Γουδή: Ετσι θα μπουν τα λεφτά για το έργο!

Το Contra.gr σας δίνει όλες τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε για τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή. Ο ρόλος της... Διπλής Ανάπλασης.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενα απ’ τα βασικά ζητήματα στο πρότζεκτ του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή που προωθεί η κυβέρνηση και ο δήμος Αθηναίων, έχει να κάνει βεβαίως με τη χρηματοδότηση ενός τόσο μεγάλου έργου.

Οι μέχρι στιγμής υπολογισμοί των κυβερνητικών στελεχών αναφέρουν ότι θα χρειαστούν περίπου 45 εκατ. ευρώ μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο!

Είναι σαφές ότι σε μια χώρα που είναι «διαλυμένη» οικονομικά, με σε ένα τραπεζικό σύστημα που τελεί υπό τεράστια κρίση, είναι μεγάλο ζητούμενο το πως θα βρεθούν όλα τα απαιτούμενα χρήματα. Τα «κλειδιά» στην όλη εξέλιξη φαίνεται πως θα είναι η Alpha Bank και ένας επενδυτής με τον οποίο είναι σε προχωρημένες επαφές ο Ερασιτέχνης.

Ας δούμε όμως κάποιες λεπτομέρειες: Η Alpha Bank έχει μεγάλο ενδιαφέρον και… αγωνία για να «τρέξει» η όλη διαδικασία και το κυβερνητικό σχέδιο στο Γουδή για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Εδώ και 1,5 χρόνο έχει περιέλθει στην κατοχή της το εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού στον Βοτανικό!

Η μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχει φυσικά κάθε λόγο και συμφέρον να πιέζει την κυβέρνηση να «απεγκλωβίσει» τον χώρο του εμπορικού απ’ το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», διότι έχει δεχθεί μια σούπερ προσφορά απ’ τη μεγάλη αμερικανική εταιρία Χέιν για το ...μισοτελειωμένο εμπορικό του Βωβού.

Για να βάλουν όμως τα χρήματα οι Αμερικανοί και να καρπωθεί το ποσό η Alpha Bank, θα πρέπει το υπάρχον εμπορικό να «βγει» απ’ τη Διπλή Ανάπλαση. Αυτό θα γίνει με το να προχωρήσει το νέο κυβερνητικό πρότζεκτ στο Γουδή, που θα βάλει οριστικό τέλος στο εγχείρημα της Διπλής Ανάπλασης.

Με τη συνδρομή της τράπεζας μάλιστα, φαίνεται πως έχει βρεθεί κι ο επενδυτής απ’ το εξωτερικό με τον οποίο μιλάει ο Ερασιτέχνης, ο οποίος είναι διατεθειμένος να «μπει» στο πρότζεκτ με ένα εξίσου μεγάλο ποσό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού και έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα.

Μένει να δούμε φυσικά αν όλα αυτά θα γίνουν πράξη και σε ποιον ακριβώς χρόνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK