Το γλίστρημα του Ρόμπερτσον φέρνει τίτλο στη Λίβερπουλ

Ένας παίκτης της Λίβερπουλ γλίστρησε σε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι έκανε... Στίβεν Τζέραρντ. Η Λίβερπουλ νίκησε και συνεχίζει να ελπίζει.

Το γλίστρημα του Ρόμπερτσον φέρνει τίτλο στη Λίβερπουλ

Ο Άντι Ρόμπερτσον δεν έχει πολλά κοινά με τον Στίβεν Τζέραρντ. Δεν είναι μέσος, δεν είναι αρχηγός, δεν είναι παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής, δεν είναι καν Άγγλος. Από την Κυριακή, όμως, έχει ένα μεγάλο κοινό με τον τεχνικό των Ρέιντζερς και μία μεγάλη διαφορά, που δεν είναι το μίσος, μιας και ο ίδιος μεγάλωσε στις ακαδημίες της Σέλτικ.

Το κοινό γνώρισμά τους είναι το γλίστρημα σε εντός έδρας αγώνα Premier League με αντίπαλο την Τσέλσι. Η διαφορά είναι πως ο Τζέραρντ δεν σήκωσε πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ. Ουδείς μπορεί να πει το ίδιο από τώρα για τον 25χρονο αριστερό μπακ!

Το θρυλικό γλίστρημα του Τζέραρντ είχε δώσει τη δυνατότητα στον Ντεμπά Μπα να ξεχυθεί στην αντεπίθεση και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο. Ήταν η 36η αγωνιστική της σεζόν 2013-2014 και οι 'κόκκινοι' έδιναν μάχη με τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα. Οι 'πολίτες' είχαν αγώνα λιγότερο, με συνέπεια η Λίβερπουλ να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως τα πάντα ήταν ρευστά.

Όπως και τώρα έτσι και τότε, είχαν νικήσει εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας και περίμεναν το αποτέλεσμα του 'Άνφιλντ'. Η Τσέλσι νίκησε τελικά με 2-0, με τον Γουίλιαν να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις. Ο τίτλος κατέληξε στα χέρια της ομάδας του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Σίτι νίκησε ξανά την Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας και περίμενε το αποτέλεσμα του Μέρσεϊσαϊντ. Ήταν ξανά 2-0, αλλά αυτήν τη φορά υπέρ των γηπεδούχων. Το γλίστρημα του διεθνή Σκοτσέζου δεν επέφερε κάτι αρνητικό, παρά μόνο μια απώλεια κατοχής. Οι Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ είχαν βάλει τα θεμέλια της νίκης και αυτήν τη φορά η Τσέλσι δεν έπαιξε ρυθμιστικό ρόλο.

Η Λίβερπουλ παραμένει επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα μετά από το πέρας της 34ης αγωνιστικής. Για ακόμα μία φορά, έχει αγώνα παραπάνω από τη Σίτι, ωστόσο προς το παρόν, ο Ρόμπερτσον προσμένει σε ένα πρωτάθλημα, παρά το γλίστρημά του. Κάτι που δεν μπορούσε να πει ο Τζέραρντ μετά από τη δική του άτυχη στιγμή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK