Το πρόγραμμα που 'γκρέμισε' ήδη τα όνειρα της Άρσεναλ

Ούτε ψήγμα ενθουσιασμού ή τουλάχιστον αισιοδοξίας από το φαν κλαμπ της Άρσεναλ για το γεγονός πως στο πρόγραμμα των πρώτων 7 αγωνιστικών της νέας σεζόν στην Premier League έπεσαν τρία ντέρμπι.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ελπίζουν ότι θα διαψεύσουν τους οπαδούς της Άρσεναλ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ελπίζουν ότι θα διαψεύσουν τους οπαδούς της Άρσεναλ AP PHOTO/LUCA BRUNO

Των οπαδών της Άρσεναλ η ιδιοσυγκρασία είναι περίπλοκη. Συγκεχυμένη θα τη χαρακτήριζες. Ένα μπερδεμένο κουβάρι συναισθημάτων. Διότι όσο φανατίζονται τόσο μεμψιμοιρούν και απογοητεύονται. Τους αρέσει, μάλλον. Είναι η φύση τους τέτοια που προτιμούν να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο.

Κάμποσοι έχουν παραμείνει στην εποχή των 'Invincibles' και μνημονεύουν το αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν του 2004. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίνε. 15 χρόνια πάνε έκτοτε, αλλά το κλάμα η σταθερά τους. Γοερό, πολλές φορές. Περιμένουν τον Ανρί, τον Πιρές, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Λιούνγκμπεργκ, τον Κανού και τον Βιεϊρά.

Εφεξής δεν θα 'χουν ούτε τον Πετρ Τσεχ.

Το γεγονός πως στο πρώτο 15ήμερο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου δεν έχει κουνηθεί φύλλο τούς ερεθίζει σε βαθμό παρεξηγήσεως. Ψάχνουν να γκρινιάξουν και πιάνονται απ' οτιδήποτε. Η κατάρτιση του προγράμματος για τη νέα χρονιά στην Premier League τούς ήρθε ως μάννα από τον ουρανό.

'Ω ρε πού πάμε;' ήταν ο μέσος όρος των αντιδράσεων με το που είδαν τα παιχνίδια με τη Λίβερπουλ στο 'Άνφιλντ', την Τότεναμ εντός έδρας και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 'Όλντ Τράφορντ' ως τις 28 Σεπτεμβρίου. Ενδιάμεσα οι 'κανονιέρηδες' θα αντιμετωπίσουν τη Νιούκαστλ (πρεμιέρα, εκτός), την Μπέρνλι (εντός), τη Γουότφορντ (εκτός) και την Άστον Βίλα (εντός). Απαιτητικό το καλεντάρι του πρώτου διμήνου, μετά όμως 'ισιώνει', μια και το επόμενο μεγάλο ματς έρχεται με τη Μάντσεστερ Σίτι στις 14 Δεκεμβρίου.

Παρόλα αυτά οι φανς της Άρσεναλ τρέμουν πως γι' άλλη μια σεζόν θα χαθεί βαθμολογικό έδαφος από την αρχή της περιόδου και κατ' επέκταση ένα μέρος των πιθανοτήτων για την αναρρίχηση ως την κορυφή. Την ίδια στιγμή άλλωστε η πρωταθλήτρια Σίτι έχει να παίξει με Γουέστ Χαμ, Τότεναμ, Μπόρνμουθ, Μπράιτον και Νόριτς, Γουότφορντ και Έβερτον, έχοντας ευχέρεια για το 7/7, ενώ η Λίβερπουλ με Νόριτς, Σαουθάμπτον, το μεταξύ τους, Μπέρνλι, Νιούκαστλ, Τσέλσι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Αντιδράσεις τύπου...

...ήταν αμέτρητες κάτω από την ανάρτηση των Λονδρέζων.

Οι καλύτερες;

Πόσο δίκιο έχουν όλοι αυτοί; Ανατρέξαμε στις προηγούμενες πέντε σεζόν και μετρήσαμε τους βαθμούς που συνέλεξαν οι Λονδρέζοι στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Το συμπέρασμα ήταν, σε μεγάλο βαθμό, το ίδιο: η Άρσεναλ 'ξοδεύει' αρκετούς πόντους στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, χωρίς βέβαια να ευθύνεται, αποκλειστικά και μόνο, το πρόγραμμα γι' αυτό.

Φυσικά,σε καμία εξ αυτών κατάφερε το απόλυτο, με πιο παραγωγικό ξεκίνημα το 2016-17, όταν έχασε 5 βαθμούς στα πρώτα 2 ματς.

Δείτε:

News 24/7

24MEDIA NETWORK