Γυναίκα η κορυφαία φετινή μεταγραφή της Λίβερπουλ

Στη Λίβερπουλ ισχυρίζονται ότι ήταν η πιο σημαντική μεταγραφή που έκανε η ομάδα το καλοκαίρι. Τι στο καλό κάνει όμως η 32χρονη Γερμανίδα, Μόνα Νέμερ που έφερε ο Γίργκεν Κλοπ στο λιμάνι και ανάγκασε άπαντες στο "στρατόπεδο" των "κόκκινων" να... παραμιλούν με τις υπηρεσίες που προσφέρει; Ιδού η απάντηση...

Γυναίκα η κορυφαία φετινή μεταγραφή της Λίβερπουλ

Η Μόνα Νέμερ, 32χρονη Γερμανίδα, που είχε προηγουμένως συνεργασία με την Μπάγερν, έφτασε στο Λίβερπουλ το καλοκαίρι που πέρασε, κατόπιν επιθυμίας του Γερμανού προπονητή της ομάδας Γίργκεν Κλοπ. Όλοι στο λιμάνι έχουν να λένε εδώ και καιρό για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει η έμπειρη διατροφολόγος, οι οποίες άλλαξαν πολύ την καθημερινότητα αλλά και τις επιδόσεις στην ομάδα.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΤΑ

Όπως ισχυρίζεται και η ίδια, η δίαιτα δεν κάνει θαύματα, αφού δεν μπορεί να αλλάξει τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών. Μπορεί όμως να βοηθήσει στο σώμα και το μυαλό και να τους δώσει ενέργεια όταν οι άλλοι αρχίζουν να εξαντλούνται.

Η Νέμερ από την στιγμή που βρέθηκε στη Λίβερπουλ έχει θεσπίσει ένα σύστημα τεσσάρων γευμάτων την ημέρα και έχει προωθήσει προγράμματα εκπαίδευσης για τα τρόφιμα στις τάξεις της ομάδας. Μάλιστα υπάρχουν σεφ που πληρώνονται από την ομάδα για να διδάξουν τους παίκτες, πως να προετοιμάζουν τα γεύματά τους, έτσι ώστε όταν είναι μόνοι στο σπίτι να μην παραγγέλνουν απ' έξω.

Γυναίκα η κορυφαία φετινή μεταγραφή της Λίβερπουλ

Το ζήτημα της υγιεινής διατροφής δεν είναι κάτι που συγκινεί για πρώτη φορά για τον Γίργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός, όμως και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, θεωρούν ότι για παράδειγμα η πίτσα αποτελεί ένα δηλητήριο για το σώμα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα...

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ

Η δουλειά της Νέμερ έχει να κάνει κυρίως με την επιλογή και την προέλευση των τροφίμων. Στο μενού συμπεριλαμβάνονται αγγλικό βιολογικό κρέας, αλλά και ψάρια (αυστηρά από τη Σκωτία). Επίσης φυσικοί χυμοί φρούτων, μούσλι αλλά και πολλές σαλάτες. Οι ντομάτες και τα αυγά, είναι επιτρεπτά μόνο την ημέρα πριν από το παιχνίδι. Ακόμη τα επιδόρπια επιτρέπονται, υπό την προϋπόθεση ότι τα βασικά συστατικά είναι υψηλής ποιότητας. Για παράδειγμα η πουτίγκα σοκολάτας, που λατρεύεται από τους Άγγλους, θα πρέπει να παρασκευάζεται με το ρύζι ή το γάλα αμυγδάλου και αντί για ζάχαρη θα πρέπει να χρησιμοποιείται μελάσα.

ΤΡΩΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Αμέσως μετά το τέλος των αγώνων παρασκευάζονται γεύματα στο Άνφιλντ. Κάθε παίκτης έχει το δικό του πιάτο, ανάλογα με τις συστάσεις της Νέμερ. Αυτές προκύπτουν από το βάρος, τη μυϊκή μάζα του ποδοσφαιριστή αλλά και την ηλικία.

Γυναίκα η κορυφαία φετινή μεταγραφή της Λίβερπουλ

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως στο αθλητικό κέντρο των "κόκκινων", όπου λειτουργεί το "εσωτερικό σχολείο" επιτρέπεται να πηγαίνουν γυναίκες και σύντροφοι των παικτών, καθώς σύμφωνα με τη Νέμερ, το υγιεινό φαγητό είναι μια αξία που μεταδίδεται κυρίως μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντος. Κάτι θα ξέρει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK