Γλίτωσε την τιμωρία ο αθυρόστομος Μουρίνιο
Τον έχουμε συνηθίζει να κάνει διάφορες προκλητικές δηλώσεις και να συμπεριφέρεται αναλόγως και στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ζοζέ Μουρίνιο λίγο έλειψε να βρεθεί στο… εδώλιο του κατηγορουμένου και για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του διαιτητή της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Τότεναμ, Μάικ Ράιλι, ωστόσο γλίτωσε τα χειρότερα.
Ζοζέ Μουρίνιο λίγο έλειψενα βρεθεί στο… εδώλιο του κατηγορουμένου και για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του διαιτητή της αναμέτρησης της
Τσέλσι με την Τότεναμ,
Μάικ Ράιλι, ωστόσο γλίτωσε τα χειρότερα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έχει προηγούμενα με τον εν λόγω διαιτητή, αφού θεωρεί ότι έχει αδικήσει κατάφωρα τους “μπλε” σε ματς του παρελθόντος, φέρεται να τον αποκάλεσε στα πορτογαλικά… puta (=”σκύλα” σε… ελεύθερη και ευγενική μετάφραση).
Ο 44χρονος προπονητής δικαιολογήθηκε τονίζοντας ότι αυτή είναι μία συνηθισμένη έκφραση στο λεξιλόγιό του και ότι δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα: ” Λέω τέτοιου είδους λέξεις 10 φορές σε κάθε 15 μου λέξεις. Τη λέω 50 φορές στο παιχνίδι, 50 στην προπόνηση. Δεν θέλω να είμαι επιθετικός. Μπορώ να έχω διάφορα αισθήματα εκείνη τη στιγμή, αλλά είμαι ευγενικός. Η λέξη μπορεί να είναι προσβλητική εάν την αντιληφθείς έτσι. Τη λέω στους παίκτες μου και στον εαυτό μου, όταν δεν είμαι χαρούμενος. Είναι κάτι που το λες, όταν για παράδειγμα η μπάλα χτυπά στο δοκάρι”.
Ράιλι δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα.
Σχολιάζοντας την γενικότερη απόδοση του διαιτητή, είχε και πάλι παράπονα, τα οποία, όπως σημειώνει, πάντως, δεν ήταν υπεύθυνα για το 3-3 που φέρνει το ζευγάρι σε επαναληπτικό για τα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.
” Κατά τη γνώμη μου, έδωσε πολλές φάσεις εναντίον μας. Δεν νομίζω ότι υπήρχαν σημαντικές αποφάσεις, αλλά κάθε φάουλ στο κέντρο ήταν κατά της Τσέλσι. Δεν λέω ότι είχε μεγάλη επιρροή στο αποτέλεσμα, αλλά τα πολλά φάουλ αναστατώνουν τους παίκτες. Διακόπτει την ένταση του αγώνα και δεν είναι ευχάριστο, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παρελθόν του Ράιλι: ” Απέναντι στη Λίβερπουλ, ο Μοχάμεντ Σισόκο έπρεπε να αποβληθεί και αυτό δεν έγινε. Ενα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε ο Μίκαελ Μπάλακ και παίζαμε με δέκα για πολύ ώρα. Πηγαίνουμε στο Ρέντινγκ και παίζουμε με δέκα παίκτες, χάνουμε δύο τερματοφύλακες και ούτε μία κίτρινη κάρτα σε αυτό το ματς. Τόσες πολλές αποφάσεις εναντίον μας. Τι να πω όμως; Είναι καλός διαιτητής οπότε ελπίζω την επόμενη φορά τα πράγματα να ξαναγίνουν ομαλά”.