Γκουαρντιόλα: Οι παικταράδες που έχει "φάει" ο Πεπ από τις ομάδες του

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να ρισκάρει την απώλεια σημαντικών ποδοσφαιριστών από τις ομάδες του.

Manchester City's Yaya Toure, who scored both their goals, celebrates with his head coach Pep Guardiola after the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park stadium in London, Saturday, Nov. 19, 2016. (AP Photo/Matt Dunham)
Γκουαρντιόλα και Τουρέ στην Σίτι AP PHOTO/MATT DUNHAM

Το θέμα Κανσέλο και η απομάκρυνσή του από την Μάντσεστερ Σίτι Γενάρη μήνα σήκωσε θύελλα. Ο Πορτογάλος είναι ένας από τους καλύτερους πλάγιους οπισθοφύλακες στον κόσμο, αλλά από τη στιγμή που ράγισε το γυαλί με τον Γκουαρντιόλα δεν υπήρχε πίσω δρόμος.

Ο Καταλανός προπονητής έχει αποδείξει στην πορεία του πως αν θέλει να τελειώσει με κάποιον παίκτη, όποιος κι αν είναι αυτός, αργά ή γρήγορα το πετυχαίνει. Τα ξακουστά "διαζύγια" που ο Πεπ έχει παίξει το ρόλο του είναι αρκετά κι ιστορικά.

Ρόνι - Ντέκο

Όταν ανέλαβε την Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποχώρησαν από την ομάδα ο Ροναλντίνιο και ο Ντέκο. Δύο μαέστροι της εποχής Ράικαρντ. Ο Βραζιλιάνος, βέβαια, αργότερα είχε πει πως ο Καταλανός τον ήθελε στην ομάδα. Ο Πορτογάλος, πάντως, είχε ξεκαθαρίσει με βροντερό τρόπο ότι ο προπονητής δεν τον ήθελε και πως ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος στον κόσμο.

Ετό - Ιμπραχίμοβιτς

Ο Σαμουέλ Ετό είχε παραμείνει στην ομάδα, σκόραρε έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αλλά την επόμενη σεζόν της πρώτης του Πεπ αποχώρησε ως αντάλλαγμα για να πάρει η Μπάρτσα τον Ιμπραχίμοβιτς από την Ίντερ.

Ο Ίμπρα είναι διαφορετικό κεφάλαιο. Ο Σουηδός ποτέ δεν έκρυψε ότι με τον Πεπ οι σχέσεις τους ήταν κι είναι τραγικές. Ο Ζλάταν τον είχε κατηγορήσει πως του διέλυσε τ' όνειρο να παίξει στους Μπλαουγκράνα.

Γιάγια Τουρέ

Αυτή είναι μία "πολεμική" περίπτωση. Πεπ και Τουρέ δεν τα βρήκαν ποτέ. Συνεργάστηκαν στην Μπαρτσελόνα, έπειτα ο Ιβοριανός έφυγε και συνάντησε εκ νέου τον Καταλανό στην Σίτι. Δύο σεζόν άντεξαν να είναι μαζί. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο Γιάγια χαρακτήρισε τον Γκουαρντιόλα ρατσιστή και το πήρε πίσω.

Διαβάστε περισσότερα

Μπάγερν: Αυτός ο παίκτης θα κρίνει την αγορά του Κανσέλο

Γαλλία: Ο Βαράν έκανε "δώρο" στον Εμπαπέ με την αποχώρησή του

Μπάγερν: Το μυστικό της ρήτρας του Ζοάο Κανσέλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK