Γκέκας: "Δεν πρέπει να το βάλει κάτω ο Αθανασιάδης"

Τι δήλωσε ο Φάνης Γκέκας για την προσπάθεια που θα κάνει η Εθνική στο Μουντιάλ, την απόφαση του Σάντος να μην συμπεριλάβει τον Κλάους στην αποστολή και το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη

Γκέκας: "Δεν πρέπει να το βάλει κάτω ο Αθανασιάδης"
INTIME SPORTS

Ο διεθνής επιθετικός Φάνης Γκέκας μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για την απόφαση του Σάντος να μην συμπεριλάβει τον Αθανασιάδη στα πλάνα του για το Μουντιάλ, ενώ τοποθετήθηκε και για το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσία του στην Τουρκία: "Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι έδειξαν την αγάπη τους και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την ζωή στην Τουρκία. Είμαστε οι ίδιοι λαοί, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, έχουμε τον ίδιο τρόπο ζωής και γι? αυτό και δεν χρειάστηκα καθόλου χρόνο προσαρμογής".

Για την μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του: "Θεωρώ πως ήταν η χρονιά που βγήκα πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα. Ήταν σχολείο για μένα η Γερμανία και η ανακήρυξή μου ως πρώτος σκόρερ ήταν το ταβάνι για μένα. Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο για να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο".

Για τον στόχο του με την Εθνική στο Μουντιάλ: "Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το καλό της ομάδας. Να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η ομάδα και ας μην βάλω κανένα γκολ εγώ".

Για το αν είχε αγωνία ενόψει της ανακοίνωσης της αποστολής: "Εννοείται πως είχα αγωνία. Η κλήση στην Εθνική δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Δεν μπορεί κανείς ποδοσφαιριστής να αισθάνεται σίγουρος πως θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ".

Για τον αποκλεισμό του Στέφανου Αθανασιάδη: "Είναι επόμενο να αισθάνεται στεναχωρημένος ο ποδοσφαιριστής. Δεν πρέπει, όμως, να το βάλει κάτω. Αν το βάλεις κάτω είναι εντελώς λάθος, θα το χάσεις το παιχνίδι. Όσο πιο δυνατός παραμείνεις τόσο περισσότερα πράγματα μπορείς να πετύχεις στην συνέχεια".

Για το πώς εκτιμά την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: "Δεν θέλω να πω μεγάλα πράγματα. Πρώτα από όλα να περάσουμε τον όμιλο κάτι που είναι εφικτό. Οι πιθανότητες είναι από 25% για όλες τις ομάδες. Ωστόσο, λόγω του ότι η ομάδα, πλέον, έχει και εμπειρία και μέταλλο θεωρώ πως είναι εφικτή η πρόκριση. Από εκεί και πέρα θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει το πρόσφατο επεισόδιο Μανιάτη, Κατσουράνη: "Ανήκει ήδη στο παρελθόν το επεισόδιο αυτό. Ένας αγώνας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι πάντα ντέρμπι, πόσω μάλλον όταν κρίνει μια πρόκριση στον τελικό. Επομένως, είναι λογικό να υπάρξει ένταση. Ωστόσο, η Εθνική είναι άλλο κομμάτι και τέτοια πράγματα πρέπει να μένουν απ' έξω".

Για το μέλλον της καριέρας του: "Δεν σκέφτομαι καθόλου να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ή θα μείνω στην Τουρκία ή ίσως σε κάποια άλλη χώρα. Δεν θεωρώ καλό να επιστρέψω. Δεν υπάρχει σεβασμός στην Ελλάδα. Κοιτάξτε τί γίνεται με τον Σαλπιγγίδη που τόσα έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ".

Διαβάστε ακόμη:

Αθανασιάδης: "Πληγώθηκα, αλλά θα πρέπει να ζήσω μ' αυτό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK