λόγω του γκολ-οφσάιντ του Πέδρο Ενρίκε στο 81' προκάλεσε οργή στους ανθρώπους της ΑΕΚ και μετά τα έντονα παράπονα που διατύπωσαν με δηλώσεις του στο φινάλε (τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης με δηλώσεις του όσο και ο προπονητής Μανόλο Χιμένεθ), την Κυριακή πήραν θέση μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Σε αυτή γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για "κλοπή τίτλου που θα περάσει στις μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου" και "προμελετημένο στήσιμο" ενω ξεκαθαρίζεται πως την ΑΕΚ δεν την ενδιαφέρουν ούτε τα παλιά ούτε τα νέα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

"Στον Βόλο γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς κλοπής τίτλου, που θα περάσει στις μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από έναν άνθρωπο που με ξεκάθαρη πρόθεση και σκοπιμότητα είχε προαποφασίσει να κρίνει έναν τελικό. Το ανθρώπινο λάθος το ανεχόμαστε και το έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Εδώ όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προμελετημένο στήσιμο. Ας τα βρει τώρα αυτός ο άνθρωπος με τη συνείδησή του και ας αναζητήσει αλλού συγχώρεση.

Η ιστορία της ομάδας μας δεν εξαρτάται από έναν τίτλο, δεν καθορίζεται από έναν τελικό. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του όποιου αντιπάλου της, ότι έχει το σθένος να τον χειροκροτήσει στη νίκη του, ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει και η ήττα στο ποδόσφαιρο και κυρίως ότι δεν αναζητά εύκολα άλλοθι για τα δικά της λάθη, τα οποία πρώτη αναγνωρίζει. Εχουμε σκόπιμα κρατήσει αυτή την τακτική, γιατί μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά αλλά και γιατί προέχει η προστασία και η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα διαμαρτυρίας, δεν της ταιριάζει η... κλάψα, ούτε αρέσκεται στο ρόλο του θύματος. Η θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει και πάλι πρωταγωνιστική και παρεμβατική σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όσα είδε και έκρινε ολόκληρη η Ελλάδα και καθόρισαν την έκβαση ενός τελικού.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν παλιά και νέα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το νέο δικό μας χαλιφάτο. Είμαστε συνεπείς στη γραμμή της κάθαρσης με κοινή προσπάθεια, χωρίς ηγεμονίες και σε αυτή τη γραμμή θα επιμείνουμε.

Η δική μας ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι αδιαπραγμάτευτη και όχι ευκαιριακή, δεν αποτελεί προϊόν συμψηφισμών και γι' αυτό δεν μεταλλάσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες.

Από την πλευρά μας κάναμε από την πρώτη στιγμή ό,τι περνούσε από το χέρι μας για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή αυτού του τελικού, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διοργάνωσή του ή την απόφαση για αλλαγή έδρας. Δεν θα χρεωθούμε, όμως, εμείς τον ορισμό του τελικού σε ένα γήπεδο που αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο, τις παραλείψεις της διοργανώτριας ΕΠΟ, αλλά και τη μη τήρηση πολλών εκ των συμφωνηθέντων στις συσκέψεις, που είχαν προηγηθεί".

Photo Credits: Tourette Photography

24MEDIA NETWORK