Γκάρεθ Μπέιλ, ο υποτιμημένος ανεπιθύμητος της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γκάρεθ Μπέιλ φεύγει από την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς κρίνεται ανεπιθύμητος, μεταξύ άλλων και από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Μήπως όμως ο Γάλλος τεχνικός παίρνει μια αδικαιολόγητη απόφαση;

Real Madrid's Gareth Bale celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Sergei Grits)
Ο Γκάρεθ Μπέιλ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με εκπληκτικό 'ψαλιδάκι' στον τελικό του Champions League, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ (Olimpiyskiy Stadium στο Κίεβο, 26/05/2018) AP PHOTO/SERGEI GRITS

Στο τέλος της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2013, η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ αντί 100 εκατ. ευρώ. Ο Ουαλός κυνηγός έφτασε στο "Santiago Bernabeu" για να αποτελέσει το αντίβαρο του Κριστιάνο Ρονάλντο, έτσι ώστε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ να κερδίσει ελευθερία στον αγωνιστικό χώρο. Έξι καλοκαίρια μετά ο Γκάρεθ Μπέιλ κρίνεται ανεπιθύμητος στους "μερένγκες" και μάλιστα -και- από τον άνθρωπο τον οποίο βοήθησε τα μέγιστα να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ζινεντίν Ζιντάν οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ανεπανάληπτο three-peat στο Champions League, κατόρθωμα στο οποίο είχε κομβικό ρόλο ο Γκάρεθ Μπέιλ. Αυτός όμως δεν φτάνει για να συνεχιστεί η συνεργασία τους, με την επιστροφή του Γάλλου τεχνικού στην ομάδα της Μαδρίτης.

Έχει δίκιο ο Ζινεντίν Ζιντάν, "μαρκάροντας" τον Ουαλό κυνηγό ως ανεπιθύμητο; Η απάντηση μάλλον δεν είναι απλή, αλλά τουλάχιστον από πλευράς αιρθμών μοιάζει ως μια unfair κίνηση του προπονητή των "μερένγκες". Και εξηγούμαστε: στα έξι χρόνια της παρουσίας του με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκάρεθ Μπέιλ έχει κερδίσει -κρατηθείτε- 4 Champions League, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 Copa del Rey, 1 Super Cup Ισπανίας, 3 Uefa Super Cup και 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων! Στα 231 επίσημα ματς που μετράει με τους "μερένγκες", έχει απολογισμό 102 γκολ και 64 ασίστ.

Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί "άνθρωπος των τελικών" για την Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας βάλει τη μοναδική του σφραγίδα σε αυτούς με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Λίβερπουλ για το Champions League, αλλά και αυτόν με την Μπαρτσελόνα για το Copa del Rey. Άλλωστε η εικόνα πολλές φορές είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.

Ακόμη και όταν δεν έκρινε τελικούς, είχε τον τρόπο του στα ντέρμπι της πόλης με τους "ροχιμπλάνκος" ή παρέδιδε δωρεάν μαθήματα ποδοσφαιρικού θεάματος. Ακόμη κι αν γίνει λόγος για τους τραυματισμούς του, τότε μάλλον δεν συναντάμε τίποτα υπερβολικό για έναν παίκτη του οποίου οι αστράγαλοι ήταν στο σημάδι των αντιπάλων, από τα χρόνια που έπαιζε ακόμη στην Τότεναμ... Στη διάρκεια της παρουσίας του στο "Santiago Bernabeu", ο Γκάρεθ Μπέιλ έμεινε εκτός δράσης για διάστημα 1,5 μήνα συνολικά τρεις φορές, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε τον κράτησε έξω για τρεις μήνες την σεζόν 2016-2017. Πέραν τούτου, όσοι τραυματισμοί αντιμετώπισε ήταν υπόθεση 1-3 εβδομάδων μάξιμουμ.

Αν τώρα κάποιοι στη Μαδρίτη φαντάστηκαν τον Μπέιλ ως τον επόμενο Ρονάλντο, τότε αυτό δεν είναι ούτε ευθύνη, ούτε πρόβλημα του Ουαλού εξτρέμ. Που στο φινάλε δεν διεκδίκησε ποτέ το συγκεκριμένο αξίωμα. Αν ο Ζιντάν θεωρεί πως δεν χωράει ένας παίκτης με το αγωνιστικό προφίλ του Μπέιλ στην ομάδα που επιθυμεί να δημιουργήσει στο "Santiago Bernabeu", τότε η επιθυμία του να τον διώξει έχει λογική. Αν πάλι το κάνει θεωρώντας πως ο 29χρονος διεθνής δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, τότε κάτι δεν έχει υπολογίσει σωστά. Για την ιστορία, ο Μπέιλ πέτυχε 78 γκολ στη La Liga για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Στα 59 ματς του πρωταθλήματος που σκόραρε, η ομάδα του ηττήθηκε μόλις μια φορά. Είχε 52 νίκες και 6 ισοπαλίες...

Σε επίπεδο Champions League, ο Μπέιλ σκόραρε σε 16 παιχνίδια από όσα αγωνίστηκε συνολικά στην διοργάνωση για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης και πέτυχε 20 τέρματα. Σε αυτά τα ματς, οι "μερένγκες" είχαν 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Η τελευταία του σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης, παρά τα 14 γκολ και τις 6 ασίστ, πράγματι δεν ήταν καλή όπως φυσικά και όλης της ομάδας. Ο Ουαλός κυνηγός βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, με την Μπάγερν Μονάχου να δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Αν ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει μετρήσει σωστά την κατάσταση, θα φανεί από δύο παραμέτρους: τι θα προσφέρει ο παίκτης που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Μπέιλ στην ενδεκάδα της Ρεάλ και ποια θα είναι η σεζόν που θα πραγματοποιήσει ο Ουαλός με την φανέλα της επόμενης ομάδας του. Μέχρι τότε, οι αριθμοί και τα γεγονότα θα συνηγορούν υπέρ του.


News 24/7

24MEDIA NETWORK