Γιορτή ΠΣΑΠ: Οι καλύτεροι της χρονιάς

Ο Κώστας Κατσουράνης, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και ο Φερνάντο Σάντος ήταν οι κορυφαίοι της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε, σύμφωνα με την ψηφοφορία του ΠΣΑΠ και την γιορτή του ποδοσφαιριστή που έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Γιορτή ΠΣΑΠ: Οι καλύτεροι της χρονιάς
Ο Κώστας Κατσουράνης, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και ο Φερνάντο Σάντος ήταν οι κορυφαίοι της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε, σύμφωνα με την ψηφοφορία του ΠΣΑΠ και την γιορτή του ποδοσφαιριστή που έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Θα πείτε πως γίνεται να συνυπάρχουν στη συγκεκριμένη γιορτή ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Λευτέρης Κακιούσης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Βλέπετε, η γιορτή περιλάμβανε "πλούσιο" πρόγραμμα. Και μπάσκετ και ποδόσφαιρο και ζογκλέρ (τύφλα να'χει ο Ροναλντίνιο...) και μουσική (από τον Χρήστο Δάντη) αλλά και... μπουφέ μετά την εκδήλωση. Το όλο πρόγραμμα παρουσίασε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης και το μοντέλο (πρώην ή νυν θα σας γελάσουμε...) Νόνη Δούνια.

Αυτά που ξεχώρισαν από τη γιορτή ήταν τα κόλπα με τις 5(!) μπάλες του ζογκλέρ από την Ισπανία, το βραβείο για τον αγαπημένο των... γυναικών που δόθηκε στον Αντώνη Νικοπολίδη αλλά και τα ελληνικά του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος προσπάθησε (επιτυχώς θα λέγαμε) να ευχαριστήσει στη γλώσσα μας τους ανθρώπους της ΑΕΚ για το βραβείο του καλύτερου Ελληνα προπονητή.

Αναλυτικά, οι νικητέςκαι οι υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία:

Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Κώστας Κατσουράνης (ΑΕΚ)
Υποψήφιοι ήταν και οι: Φάνης Γκέκας (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ιεροκλής Στολτίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής: Λουτσιάνο Ντε Σόουζα (ΞΑΝΘΗ)
Υποψήφιοι ήταν και οι: Ριβάλντο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Αλεσάντρε Σοάρες (ΑΕΚ)

Η δήλωση που ξεχώρισε:

Αντώνης Νικοπολίδης: Ευχαριστώ τους συναδέλφους που μου κάνουν ξανά αυτή την τιμή. Είναι πολύ σπουδαίο βραβείο και το αφιερώνω στην οικογένεια του Ολυμπιακού και τους ευχαριστώ ξανά για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν, με στήριξαν και με στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη απόφαση που πήρα για την καριέρα μου και τη ζωή μου".

Καλύτερος προπονητής: Φερνάντο Σάντος (ΑΕΚ)
Υποψήφιοι ήταν και οι: Γιάννης Μαντζουράκης (ΞΑΝΘΗ), Γιώργος Παράσχος (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ)

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής (ταλέντο): Παναγιώτης Λαγός (ΗΡΑΚΛΗΣ)
Υποψήφιοι ήταν και οι: Στέλιος Ηλιάδης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ), Χάρης Παππάς (ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Αντώνης Νικοπολίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
Υποψήφιοι ήταν και οι: Μάριο Γκαλίνοβιτς (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μιχάλης Σηφάκης (ΟΦΗ)

Καλύτερος διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
Υποψήφιοι ήταν και οι: Γιώργος Κασναφέρης (ΑΘΗΝΩΝ), Θανάσης Μπριάκος (ΗΠΕΙΡΟΥ)

Βραβεύτηκαν επίσης οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας Θανάσης Σεντεμέντες (ΚΑΛΑΜΑΤΑ), Νίκος Πουρτουλίδης (ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ) και Πέτρος Ζουρούδης (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ).

«Ήρωας της εξέδρας» ψηφίστηκε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης, αγαπημένος παίκτης ο Αντώνης Νικοπολίδης, καλύτερο γκολ της χρονιάς αναδείχθηκε αυτό του Εζέκιελ Γκονζάλες στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ (2-2) στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, ενώ το «φερ-πλέι» δόθηκε στην ομάδα του Εργοτέλη.

Ακόμη, απονεμήθηκαν ειδικά βραβεία:

1) Στην Εθνική Ομάδα μπάσκετ Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2005, στον προπονητή της Παναγιώτη Γιαννάκη και στον βοηθό του Λευτέρη Κακιούση.

2) Στους πρώτους σκόρερ των πρωταθλημάτων 2004-2005 και συγκεκριμένα:

- Α΄ Εθνική: Φάνη Γκέκα με 18 γκολ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

- Β΄ Εθνική: Ηλία Κάμπα 17 γκολ (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ)

- Γ΄ Εθνική Νότιος όμιλος: Δημήτρη Διαμάντη με 16 γκολ (ΧΑΪΔΑΡΙ)

- Γ΄ Εθνική Βόρειος όμιλος: Πέτρο Ζουρούδη (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ) και Γιώργο Λάναρη (ΒΕΡΟΙΑ) με 17 γκολ.

3) Στον Άγγελο Ζαφειράκη (ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ) για το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

4) Στην Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. για την κοινωνική προσφορά και την αρωγή στο ποδόσφαιρο.

5) Στον δημοσιογράφο Σώτο Παιδάκη.

6) Στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο Ρομπέρτο Καλκαντέρα, Σίνισα Γκόγκιτς, Κώστα Δράμπη, Γιάννη Δαμανάκη και Κώστα Φρατζέσκο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK