Γιουνάιτεντ: "Αγκάθι" η αποζημίωση του Τεν Χαχ στο ενδεχόμενο της απόλυσης

Ο Έρικ Τεν Χαχ περνάει δύσκολα στο Μάντσεστερ ενώ κυκλοφορεί μια φήμη που τον θέλει να παραμένει στην καρέκλα του εξαιτίας της αποζημίωσης.

Manchester United's manager Erik ten Hag waves as he walks onto the pitch ahead of he soccer match between Manchester United and Melbourne Victory at the Melbourne Cricket Ground, Australia, Friday, July 15, 2022. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ AP PHOTO/ASANKA BRENDON RATNAYAKE

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε να στρώνει κατά την περσινή σεζόν αλλά φέτος οι Κόκκινοι Διάβολοι τα έχουν κάνει σαλάτα σε τέτοιο βαθμό που ακούγονται πολλές φωνές αναφορικά με το μέλλον του Έρικ Τεν Χαχ στον πάγκο.

Ο εμβληματικός Πολ Σκόουλς για παράδειγμα βγήκε και είπε πως η πρώην ομάδα του δεν παίρνει την απόφαση να απολύσει τον Ολλανδό τεχνικό διότι δεν έχει για να καλύψει την αποζημίωσή του.

Θυμίζουμε πως ο παλιός προπονητής του Άγιαξ συμφώνησε με την Γιουνάιτεντ αντί 10.300.000 ευρώ το χρόνο και το συμβόλαιό του εκπνέει το 2025.

Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης ο Τεν Χαχ εφόσον απολυθεί τώρα άμεσα θα πρέπει η Γιουνάιτεντ να του πληρώσει πάνω από 20.000.000 ευρώ. Μικρό το ποσό συγκριτικά με το μέγεθος των Κόκκινων Διαβόλων αλλά δείτε πότα έχει δώσει τα τελευταία χρόνια για να απολύει προπονητές.

Στην Αγγλία, πάντως, τα Μέσα είναι μοιρασμένα σημειώνοντας ότι ο 53χρονος τεχνικός δεν κινδυνεύει να απομακρυνθεί από το κλαμπ, ενώ άλλα τονίζουν πως του απομένει ελάχιστος χρόνος για να προλαβεί να γυρίσει το εις βάρος του κλίμα και πως εάν δε τα καταφέρει τότε θα απολυθεί.