Γκριεζμάν και Κόστα έστειλαν στον τελικό την Ατλέτικο!

Μετά το γκολ του Γκριεζμάν με το οποίο έφυγε αήττητη από το Λονδίνο, η Ατλέτικο νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στην Μαδρίτη με σκόρερ τον Ντιέγκο Κόστα και ονειρεύεται ήδη την κούπα του Europa League (VIDEOS).

Atletico's Diego Costa, second left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Europa League semifinal, second leg soccer match between Atletico Madrid and Arsenal at the Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Thursday, May 3, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Atletico's Diego Costa, second left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Europa League semifinal, second leg soccer match between Atletico Madrid and Arsenal at the Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Thursday, May 3, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Το Champions League την πλήγωσε πολύ τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια καθώς ηττήθηκε δύο φορές σε τελικό, μία σε ημιτελικό και μία σε προημιτελικό από τη συμπολίτισσα Ρεάλ, όμως το Europa League φαίνεται πως είναι το βάλσαμο στις πληγές της Ατλέτικο.

Μετά από τους νικηφόρους τελικούς του 2010 και του 2012, οι "ροχιμπλάνκος" ετοιμάζονται από τώρα να διεκδικήσουν (στις 16 Μαΐου στη Λιόν) το τρίτο τους τρόπαιο την τελευταία οκταετία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς βγήκαν νικητές από τη μάχη με την Άρσεναλ.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση όταν στην αναμέτρηση του "Emirates" ισοφάρισε στο 82' σε 1-1 ενώ εκείνος που "καθάρισε τη μπουγάδα" και ανάγκασε τον Αρσέν Βενγκέρ να αποχωρήσει με σκυμμένο το κεφάλι στο 250ο και τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στον πάγκο των "κανονιέρηδων" ήταν ο Ντιέγκο Κόστα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γκριεζμάν έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο πολιτογραφημένος Ισπανός φορ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε το πλασέ παρά την πίεση του Μπεγερίν, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Οσπίνα και το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΟΣΤΑ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0 (HIGHLIGHTS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK