Ο Γιώργος Βαγιαννίδης αντανακλά τον Παναθηναϊκό του 2025, όχι τη Μίλαν

Ο 18χρονος ακραίος, που σκόραρε απέναντι στον Παναιτωλικό, είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας στον Παναθηναϊκό και ακόμα ένα παράδειγμα για το πώς διαχειρίζεται ο σύλλογος τα 'δικά του ταλέντα'.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Παναιτωλικό παρέα με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, αμφότεροι προϊόντα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Παναιτωλικό παρέα με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, αμφότεροι προϊόντα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Η είδηση ότι ο Γιώργος Βαγιαννίδης συνεχίζει την καριέρα του στη Μίλαν, ίσως να περνούσε στα ψιλά. Ακόμα ένας πιτσιρικάς από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού που χάνεται, ακόμη ένα ταλέντο που τον... πήρε το ποτάμι ενός προβληματικού συλλόγου που θέλει να βασιστεί στο παρόν για το μέλλον του, αλλά βάζει τρικλοποδιές στον ίδιο του τον εαυτό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο 18χρονος δεξιός μπακ χαφ του Παναθηναϊκού πρωτοσυστήθηκε στο κοινό στη ρεβάνς κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ. Έπαιξε περίπου μισή ώρα, έδειξε ένα μέρος του ταλέντου του και έπειτα... εξαφανίστηκε, έγινε 'μονόστηλο' στην 'πράσινη επικαιρότητα'. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής όπου στην επανεμφάνισή του, αυτή τη φορά υπό κανονικές συνθήκες και ως βασικός, σκόραρε (όντας ο νεότερος που το κάνει στην ιστορία του συλλόγου που το κάνει τόσο νωρίς), κέρδισε παραπάνω από τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας του Ουόρχολ και έκανε πολλούς να 'ξεσκονήσουν' τα μπλοκάκια τους για το 'who is' του πιτσιρικά.

Ο Βαγιαννίδης είναι από τα ταλέντα των ακαδημιών του 'τριφυλλιού' που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και δεν φοβάται τις προκλήσεις. Επί Νίκου Νταμπίζα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, υπήρξαν συζητήσεις επί συζητήσεων για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά τα οικονομικά δεδομένα δεν ήταν τα επιθυμητά από πλευράς ποδοσφαιριστή. Ήταν μία υπόθεση που έμενε ανοιχτή ακόμα και με την αποχώρηση του Νταμπίζα από τους 'πράσινους'.

Το scouting report από Μπάγερν και Μίλαν

Εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να σου πω ότι για τον νεαρό μπακ-χαφ τον οποίο πολλοί παρομοιάζουν με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, πρώτη ρώτησε το 'who is Vagianidis' η Μπάγερν Μονάχου όταν άνθρωποί της τον είδαν σε ένα τουρνουά των 'μικρών' του Παναθηναϊκού την περυσινή χρονιά. Και επειδή οι Γερμανοί δεν παίζουν με αυτά, ρώτησαν πραγματικά σοβαρά θέλοντας να μάθουν τι ποσό χρειάζεται για να τον κάνουν δικό τους. Και αν πιστέψουμε τη φημολογία, την ίδια ερώτηση έκανε και η Μίλαν.

Κλείνει η παρένθεση. Βλέποντας, λοιπόν, το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, η οικογένεια του πιτσιρικά άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό. Σε συνδυασμό με τα οικονομικά δεδομένα που αφορούν την ανανέωσή του, ήταν δεδομένο ότι οι 'πράσινοι' θα χάσουν ένα δικό τους παιδί. Όχι ότι τώρα έχει κλείσει το θέμα, αλλά το όλο πράγμα αρχίζει σιγά-σιγά να διαφοροποιείται.

Ο Βαγιαννίδης, λοιπόν, έκανε κουβέντες τόσο με τον Γιώργο Δώνη όσο και με τον Τσάβι Ρόκα και πήρε τη διαβεβαίωση ότι στα υπόλοιπα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, αλλά και στα πλέι οφ θα πάρει χρόνο συμμετοχής, θα γίνει ενεργό μέλος της ομάδας και θα έχει τις ευκαιρίες που του αναλογούν. Αυτό επί της ουσίας για τον παίκτη σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Γιατί όλα εξαρτώνται από την απόφαση τη δική του, αλλά και της οικογενείας του αναφορικά με το μέλλον του.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή γιατί έχει όλα τα φόντα να ανεβάσει τις 'μετοχές' του και να γίνει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον σύλλογο στο μέλλον. Όχι ότι τώρα δεν είναι. Ακόμα και ελεύθερο να τον χάσει ο Παναθηναϊκός, θα πάρει ένα αξιοσέβαστο ποσό ως αντίτιμο για την τροφεία του. Αλλά θα μείνει με το... μαράζι ότι έχασε έναν δικό του πιτσιρικά. Θα είναι μία απώλεια σε αυτή την περιβόητη ανανέωση που επιχειρείται στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια με την επίσης περιβόητη 'new age' γενιά.

Γιατί πρέπει να μείνει

Και δεν είναι μόνο ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Σε αυτόν προσθέστε τον Σερπέζη, τον Αθανασακόπουλο, τον Σέχου (που έφυγε προς το παρόν για την Μπολόνια) και τον Αποστολάκη. 'New kids on the block'. Η νέα γενιά του 'τριφυλλιού' για την οποία τόσος λόγος γίνεται και από την οποία άπαντες περιμένουν να 'χτιστεί' ο Παναθηναϊκός των επόμενων ετών.

Να, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός μίας τρέχουσας, αδιάφορης, κατάστασης, εκτός στόχων, με εξασφαλισμένα τα πλέι οφ και με ερωτηματικό για το αν θα πειστεί η UEFA να του δώσει το ευρωπαϊκό 'εισιτήριο' για τη νέα σεζόν, έχει κίνητρο. Και το κίνητρο είναι στα εναπομείναντα παιχνίδια, ανεξαρτήτως της υπόθεσης 'Ευρώπη', να δώσει σιγά-σιγά θέση στην ενδεκάδα στους πιτσιρικάδες που θα 'σηκώσουν' στις πλάτες τους τον σύλλογο τα επόμενα χρόνια. Αν το θελήσουν, βέβαια, αφού σε έναν Παναθηναϊκό που παραμένει διοικητικά μετέωρος όσον αφορά στην αξιοπιστία, είναι λογικό να κοιτάζουν την 'ανοιχτή πόρτα' του εξωτερικού για ένα καλύτερο αύριο σε καθαρά ποδοσφαιρικά πλαίσια.

Ο Βαγιαννίδης του παρόντος ίσως να γίνει η 'χαμένη ευκαιρία' του μέλλοντος. Μέχρι τότε, για τον κάθε 'Βαγιαννίδη' αυτού του Παναθηναϊκού δεν χρειάζεται να ξεμένει από στόχους για να δίνονται ευκαιρίες ούτε να επιλέγονται ποδοσφαιριστές αμφιβόλου ποιότητας αντ' αυτών. Ιδού η πραγματική πρόκληση του Γιώργου Δώνη, σε μία χαμένη από Φλεβάρη χρονιά, να 'χτίσει' τα θεμέλια για τον Παναθηναϊκό... του 2025.

Ποιες ομάδες θα μπουν στα playoffs μαζί με τον Παναθηναϊκό: Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK