Γιουνάιτεντ - Φούλαμ: Το ματς που (μας) προκάλεσε αυχενικό

Η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Φούλαμ σε ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά η συνεύρεση των δύο στο ίδιο γήπεδο ξυπνάει μνήμες από το τελευταίο τους ματς, εκεί όπου οι 'Κόκκινοι διάβολοι' προκάλεσαν αυχενικό σε όλη την Ευρώπη με τις 81 σέντρες σε ένα 90λεπτο.

Soap bubbles are seen as Manchester United's manager Jose Mourinho, right, talks to West Ham United's David Moyes, left, prior to the English Premier League soccer match between West Ham United and Manchester United at the London Stadium in London, Thursday, May 10, 2018. (AP Photo/Alastair Grant)
Soap bubbles are seen as Manchester United's manager Jose Mourinho, right, talks to West Ham United's David Moyes, left, prior to the English Premier League soccer match between West Ham United and Manchester United at the London Stadium in London, Thursday, May 10, 2018. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Φεβρουάριος του 2014 και η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ αδυνατεί να ξεπεράσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η αύρα του προπονητή που άλλαξε την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου καθώς έφερε τους 'κόκκινους διαβόλους' στην κορυφή, έχει σβήσει και ο Μόγιες από Chosen One, έχει μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο.

Το κλίμα στο Μάνστεστερ είναι πιο μουντό και από τον καιρό στην βόρεια Αγγλία και στις 10/2 το Old Traford είναι έτοιμο να υποδεχθεί την Φούλαμ, η οποία εκείνη τη χρονιά υποβιβάστηκε με 24 ήττες και μόλις 5 ισοπαλίες.

Μία από αυτές την πήρε μέσα στο Θέατρο των Ονείρων σε ένα χορταστικό 2-2, με τον Ντάρεν Μπεντ να κλέβει τον βαθμό στο 94ο λεπτό (στο Fergie time) σε ακόμα ένα μίζερο απόγευμα στο Μάντσεστερ για τους φίλους της ομάδας.

Εκτός όμως από τη μεγάλη έκπληξη, με την τελευταία τότε Φούλαμ να παίρνει βαθμό στο Old Traford, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων για ακόμα ένα στατιστικό, το οποίο δείχνει ακόμα και σήμερα τα τεράστια ποδοσφαιρικά προβλήματα που είχε εκείνη την εποχή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Μόγιες βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος εκείνη την εποχή, χρειάστηκε να επιχειρήσει 81 (!) σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή.

Γιουνάιτεντ - Φούλαμ: Το ματς που (μας) προκάλεσε αυχενικό

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε σχεδόν μία σέντρα ανά λεπτό σε κείνο το παιχνίδι και πιθανότατα το τυχερό γκολ του Ντάρεν Μπεντ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε ως τιμωρία για τον τρόπο που είχε επιλέξει να παίξει ο Μόγιες.

Sunderland manager David Moyes, left, looks dejected in the dugout during their English Premier League soccer match against Manchester United at the Stadium of Light, Sunderland, England, Sunday, April 9, 2017. (Owen Humphreys/PA via AP)
Sunderland manager David Moyes, left, looks dejected in the dugout during their English Premier League soccer match against Manchester United at the Stadium of Light, Sunderland, England, Sunday, April 9, 2017. (Owen Humphreys/PA via AP) AP

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αμυντικοί της Φούλαμ στις δηλώσεις τους μετά το παιχνίδι έλεγαν: " Πραγματικά δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Δεν έχω κάνει ξανά τόσες κεφαλιές, δεν έχω διώξει ποτέ τόσες μπάλες από σέντρα. Νομίζω πως έκανα ρεκόρ καριέρας σήμερα".

Όπως και τότε, έτσι και τώρα η Φούλαμ ταξιδεύει στο Μάντσεστερ από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό στην Championship.

Επίσης, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε μία εξίσου άσχημη περίοδο και στο -8 από την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League. Τον Φεβρουάριο του 2014 πριν παίξει με την Φούλαμ ήταν στο -9.

News 24/7

24MEDIA NETWORK