Επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό και ο Χριστογεώργος!

Ποιος είναι ο 18χρονος γκολκίπερ που έχει εντυπωσιάσει τον προπονητή τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας κι έχει μπει στον "προθάλαμο" για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με το "τριφύλλι", ακολουθώντας το δρόμο των "14". Γίνεται επαγγελματίας και ο νεαρός αριστερός μπακ, Παναγιώτης Ζωγραφάκης. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
fisas frantzeskos fussas EUROKINISSI

Αν κάτι έχει για να καμαρώνει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, την εφετινή "τραυματική" απ’ όλες τις απόψεις σεζόν, είναι η εντυπωσιακή λειτουργία και αποτελεσματικότητα των παιδιών της Ακαδημίας του. Κόντρα σ’ όλες τις πολύ μεγάλες αντιξοότητες και με το 1/5 των εφοδίων που έχουν οι άλλοι "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα "πράσινα" τμήματα υποδομής δίνουν κάθε εβδομάδα "απαντήσεις", διεκδικώντας τον τίτλο και στα τρία πρωταθλήματα που γίνονται υπό τη "σκέπη" τηςSuperleague.

Η Κ20 (αήττητη στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν), είναι ένα πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ (66-65) και το μεταξύ τους ντέρμπι την 29αγωνιστική στο "Γ. Καλαφάτης", θα κρίνει εν πολλοίς και τον τίτλο. Η Κ17 είναι έναν βαθμό μπροστά από τον Ολυμπιακό (55-54) στον Α’ όμιλο του πρωταθλήματος κι έχει καπαρώσει θέση για το φάιναλ-φορ, ενώ η Κ15 θα αντιμετωπίσει στις 21 Απριλίου στη Λαμία τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος.

Η Ακαδημία του "τριφυλλιού" εξακολουθεί παρά τις δυσκολίες να κρύβει ατόφιο "χρυσάφι" στις μικρές ηλικίες, το οποίο γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο… λαμπερό, χάρη στις προσπάθειες του Τάκη Φύσσα κι όλου του προπονητικού τιμ και είναι δεδομένο πως ο σύλλογος, λόγω (και) της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει (ελέω των επιλογών Αλαφούζου και της διοίκησης), σκοπεύει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στα "δικά" του παιδιά.

Ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου, συνολικά 14 νεαροί ποδοσφαιριστές απ’ τις Κ20 και Κ17 (Ξεπαπαδάκης, Χαλκίδης, Ντόκο, Σέχου, Καλομοίρης, Σκεντεράι, Αθανασακόπουλος, Σαντικάι, Τζαβίδας, Αλεξανδρόπουλος, Μαυρουδής, Σερπέζης, Οικονομόπουλος, Βαγιαννίδης) εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν κλήσεις και στις "μικρές" εθνικές ομάδες, υπέγραψαν τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια (με λήξη από το 2019 έως το 2020) και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια.

Ο επόμενος "μικρός" που έχει μπει στον "προθάλαμο" για να γίνει επαγγελματίας είναι ο Νίκος Χριστογεώργος. Ο 18χρονος (γεννηθείς στο Μαρούσι στις 18 Ιανουαρίου 2000) γκολκίπερ θεωρείται ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Κορωπί και μία απ’ τις μεγαλύτερες "πράσινες" ελπίδες στη θέση του τερματοφύλακα, όπου ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη παράδοση τις τελευταίες δύο δεκαετίες στο να "βγάζει" δικά του παιδιά. Ξεκίνησε την καριέρα του στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και είναι μέλος της Ακαδημίας του "τριφυλλιού" εδώ και περίπου μία τετραετία.

Ήταν βασικό στέλεχος πέρσι στην Κ17, ενώ έχει πάρει πολλά ματς εφέτος στην Κ20 και είναι μία απ’ τις "αδυναμίες" του προπονητή τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας, Κώστα Παγανιά, ο οποίος πήρε το "ΟΚ" από τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον ανεβάσει και στην πρώτη ομάδα και να του δοθεί λίγος χρόνος συμμετοχής στο φιλικό με τη Σπάρτη στη Λεωφόρο στις 22 Μαρτίου. Στο πρόσωπό του δε, πολλοί βλέπουν μία περίπτωση που αν δουλευτεί με υπομονή, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, τύπου Βλαχοδήμου ή Καπίνο.

Εκτός από τον Χριστογεώργο στις προθέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού (κατόπιν εισήγησης της διεύθυνσης της Ακαδημίας) είναι να προσφερθεί επαγγελματικό συμβόλαιο σύντομα και στον αριστερό μπακ της Κ20 Παναγιώτη Ζωγραφάκη (26/12/2000, γεννημένος στην Αθήνα) ο οποίος αγωνίζεται εδώ και μία πενταετία στο "τριφύλλι" κι έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τις δυνατότητές του, όλο το τεχνικό τιμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK