Γιόχανσον: "Έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε"

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον μίλησε για τη μέχρι τώρα παρουσία του στην ΑΕΚ και υποστήριξε πως οι κιτρινόμαυροι έχουν πλέον την ευκαιρία, μετά το 1-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" να προχωρήσουν στο κύπελλο.

Γιόχανσον: "Έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα "Ώρα των σπορ":

Για τις εντυπώσεις του από την ΑΕΚ: «Είναι όλα καλά μέχρι τώρα. Μου αρέσει και η πόλη και η ομάδα. Ένιωσα ευπρόσδεκτος από την πρώτη στιγμή. Όλοι με πρόσεξαν και αισθάνομαι ήδη σαν το σπίτι μου. Μας παρέχονται όλα όσα χρειαζόμαστε, που είναι βασικό για έναν ποδοσφαιριστή και εμείς κοιτάμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας. Το κλίμα, οι εγκαταστάσεις, τα πάντα είναι ιδανικά. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Ήρθα εδώ και περίμενα να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Είχα μια πρώτη ιδέα πριν έρθω. Ήξερα πως είναι πολύ μεγάλος σύλλογος η ΑΕΚ. Πολλά είναι διαφορετικά εδώ σε σχέση με τη Σουηδία. Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά όλα είναι όμορφα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ».

Για την προσαρμογή του: «Όλοι με βοήθησαν σε αυτό. Σημαίνει όμως πολλά για μένα να κάνω κανονικά προπόνηση και να μπορώ να μπω στην τακτική της ομάδας γρήγορα και να την αφομοιώσω. Είναι τελείως διαφορετικό το ποδόσφαιρο στη Σουηδία, αλλά παραμένει ποδόσφαιρο. Είναι το ίδιο άθλημα. Είναι πολύ καλό να προσαρμόζομαι τόσο εύκολα. Αισθάνομαι πως βρίσκομαι στο 100% και είναι σημαντικό για μένα».

Για το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Παίζει στο Champions League. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι και έμαθα για την αντιπαλότητα που υπάρχει σε τέτοια ματς. Έχουμε και εμείς καλή ομάδα και είναι σημαντικό που δείξαμε πως μπορούμε να είμαστε όσο καλοί είναι και αυτοί. Ήλπιζα πως μπορούμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα και το κάναμε. Ακόμα τα πράγματα παραμένουν δύσκολα. Υπάρχει ένα ακόμα ματς. Όμως αν παίξουμε καλά, έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε».

Για τη ρεβάνς: «Στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και ήταν σημαντικό για εμάς να αμυνθούμε καλά. Και το κάναμε. Αλλά είναι σημαντικό να το κάνουμε εξίσου καλά και στο ΟΑΚΑ. Και θα πρέπει να παίζουμε γρήγορα όταν έχουμε τη μπάλα. Να τους κάνουμε να τρέχουν . Το πετύχαμε στο πρώτο ματς και είναι ένα από τα στοιχεία που οφείλουμε να επικεντρωθούμε και στη ρεβάνς. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα του χρόνου: «Ορισμένα ματς στη Superleague τα έχω δει. Πρώτα πρέπει όμως να πάμε στη Superleague. Έχουμε πολύ καλή ομάδα ακόμα και τώρα. Και το έχουμε δείξει και απέναντι στον Ολυμπιακό. Την επόμενη σεζόν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και πιο δύσκολα. Δεν είμαι ακόμα σε θέση να πω τις διαφορές που υπάρχουν, οπότε δεν μπορώ να πω αν μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Αυτό που ξέρω είναι πως μπορούμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, προκειμένου να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί χρειάζεται».

News 24/7

24MEDIA NETWORK