Γουντγκέιτ: Η "μαύρη" πρεμιέρα

Γουντγκέιτ: Η "μαύρη" πρεμιέρα
Διεκδικεί το Οσκαρ του πιο άτυχου ποδοσφαιριστή στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Αφού ξεπέρασε τον πολύχρονο τραυματισμό του και επέστρεψε δυνατός στα γήπεδα, κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να συνδυάσει το ντεμπούτο του με ένα αυτογκόλ και μία αποβολή! Ο λόγος φυσικά για τον Τζόναθαν Γουντγκέιτ, ο οποίος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστικής της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Μπερναμπέου".

Ο Αγγλος αμυντικός έδωσε, άθελά του, το προβάδισμα στους Βάσκους με... άπιαστο αυτογκόλ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο άφησε τους "μερένγκες" με 10 παίκτες στο 66ο λεπτό. Παρ΄όλα αυτά, οι φίλαθλοι της Ρεάλ δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν τον ποδοσφαιριστή που περνούσε μία από τις χειρότερες -αν όχι τη χειρότερη- μέρα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

"Η αλήθεια είναι πως δεν έκανα το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα" , τόνισε λίγο αργότερα ο Γουτγκέιτ για να συμπληρώσει: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στάση του απέναντι στο πρόσωπό μου. Την ώρα που αποχωρούσα από το γήπεδο μετά την κόκκινη κάρτα, με χειροκροτούσαν όρθιοι" .

Ο πρώην αμυντικός της Λιντς φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, όπως δηλώνει ο ίδιος και ετοιμάζεται να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστική δράση: "Δεν αισθάνθηκα ενοχλήσεις στο πόδι. Ημουν καλά. Θα επιστρέψω πιο δυνατός".

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, η Ρεάλ Μαδρίτης θυμήθηκε τη μορφή του ροζ φύλλου αγώνα, χάρη στην επικράτησή της επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-1. Η Ραούλ σημείωσε μετά από πάρα πολύ καιρό δύο γκολ και στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της Ρεάλ να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Βάσκοι στάθηκαν ικανοποιητικά στο πρώτο μέρος και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση παρά μόνο μία φορά με τον Ρονάλντο που αστόχησε. Αντιθέτως, σε μία προσπάθεια του Ετσεμπερία από τα αριστερά και ένα δυνατό σουτ, ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, στο ντεμπούτο του με τους «μερέγκες» μετά από 17 μήνες αποθεραπείας, έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας και σημείωσε αυτογκολ.

Στην επανάληψη, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε αρκετά και ο Ρομπίνιο μετουσίωσε την κυριαρχία της σε γκολ. Ο Ραούλ (σε θέση οφσάιντ όταν άρχισε η φάση) σημείωσε το δεύτερο γκολ των Μαδριλένων στο 65’. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γούντγκεϊτ δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα και αποβλήθηκε, στο χειρότερο δυνατό ντεμπούτο που θα μπορούσε να συμβεί. Ωστόσο, μία κεφαλιά του Ραούλ από κόρνερ του Μπέκαμ εξασφάλισε το «τρίποντο» για τους Καστιγιάνους, ακόμα και αν οι Βάσκοι είχαν αρκετές καλές στιγμές (ακόμα και δοκάρι με τον Λουίς Πριέτο) για να μειώσουν και να ισοφαρίσουν στη συνέχεια.

Η σύνθεση της Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Παβόν, Ρομπέρτο Κάρλος, Πάμπλο Γκαρσία, Γκράβεσεν (46’ Γκούτι), Μπέκαμ, Ρομπίνιο, Ραούλ (88’ Ντε λα Ρεντ), Ρονάλντο (71’ Ραούλ Μπράβο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK