Γιουβέντους - Μπενφίκα 0-0

Η Μπενφίκα πέταξε έξω τη Γιουβέντους! Οι "αετοί", που αγωνίζονταν από το 67' με 10 παίκτες, πήραν το πολύτιμο 0-0 στο Τορίνο και άφησαν εκτός τελικού τη Γηραιά Κυρία που έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Europa League στο σπίτι της. Μπενφίκα-Σεβίλλη ο τελικός της 14ης Μαϊου.

Γιουβέντους - Μπενφίκα 0-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Με πολλή τακτική, ελάχιστο ρίσκο και πρωτεύοντα σκοπό να μην δεχτούν γκολ, ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες και έτσι κύλησε όλο το πρώτο μέρος. Η Γιουβέντους, όμως, που ήθελε οπωσδήποτε γκολ για να προκριθεί, είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες.

Ο Βιδάλ στο 20' και ο Τέβες στο 24' ήταν ελάχιστα άστοχοι. Ο Ομπλάκ είπε "όχι" στον Πίρλο στο 8', ενώ ο Μπονούτσι δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να κάνει την προβολή στο 44'.

Η καλύτερη φάση της Γιουβέντους για να σκοράρει στο πρώτο μέρος ήταν στις καθυστερήσεις, όταν από σέντρα του Ασαμόα από αριστερά, ο Λουιζάο απέκρουσε με το κεφάλι σε κόρνερ πάνω στη γραμμή την σκαστή κεφαλιά του Βιδάλ!

Η επανάληψη διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, αλλά η... άφαντη στο πρώτο μέρος, Μπενφίκα, παραλίγο να "ξεράνει" στο 50' τους Ιταλούς: Μετά από εκτέλεση πλαγίου ο Κιελίνι απέτυχε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Ροντρίγκο του οποίου το σουτ με το αριστερό από καλή θέση έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν.

Οι Πορτογάλοι άρχισαν να γίνονται πιο επικίνδυνοι και οι επιθέσεις τους πιο οργανωμένες. Όλα αυτά όμως έως το το 67', όταν ο Πέρες είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Βιδάλ και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η Γουβέντους από την πλευρά της δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η άμυνα της Μπενφίκα "έσφιξε" περισσότερο και το άγχος κυρίευε τους Ιταλούς.

Η όποια απειλή των γηπεδούχων, προερχόταν από στημένες φάσεις, όπως το απ' ευθείας φάουλ του Πίρλο στο 62' που απέκρουσε με δυσκολία ο Ομπλάκ.

Το γκολ του Οσβάλντο ορθώς ακυρώθηκε στο 82' λόγω οφσάιντ, ενώ μια σύρραξη στο 89' έφερε την αποβολή του Βούτσινιτς και του Μάρκοβιτς που κάθονταν στον πάγκο.

Από το 92' δε, η Μπενφίκα αγωνιζόταν με εννέα παίκτες καθώς ο Γκαράι έφυγε τραυματίας, αλλά οι Πορτογάλοι κράτησαν με νύχια και με δόντια την ισοπαλία που ζητούσαν και που τους στέλνει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης κόντρα στη Σεβίλλη.

MVP

Η άμυνα της Μπενφίκα κράτησε στα δύσκολα και αντεπεξήλθε με επιτυχία. Ειδικής μνείας χρήζει ο Όμπλακ που δύο φορές κράτησε όρθια την ομάδα του και συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση.

Αδύναμος κρίκος

Τίποτα δεν προσέφερε ο Γιορέντε στην επίθεση της Γουβέντους, ενώ και ο Πίρλο δεν ήταν ο γνώριμος Πίρλο των μεγάλων αγώνων.

Σχόλιο

Το έξτρα κίνητρο ότι ο τελικός του Europa League διεξάγεται στο γήπεδό της, δεν λειτούργησε αποφασιστικά για τη Γιουβέντους. Συνολικά οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι, ήταν η μόνη ομάδα στο γήπεδο ουσιαστικά, αλλά το 2-1 του πρώτου αγώνα δεν μπόρεσαν να το ανατρέψουν σκοράροντας έστω ένα γκολ. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι η Μπενφίκα πήρε μια άδικη πρόκριση (και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) στον τελικό της διοργάνωσης. Οι Πορτογάλοι εξάλλου, μετά τα δύο σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1961, 1962) που κατέκτησαν, έφτασαν σε 7 ευρωπαϊκούς τελικούς και δεν κέρδισαν κανέναν! Θα σπάσει η γκίνια κόντρα στη Σεβίλλη;

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι (73' Τζοβίνκο), Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Βιδάλ (78' Μαρκίζιο), Πίρλο, Ασαμόα, Πογκμπά, Τέβες, Γιορέντε (78' Οσβάλντο).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Όμπλακ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Πέρες, Αμορίμ, Γκαϊτάν (76' Σάλβιο), Μάρκοβιτς (86' Σουλεϊμάνι), Ροντρίγκο (69' Αλμέιδα), Λίμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK