H ακραία βρετανική(;) προφορά του Κέρτις Τζόουνς που δίχασε το σύμπαν

Ο Βρετανός Κέρτις Τζόουνς σκόραρε για την ομάδα του και ύστερα μίλησε στους δημοσιογράφους. Αν και μίλησε αγγλικά, ελάχιστοι κατάλαβαν τι ήθελε να πει.

H ακραία βρετανική(;) προφορά του Κέρτις Τζόουνς που δίχασε το σύμπαν
AP IMAGES

Ήταν ένα δύσκολο βράδυ Κυριακής για τη Λίβερπουλ, καθώς στην αναμέτρηση της με την Έβερτον για το FA Cup, που μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από το One Channel, τα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα είχαν περάσει 'άνυδρα' και χωρίς σκορ. Ξαφνικά, στο 71', ο νεαρός (18 ετών) Κέρτις Τζόουνς με ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Έβερτον, σε ένα ματς που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα κόκκινα και ο Ιάπωνας Τακούμι Μιναμίνο. Ας ξαναδούμε όμως, την επική γκολάρα του Κέρτις Τζόουνς ξανά και ξανά:

Προχωράμε. Στο φινάλε του αγώνα, όπως είθισται, εκτός από τον Γιούργκεν Κλοπ που έδωσε μια λετπομερή αποτίμηση του νικηφόρου αγώνα της ομάδας του και ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Κέρτις Τζόουνς, χάρισε μια δήλωση στα βρετανικά media. Η δήλωση ήταν αυτή:

Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα σε συζητήσεις ανάμεσα σε οπαδούς της Λίβερπουλ, διαπιστώνουμε ότι η προφορά του Κέρτις θεωρείται 'λιβερπουλιανή' μεν (γνωστή και ως 'scouse' προφορά), αλλά με κάποια 'στρογγυλέματα' που θυμίζουν Ιρλανδό ή και Γάλλο που γνωρίζει τέλεια αγγλικά. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άκουσαν τη δήλωση του Τζόουνς και απάντησαν "δεν είμαι Άγγλος, αλλά κατάλαβα όλα όσα είπε", ενώ κυκλοφορεί στο Twitter και μια ερμηνεία πως ο Τζόουνς δεν είχε καταλάβει πως μίλαγε σε βρετανικά μέσα και προσπαθούσε να πάρει μια 'ευρωπαϊκή' προφορά για να τον καταλάβουν, ή πως τελικά, κατάγεται από κάποια πόλη της Ουαλίας και όχι από το Λίβερπουλ.

Τα ποδοσφαιρικά βραβεία του 2019 και του 21ου αιώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK