Γιουβέντους - Μονακό 1-0 (VIDEOS)

Το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Άλβαρο Μοράτα από τον Ρικάρντο Καρβάλιο και εκτέλεσε εύστοχα ο Αρτούρο Βιδάλ χάρισε στην Γιουβέντους τη νίκη με 1-0 επί της Μονακό και συνάμα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League μετά από τη σεζόν 2002-03.

Γιουβέντους - Μονακό 1-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η επιστροφή του Αντρέα Πίρλο γέμισε αισιοδοξία τους φίλους της Γιουβέντους, ωστόσο στο εικοσάλεπτο οι τελικές ήταν 5-1 υπέρ της Μονακό, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά φάουλ δεν έλειψαν στη συνέχεια, ενώ το μάλλον ανιαρό και σίγουρα νευρικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο σουτ από Πατρίς Εβρά και Αρτούρο Βιδάλ.

Ο τραυματισμός του Ντιράρ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πλησίασαν στο γκολ με τον αντικαταστάτη του (Μπερνάρντο Σίλβα) σε μία ταχύτατη αντεπίθεση στο 54ο λεπτό.

Σημείο κλειδί της αναμέτρησης ήταν το 55ο λεπτό, όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Πίρλο, ο Ρικάρντο Καρβάλιο απώθησε -εκτός περιοχής- τον Άλβαρο Μοράτα, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι που ο Βιδάλ έδωσε το προβάδισμα στην Γιουβέντους.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έβαλε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοβ και μετέτρεψε το 4-3-3 σε 4-2-3-1 (με δεξί μπακ τον Φαμπίνιο, με Αντονί Μαρσιάλ στα άκρα, Ζοάο Μουτίνιο πιο πίσω) και λίγο έλειψε να δικαιωθεί στο 72', όταν η κεφαλιά του Βούλγαρου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, από την πλευρά του, έβγαλε τον κουρασμένο Πίρλο στο 74' και ενίσχυσε την αμυντική του γραμμή με την είσοδο του Αντρέα Μπαρτζάλι, ενώ λίγο αργότερα φρέσκαρε τη γραμμή κρούσης του, βάζοντας τον Αλεσάντρο Μάτρι στη θέση του Μοράτα.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, καθώς η Γιουβέντους φρόντισε να κρατήσει την Μονακό μακριά από τα καρέ του Μπουφόν και να μην απειληθεί ούτε μία φορά.

MVP

Ο Αρτούρο Βιδάλ. Έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλο συμπαίκτη του και εκτέλεσε με περισσή μαεστρία το πέναλτι που χάρισε τη νίκη στην Γιουβέντους. Να σημειωθεί ότι σκόραρε στο Champions League μετά από οκτώ αγώνες (τελευταία φορά ήταν το χατ τρικ επί της Κοπεγχάγης το Νοέμβριο του 2013).

Αδύναμος κρίκος

Ο διαιτητής Πάβελ Κράλοβετς. Η άδικη απόφασή του "κρέμασε" την Μονακό και έδωσε τον πρώτο λόγο για πρόκριση στη "γηραιά κυρία". Όχι τίποτα άλλο, από τη στιγμή που "είδε" πέναλτι, όφειλε να αποβάλει τον Ρικάρντο Καρβάλιο.

Σχόλιο

Ελάχιστες συγκινήσεις και κλασικές ευκαιρίες επεφύλασσε το πρώτο... ημίχρονο της σειράς. Το rotation του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κόντρα στην Πάρμα δεν λειτούργησε ιδιαίτερα ευεργετικά για την Γιουβέντους, αν κρίνει κανείς και από το γεγονός ότι ένα ανύπαρκτο πέναλτι της χάρισε τη νίκη. Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, από την πλευρά της, μπήκε καλά στο ματς και αμύνθηκε σωστά, αλλά δεν έκανε το προφανές: δεν εκμεταλλεύθηκε τις δύο κλασικές φάσεις που δημιούργησε. Και ως γνωστόν, όταν χάνεις ευκαιρίες στην έδρα του ισχυρού, συνήθως το πληρώνεις...

Γιουβέντους (4-3-1-2): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (74' Μπαρτζάλι), Βιδάλ, Περέιρα (87' Στουράρο), Μοράτα (83' Μάτρι), Τέβες.

Μονακό (4-3-3): Σούμπασιτς, Ράτζι (71' Μπερμπάτοβ), Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κιρζαβά, Μουτίνιο, Φαμπίνιο, Κοντογκμπιά, Ντιράρ (51' Μπερνάρντο Σίλβα), Μαρσιάλ (87' Ματέους Καρβάλιο), Φερέιρα Καράσκο.

Το πέναλτι και το γκολ του ματς

Διαβάστε ακόμη:

Το εντυπωσιακό coreo των οπαδών της Γιουβέντους (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK