Γιουβέντους-Ραπίντ Βιέννης

Γιουβέντους-Ραπίντ Βιέννης
Το 1996, η Ραπίντ Βιέννης είχε επισκεφτεί το Τορίνο για τον αγώνα της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την μετέπειτα φιναλίστ Γιουβέντους. Το παιχνίδι είχε λήξει με 5-0 υπέρ της ομάδας του Πιεμόντε, με τον 21χρονο τότε Αλεσάντρο ντελ Πιέρο να δείχνει την κλάση του με δύο γκολ. Εννέα χρόνια αργότερα, ο "Μεγαλέξανδρος" του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι το μοναδικό στοιχείο που ενώνει τους δύο συλλόγους από εκείνη τη βραδιά, μέχρι το παιχνίδι της Τρίτης.

Η "γηραιά" κυρία φιλοξενεί τους Αυστριακούς με στόχο να διατηρήσει το σερί των έξι νικών σε ισάριθμα παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Στη Serie A δεν έχει βρει μέχρι στιγμής αντίπαλο να της κόψει βαθμούς, ενώ στον πρώτο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίστηκε με τη Μπριζ στο Βέλγιο και την κέρδισε με 2-1.

Στον αντίποδα, ο Γιόζεφ Χίκερσμπεργκερ, ο οποίος είναι ο βασικός υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Χανς Κρανκλ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αυστρίας, ακόμα δεν έχει κατανοήσει πως γίνεται να χάνεις έναν αγώνα ενώ έχεις δύο δοκάρια και ένα πέναλτι (χαμένο). Η Ραπίντ εξέπληξε στην πρεμιέρα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την ουσία, με αποτέλεσμα να επιδιώξει την πρώτη της νίκη στο Τορίνο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φάμπιο Καπέλο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, η πλειονότητα των οποίων, γνωστά. Οι Μπιριντέλι, Μπουφόν, Ζεμπινά έχουν τεθεί ήδη εκτός μάχης, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Κιμέντι την τελευταία στιγμή. Επιπλέον, στο κέντρο θα λείψει ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος είε αποβληθεί στο Βέλγιο.

Στον αντίποδα, ο Αυστριακός τεχνικός θα επιμείνει στο 4-4-2, χωρίς όμως του Μάρκους Κάτσερ και Μάρτιν Χίντεν στην αμυντική διάταξη, αφού αμφότεροι ταλαιπωρούνται από προβλήματα στο γόνατο. Στα θετικά η πλήρης επάνοδος του αρχηγού Στέφεν Χόφμαν, ο οποίος αγωνίστηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Βάκερ Τιρόλ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Γιουβέντους: Αμπιάτι, Μπλάζι, Καναβάρο, Τουράμ, Τζαμπρότα, Καμορανέζι, Τζιανικέντα, Εμερσον, Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ, Ιμπραΐμοβιτς
Ραπίντ Βιέννης: Πάιερ, Ντόμπερ, Βαλάτσοβιτς, Μπέιμπλ, Αντάμσκι, Χόφμαν, Κόρσος, Χλίνκα, Ιβανσιτς, Κινκλ, Λαβάρε

*** Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες τέσσερις φορές σε διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Η Γιουβέντους έχει τρεις νίκες, ενώ στο ιστορικό υπάρχει και μία ισοπαλία, με τα γκολ να είναι 11-2 υπέρ των «μπιανκονέρι».

News 24/7

24MEDIA NETWORK