Γιουβέντους: Στο κυνήγι του...εαυτού της για το ρεκόρ

Γιουβέντους: Στο κυνήγι του...εαυτού της για το ρεκόρ

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Γιουβέντους στο φετινό καμπιονάτο με τις έξι νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ανάγκασε τους στατιστικολόγους να ανατρέξουν στα κιτάπια τους και να αναζητήσουν πόσες φορές έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Γιουβέντους κυνηγά να καταρίψει το ρεκόρ δύο δικών της ομάδων του παρελθόντος.

Η "Μεγάλη Κυρία" των περιόδων 1930-31 και 1985-86 είχε ξεκινήσει στη Serie A με οκτώ συνεχόμενες νίκες οπότε μένει να δούμε εάν το φετινό "δημιούργημα" του Φάμπιο Καπέλο μπορέσει να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει αυτό το κατόρθωμα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζονται νίκες στα προσεχή παιχνίδια με τη Μεσίνα στο Ντελε Αλπι και εκτός έδρας με τη Λέτσε. Για την κατάρριψη του ρεκόρ θα χρειαστεί άλλη μία επικράτηση επί της Σαμπντόρια, εντός έδρας.

Βέβαια και η επίδοση των έξι συνεχόμενων νικών μονάχα αμελητέα δεν είναι αφού σε παρόμοια κατάσταση έχουν βρεθεί άλλες πέντε ομάδες στο παρελθόν. Από αυτές, μονάχα μία, η Λιβόρνο της περίοδου 1942-43, δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Φάμπιο Καπέλο φρόντισε να ρίξει τους τόνους με σκοπό να μην αποπροσανατολιστούν οι παίκτες του έχοντας το μυαλό στα ρεκόρ: "Τα ρεκόρ είναι μονάχα για τους στατιστικολόγους. Το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι το τελικό αποτέλεσμα", ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK