Γουλβς-Ολυμπιακός: Ο Αλέν πίστεψε ότι είναι πιο γρήγορος από τον Ποντένσε

Μια αψυχολόγητη ενέργεια του Μπομπί Αλέν ήταν αρκετή για την Γουλβς και αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό στο 'Molineux'. Την ίδια ώρα ο Ρουί Πατρίσιο με σωτήριες επεμβάσεις και η... μασχάλη του Ελ Αραμπί, έστειλαν τους 'λύκους' στα προημιτελικά του Europa League.

Η στιγμή που ο Μπομπί Αλέν ανατρέπει τον Ντανιέλ Ποντένσε, με τον Χιμένες να σκοράρει στο 8' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το τελικό 1-0 στο 'Molineux'. Ένα απλό διώξιμο της μπάλας από τον Γάλλο ίσως είχε γράψει αλλιώς την ιστορία. LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Η στιγμή που ο Μπομπί Αλέν ανατρέπει τον Ντανιέλ Ποντένσε, με τον Χιμένες να σκοράρει στο 8' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το τελικό 1-0 στο 'Molineux'. Ένα απλό διώξιμο της μπάλας από τον Γάλλο ίσως είχε γράψει αλλιώς την ιστορία. LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Δεν ήταν γραφτό του. Λες και η μοίρα αποφάσισε σε εκείνο το σουτ του Φορτούνη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, που 'γέννησε' τον τραυματισμό του Σα, πως ο χρόνος της Ευρώπης είχε σωθεί πλέον για τον Ολυμπιακό. Η απώλεια του Σεμέδο ήταν ένα τεστ που ήδη είχε περάσει με απόλυτη επιτυχία η ομάδα του Μαρτίνς, εκείνη τη συγκλονιστική νύχτα στο Emirates. Κόντρα στη Γουλβς όμως έπρεπε να την αντιμετωπίσει συνδυαστικά με αυτή του βασικού του γκολκίπερ. Αποδείχθηκε αδύνατον. Και χρειάστηκαν μόλις 8 λεπτά για του λόγου το αληθές. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και μια τέτοια καταδίκασε τους Πειραιώτες στον αποκλεισμό από το Final-8 του Europa League. Μια εξέλιξη που με βάση την συνολική εικόνα των δύο αναμετρήσεων μάλλον δεν άξιζαν. Και μια προσεκτική ματιά στις επεμβάσεις του Ρουί Πατρίσιο, λέει μάλλον όλη την αλήθεια...

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει το λάθος στο.. τσεπάκι του. Και αν αυτό του Γκιλιέρμε στα 55' δευτερόλεπτα δεν στοίχισε, αφού ο Χιμένες αστόχησε από το όριο της περιοχής, ο Αλέν είπε να το κάνει πιο εύκολο στον στράικερ της Γουλβς. Ο Γάλλος έπεσε θύμα του εαυτού του. Έπαθε ό,τι παθαίνουν συχνά αρκετοί ποδοσφαιριστές. Προσπάθησε να κάνει αυτό που δεν μπορεί. Η αποτυχία του εγχειρήματος ήταν εγγυημένη, από τη στιγμή που δεν έδιωξε την μπάλα στο γύρισμα του Μπα. Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει χτίσει μια ομάδα με τη νοοτροπία του build up από χαμηλά, ωστόσο ο Αλέν ουσιαστικά δεν έχει συμμετάσχει σε αυτή παρά μόνο σε επίπεδο προπονήσεων. Δεν είναι διαβασμένος σε τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορεί να αντιληφθεί το αχρείαστο ρίσκο. Βλέποντας τον Ποντένσε να τον πιέζει, ο Αλέν δεν είχε παρά να διώξει μακριά τη μπάλα καθώς δεν είχε προφανή επιλογή πάσας. Ο Γάλλος ωστόσο για κάποιον λόγο θεώρησε πως θα... περάσει στο σπριντ τον Ποντένσε(!) και την θεωρία αυτή θέλησε να δοκιμάσει στην πράξη. Φυσικά έχασε και είπε να διορθώσει την λάθος σκέψη του με ένα ακόμη λάθος. Γκρέμισε τον Πορτογάλο, ο Χιμένες είπε 'ευχαριστώ' και από τα 11 βήματα σκόραρε για το 1-0 στο 8'.

Πόσο απερίσκεπτη ήταν η ενέργεια αυτή του Αλέν αποδείχθηκε στον τρόπο που κύλησε έκτοτε η αναμέτρηση. Η Γουλβς αδυνατούσε να χτίσει πάνω στο μομέντουμ και το σάστισμα του Ολυμπιακού, άφησε τους 'ερυθρόλευκους' να συνέλθουν και σιγά σιγά να πάρουν ακόμη και τα ηνία του αγώνα. Χρειάστηκε η σπουδαία επέμβαση του Πατρίσιο στο 19' για να μείνει το προβάδισμα των γηπεδούχων. Με τον Πορτογάλο να διώχνει σωτήρια το σουτ του Τσιμίκα μετά το '1-2' με τον Μασούρα. Ο Ολυμπιακός είχε ξεπεράσει το πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, στον άξονα εξακολουθούσε να μην βρίσκει χώρους αλλά το κατάφερνε στο πλάι του γηπέδου. Λίγο πριν συμπληρωθεί το μισάωρο οι 'ερυθρόλευκοι' έβγαλαν σωστά φάση στο χώρο από δεξιά, ο Καμαρά σκόραρε στο γύρισμα του Ελ Αραμπί, όμως η... μασχάλη του Μαροκινού φορ ήταν offside στην αρχή της φάσης και οι 'λύκοι' ένιωθαν ανακούφιση μέσω VAR.

Στο 36' ο Σισέ δεν πρόλαβε να απειλήσει με προβολή ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, ο Ολυμπιακός άγγιζε το 60%(!) κατοχής στο 'Molineux' (ακριβώς όπως αναλύσαμε την πρόθεση του Μαρτίνς για τον τακτικό αντιπερισπασμό που ετοίμαζε), όμως το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πλέον ακόμη 45 λεπτά στην διάθεση τους για να ψάξουν την ανατροπή.

Με τους Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς αντί των Μπουχαλάκη και Μασούρα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς να προχωράει και σε αλλαγή διάταξης σε 4-2-3-1. Η Γουλβς αρκούνταν στα κεκτημένα, στημένη πίσω από τη μπάλα και περίμενε το λάθος για να εκμεταλλευτεί τον χώρο. Οι Πειραιώτες διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις με συνέπεια. Σε δύο περιπτώσεις διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, στο 5λεπτο 55'-60', για κρατήματα σε Ελ Αραμπί - Τσιμίκα, ωστόσο ο Πολωνός ρέφερι Μαρτσίνιακ δεν... συγκινήθηκε. Ο Αλέν έσωσε στο 61' στην προσπάθεια του Ποντένσε και ακολούθησε νέα χαμένη ευκαιρία της Γουλβς να 'κλειδώσει' το ματς στο 64'.

Ο Μαρτίνς δεν περίμενε άλλο. Έριξε στη μάχη τον Χασάν αντί του Καμαρά, σε ένα σούπερ επιθετικό σχήμα με τον Αιγύπτιο, τον Ελ Αραμπί και τους Φορτούνη - Βαλμπουενά - Ραντζέλοβιτς στην ενδεκάδα! Απείλησε άμεσα ο Ολυμπιακός, αλλά η προσπάθεια του Ελ Αραμπί από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πατρίσιο στο 66'... Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι θύμιζε η αναμέτρηση στο 'Molineux', με τους Πειραιώτες να κρατούν στριμωγμένη τη Γουλβς. Ο Αλέν πήρε άλλη μια ρεβάνς από τον εαυτό του, κερδίζοντας στο τετ-α-τετ τον Ζότα στο 79', από παρολίγον μοιραίο λάθος του Μπα. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρουί Πατρίσιο έκανε τρομερή επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Χασάν, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός μόχθησε ως το τέλος (ολοκλήρωσε το ματς με 62% κατοχή μπάλας και 16 τελικές...), αλλά γκολ που θα στείλει το ματς στην παράταση δεν βρήκε. Ο Αλέν τον κράτησε στο ματς αφού πρώτα τον είχε κολλήσει με την πλάτη στον τοίχο. Και ο Πατρίσιο φρόντισε να τον κρατήσει εκεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK