Πανέμορφα, απίστευτα και παρανοϊκά γκολ πίσω από τη σέντρα

Ο Ρούνεϊ σκόραρε πίσω από τη σέντρα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ούτε η πιο εντυπωσιακή. Από το γκολ με κεφαλιά από τα 57 μέτρα (!), μέχρι εκείνα των Τζαβέλλα και Μανιάτη, το Contra.gr θυμάται τέρματα που ήρθαν... ταχυδρομικά και τρέλαναν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Πανέμορφα, απίστευτα και παρανοϊκά γκολ πίσω από τη σέντρα
O τεράστιος Ριβάλντο έχει σκοράρει στο παρελθόν πίσω από τη σέντρα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα AP IMAGES

Από το καλοκαίρι του 2018, ο Γουέιν Ρούνεϊ αγωνίζεται στα γήπεδα του MLS. Άφησε την Έβερτον για δεύτερη φορά και είπε να δοκιμάσει την τύχη του στις ΗΠΑ, όπως άλλωστε πολύ ακόμη αστέρες σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία. Καλά έκανε, αφού το ταλέντο του αρκεί πολλές φορές για να κάνει την διαφορά, έστω κι αν δεν τρέχει πια στο γήπεδο όπως συνήθιζε. Έχει παίξει 39 ματς για λογαριασμό της DC United, το κοντέρ γράφει 22 γκολ και 11 ασίστ. Ένας απολογισμός εντυπωσιακός.

Όχι όμως τόσο εντυπωσιακός, όσο το εκπληκτικό τέρμα που πέτυχε στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης με το Orlando City. Αυτοκρατορικό τελείωμα από τον Άγγλο σταρ πίσω από το κέντρο του γηπέδου, που ξεσήκωσε τους οπαδούς στις κερκίδες του γηπέδου αλλά και γενικά τους ποδοσφαιρόφιλους.

Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει...

Με αφορμή αυτή την τρομερή έμπνευση/εκτέλεση του Γουέιν Ρούνεϊ, το Contra.gr θυμήθηκε γκολ που ήρθαν με ανάλογο τρόπο και πάντα ΠΙΣΩ από την γραμμή του κέντρου. Στα video που ακολουθούν πρωταγωνιστούν παγκόσμιοι αστέρες αλλά και λιγότερο γνωστοί παίκτες, ενώ έντονο είναι το άρωμα Ελλάδας. Για πάμε.

  • Ο Jone Samuelsen σκόραρε από απόσταση 57 μέτρων με κεφαλιά (!) στην αναμέτρηση Οντ Γκρένλαντ - Τρόμσο το 2011...
  • Ο Στέφαν Ισιζάκι δοκίμασε την τύχη από τα 60 μέτρα στο ματς της Έλφσμποργκ με την Έρεμπρο. Και αυτή του χαμογέλασε.
  • Ο Σαμπέρ Κελιφά βρήκε στόχο από τα 64 μέτρα στην αναμέτρηση Εβιάν - Νις την σεζόν 2012-2013.
  • Τον Σεπτέμβρη του 2014 ο Μόριτζ Στόπελκαμπ το... τερμάτισε, σκοράροντας από τα 82 μέτρα για λογαριασμό της Πάντερμπορν με αντίπαλο το Ανόβερο.
  • Φορώντας την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Ριβάλντο κρέμασε τον γκολκίπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης το 2008, ακριβώς από την γραμμή του κέντρου.
  • Με την μπάλα στημένη και χωρίς κανείς να περιμένει τι έρχεται, ο Μέινορ Φιγκερόα δεν έχασε την ευκαιρία να κρεμάσει τον αντίπαλο γκολκίπερ πίσω από το κέντρο. Γουίγκαν - Στόουκ η αναμέτρηση, το 2013.
  • Γνωστός για τα πόδια - διαβήτες ο Τσάμπι Αλόνσο. Βέβαια το να σκοράρει πίσω από το ημικύκλιο του κέντρου δεν ήταν τόσο απλό. Το έκανε στο ματς της Λίβερπουλ με την Νιούκαστλ το 2011, κάνοντας τον αντίπαλο γκολκίπερ να παραπατάει...
  • Ο Γιώργος Τζαβέλλας φόρεσε την φανέλα της Άιντραχτ στις αρχές της δεκαετίας. Και σκόραρε από τα... 73 μέτρα κόντρα στην Σάλκε! Έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει την προσποίηση ο Φάνης Γκέκας. Μετράει.
  • Ποιος είπε ότι τέτοια γκολ δεν μπαίνουν στην Ελλάδα; Ο Ναμπίλ Ταϊντέρ της Ξάνθης έχει διαφορετική άποψη. Το έκανε τον Σεπτέμβρη του 2008 στη Νέα Σμύρνη, με αντίπαλο τον Πανιώνιο.
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρόμα αναμετρήθηκαν σε φιλικό ματς τον Ιούλιο του 2014. Οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν με σκορ 3-1, όμως οι "τζαλορόσι" βρήκαν ένα wonder goal με τον Μίραλεμ Πιάνιτς, που έκλεψε όλη την δόξα.
  • Ήταν Αύγουστος του 1996, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την Γουίμπλεντον στο "Selhurst Park" και ο πιτσιρικάς τότε Ντέιβιντ Μπέκαμ είπε να πετύχει ένα απλό, καθημερινό γκολ...
  • Ο Άγγλος σούπερ σταρ το έκανε και λίγα χρόνια αργότερα, παίζοντας στο MLS με την φανέλα των Los Angeles Galaxy.
  • Αλλά οκ, ηρέμησε λίγο Ντέιβιντ. Το έχει κάνει και ο Γιάννης Μανιάτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK