Γιώργος Δεληζήσης: Μεγάλος νικητής στο ποδόσφαιρο και στη ζωή

Η Γαλατινή είναι μία κωμόπολη, δυτικά της Κοζάνης που έχει περίπου 3000 κατοίκους. Πριν από 25 περίπου χρόνια γέννησε ένα από τα πιο ποιοτικά ποδοσφαιρικά ταλέντα στην Ελλάδα, το Νίκο Νιόπλια που έκανε μεγάλη καριέρα στον ΟΦΗ, στον Παναθηναϊκό και στη Χαλκηδόνα.

Γιώργος Δεληζήσης: Μεγάλος νικητής στο ποδόσφαιρο και στη ζωή
Η Γαλατινή είναι μία κωμόπολη, δυτικά της Κοζάνης που έχει περίπου 3000 κατοίκους. Πριν από 25 περίπου χρόνια εκεί γεννήθηκε ένα από τα πιο ποιοτικά ποδοσφαιρικά ταλέντα στην Ελλάδα,ο Νίκος Νιόπλιας, που έκανε μεγάλη καριέρα στον ΟΦΗ, στον Παναθηναϊκό και στη Χαλκηδόνα.

Εν έτει 2005, ένας ακόμη αστεράκι αρχίζει να λάμπει σε αυτή τη μικρή πόλη της δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δεληζήσης προξενείεντύπωση με το ταλέντο του, αλλά περισσότερο με τη δύναμη με την οποία ξεπερνά μία δυσκολία που για άλλους ίσως να ήταν ανυπέρβλητη. Την έλλειψη όρασης από το ένα του μάτι.

Η ζωή έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στον Γιώργο όταν αυτός ήταν μόλις 2 ετών. Σε ένα ατύχημα ρουτίνας μέσα στο σπίτι του (εκατοντάδες γίνονται κάθε μέρα), ο μικρός τότε Γιώργος χάνει την όρασή του στο δεξί του μάτι. Το γεγονός ότι ακόμα δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω προφανώς το βοηθάει να συμβιβαστεί απόλυτα με το πρόβλημά του και να ζήσει με αυτό σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Στα 13 του δοκιμάζει την τύχη του σε τοπικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες και φτάνει μέχρι τις μεικτές ομάδες της ΕΠΣ Κοζάνης. Ολοι λένε ότι διαθέτει ταλέντο και κάτι που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θεωρείται πολύτιμο. Παίζει σε περισσότερες από μία θέσεις λύνοντας τα χέρια του εκάστοτε προπονητή του. Κατά βάση πάντως, ο ύψους 1,91μ ποδοσφαιριστής είναι ένα πολύ καλό αμυντικό χαφ.

Ο Νιόπλιας τον ξέρει...

Ανάμεσα σε αυτούς που τσέκαραν το ταλέντο του Γιώργου Δεληζήση ήταν και ο συμπατριώτης του Νίκος Νιόπλιας ο οποίος τον επέλεξε για την Εθνική Νέων το 2005 για ένα φιλικό αγώνα με τον Αθηναϊκό. Μαζί του είχαν κληθεί και παίκτες που πλέον είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό όπως ο Ανδρέας Χατζηλιόντας, ο Γιάννης Στάθης και ο Δημήτρης Κουτρουμάνος.

Μόλις έπαιξε στην ομάδα της γενέτειράς του, της Γαλατινής, η ποιότητά του έγινε αμέσως αντιληπτή από τους ντόπιους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Το 2005 πήρε μεταγραφή στην Κοζάνη αλλά η μητέρα του προέβαλλε αντιρρήσειςότανδιαπίστωσε ότι το σπίτι στο οποίο θα διάμενε ο γιός της δεν είχε καθαριστεί. Και η μεταγραφή χάλασε.

Κάθε εμπόδιο όμως μπαίνει για καλό στη ζωή. Ο Γιώργος προοδεύει και άλλο, γίνεται αρχηγός στη μικρή ομάδα της Γαλατινής και τελικά το φετινό καλοκαίρι, η Πτολεμαϊδα του Γιώτη Τσαλουχίδη τον κάνει δικό της. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ τόνισε ότι ο Δεληζήσης είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Οι ειδικοί δικαιώνουν την προσπάθεια ενός παιδιού που από ότι φαίνεται εκτός από ταλέντο έχει και μεγάλα…κότσια.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


News 24/7

24MEDIA NETWORK