Γκολ, όμορφο ποδόσφαιρο και... Γιακουμάκης για την ΑΕΚ!

Σ'ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ πήρε σούπερ βοήθειες από τους πλάγιους μπακ, Γκάλο και Βινίσιους και με γκολ των Χριστοδουλόπουλου-Γαλανόπουλου κέρδισε τους Ισραηλινούς με 2-0. Ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες του Χιμένεθ και δείχνει ότι θα διεκδικήσει στα ίσα θέση βασικού.

Γκολ, όμορφο ποδόσφαιρο και... Γιακουμάκης για την ΑΕΚ!

Με 2-0 επιβλήθηκε η ΑΕΚ της Μπνέι Σακχίν στο τελευταίο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Δυστυχώς, όμως, το δεύτερο ημίχρονο που δεν είχε φάσεις σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου εξαιτίας ενός "εγκληματικού" τάκλιν του Γκαούτσο.

Δημιουργική και με φαντασία ήταν στο πρώτο ημίχρονο με την Μπνέι Σακχίν η ΑΕΚ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο φιλικό της Παρασκευής (14/5) με την Μπάνικ Οστράβα.

Ο Χιμένεθ, εκτός από τον Κλωναρίδη άλλαξε τη βασική ενδεκάδα και οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο τον δικαίωσαν.

Όπως και με την Μπάνικ, έτσι και με τους Ισραηλινούς η ΑΕΚ βρήκε βοήθειες από από τους πλάγιους μπακ. Βινίσιους και Γκάλο που έτρεξαν πολύ, δημιούργησαν γκολ και στήριξαν την άμυνα. Καλοί και οι Χριστοδουλόπουλος, Τρίστασον που έδωσαν βοήθειες στα μετόπισθεν όταν οι πλάγιοι οπισθοφύλακες έμεναν ψηλά. Ο Ισλανδός πάντως δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά τη δημιουργία, αντίθετα με τον Λάζαρο που το έβγαλε το... μεροκάματο τίμια.

Η διάθεση της ΑΕΚ να δημιουργήσει ευκαιρίες μετουσιώθηκε σε γκολ εις διπλούν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Χριστοδουλόπουλος στο 4' και ο Γαλανόπουλος στο 14' αμφότεροι με κεφαλιά σκόραραν για λογαριασμό των “κιτρινόμαυρων”.

Γκολ θα μπορούσε να πετύχει και ο Γιώργος Γιακουμάκης που ήταν ιδιαιτέρως κινητικός και μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο Χιμένεθ πιστεύει στις δυνατότητες του νεαρού επιθετικού κι αυτός δείχνει να έχει πιάσει το νόημα, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό στα φιλικά προετοιμασίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ, σταδιακά ανακάτεψε την... τράπουλα, αλλά η Ένωση... έκατσε σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο. Δεν έβγαλε ευκαιρίες και τα τρεξίματα των μπακ έλειψαν.

Σημείο αναφοράς του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου ήταν το χτύπημα που δέχθηκε ο νεαρός χαφ και σκόρερ της ΑΕΚ στο φιλικό, Κώστας Γαλανόπουλος. Ο ταλαντούχους παίκτης χτυπήθηκε από “εγκληματικό” τάκλιν του Γκαούτσο και σόκαρε συμπαίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Ο “δικέφαλος” σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε καλά στοιχεία στο δημιουργικό κομμάτι και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Επόμενο τεστ για την ΑΕΚ στην Ελλάδα πια κόντρα στην Γάνδη στο ΟΑΚΑ στις 19/7.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης (46’ Τσιντώτας), Γκάλο, Τσόσιτς (74’ Γιαννούτσος), Τσιγκρίνσκι (62’ Μανωλάς), Βινίσιους, Γαλανόπουλος (54’ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (74’ Σιμόες), Χριστοδουλόπουλος (46’ Βλαχομήτρος–79’ Λιβάγια), Τρίστασον (62’ Αντωνίου–79’ Πατίτο), Κλωναρίδης (46’ Αλμέιδα), Γιακουμάκης (70’ Γιούσης)

Δείτε σε VIDEOτις καλύτερες φάσεις του αγώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK