Γκρέμισμα της Λεωφόρου και νέο γήπεδο στο Γουδή!

Η δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό σε χώρο στο Γουδί, αλλά και το γκρέμισμα του ιστορικού γηπέδου της Λεωφόρου είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τέσσερις παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τελείως την εικόνα της Αθήνας, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της Πέμπτης (16/3 στις 17.00) του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Η ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου, με ευρείες παρεμβάσεις από το Σύνταγμα ως τον Κεραμεικό, η δημιουργία αστικού πάρκου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και συνένωση με τα Προσφυγικά (αφού θα υπογειοποιηθεί η λ. Αλεξάνδρας), η αναβάθμιση του Πάρκου Γουδή και η δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, σε χώρο πλησίον του Νοσοκομείου Αεροπορίας, και η ανάπλαση του Ελαιώνα με τη δημιουργία χώρων μαζικής άθλησης είναι οι τέσσερις παρεμβάσεις μείζονος χαρακτήρα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος" και της εφημερίδας "Goal".

Γκρέμισμα της Λεωφόρου και νέο γήπεδο στο Γουδή!

Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, σχεδιάζεται η γραμμή 4 του μετρό, που ξεκινά από Γαλάτσι και συνεχίζει Εξάρχεια, Ευαγγελισμό, Ζωγράφου, Πανεπιστημιούπολη, να καταλήγει έξω από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού θα σημάνει παράλληλα και τη μεταφορά του από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.Το ολοκληρωμένο σχέδιο περιλαμβάνει όμως και την κατεδάφιση του γηπέδου εφόσον συντελεστεί η ανοικοδόμηση του νέου!

Γκρέμισμα της Λεωφόρου και νέο γήπεδο στο Γουδή!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ετσι, μετά την κατεδάφιση προβλέπεται, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Έθνος" και η εφημερίδα "Goal", η ενοποίηση με τα Προσφυγικά (τα διατηρητέα κτίρια) της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η υπογειοποίηση της γέφυρας επικοινωνίας στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου.Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος πρασίνου από τον Λυκαβηττό που θα περνά από την Αλεξάνδρας και θα καταλήγει στα Προσφυγικά.

Ο ορίζοντας για την εκτέλεση των παρεμβάσεων φτάνει και υπερβαίνει το 2021, έτος-ορόσημο για τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Για την επεξεργασία του σχεδίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών αλλά και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK