H αποζημίωση του Κόντε από την Τσέλσι προκαλεί νευρικό γέλιο

O Αντόνιο Κόντε θα μπορούσε να αφήσει το ποδόσφαιρο και να κάνει διακοπές σε όλο τον κόσμο, σπαταλώντας την αστρονομική αποζημίωση που έλαβε πέρυσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι.

O προπονητής της Ίντερ, Αντόνιο Κοντε χαιρετά τους φίλους της ομάδας, ύστερα από το νικηφόρο ματς της ομάδας του κόντρα στην Τζένοα.
O προπονητής της Ίντερ, Αντόνιο Κοντε χαιρετά τους φίλους της ομάδας, ύστερα από το νικηφόρο ματς της ομάδας του κόντρα στην Τζένοα. AP PHOTO/LUCA BRUNO

H αποζημίωση ενός προπονητή ποδοσφαίρου συνήθως είναι 'ψιλά γράμματα' για τις περισσότερες ομάδες. Συνήθως αυτό που κυριαρχεί σε μια τέτοια είδηση, είναι το σερί αρνητικών επιδόσεων της ομάδας, η απειθαρχία και η προοπτική ενός νέου ηγέτη που θα 'σφίξει τα λουριά' έχοντας παραλάβει 'καμένη γη' από τον προκάτοχο του. Στην περίπτωση του Αντόνιο Κόντε, η είδηση της απόλυσης του από την Τσέλσι, πέρα από το γεγονός οτι σηματοδοτεί μια επιτυχημένη θητεία, μας δίνει την αφορμή να εστιάσουμε και στην ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ αποζημίωση απόλυσης του. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της ομάδας του Λονδίνου (με ημερομηνία λήξης την 30η Ιουνίου του 2019), η απόλυση του Κόντε κόστισε 26,6 εκατομμύρια λίρες.

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό, στο άκουσμα του παραπάνω ποσού είναι πως ο Αντόνιο Κόντε έλαβε από τον πρώην εργοδότη του, Ρομάν Αμπραμόβιτς, 26,6 εκατομμύρια λίρες. Στην πραγματικότητα, ο Κόντε πέτυχε έναν διακανονισμό όπου έλαβε περίπου 11,5 εκατομμύρια λίρες - ποσό που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο του συμβολαίου του και άλλα 8,7 εκατομμύρια ως αποζημίωση απόλυσης, με το υπόλοιπο πόσο της απόλυσης του να αναφέρεται κυρίως στις επί μέρους αποζημιώσεις των συνεργατών του, αλλά και στις αμοιβές των δικηγόρων που συμμετείχαν στο συμβιβασμό μεταξύ Τσέλσι και Αντόνιο Κόντε. 

Συνολικά, ο Ρομάν Αμπραμόβιτς έχει δώσει κάτι παραπάνω από 95 εκατομμύρια λίρες μόνο για τις αποδεσμεύσεις των προπονητών της ομάδας του, από το 2004 που υπηρετεί την Τσέλσι ως πρόεδρος, ενώ μόνο την περασμένη χρονιά κατέβαλε 250 εκατομμύρια λίρες έξτρα, ώστε να καλυφθούν ζημιές και τρέχοντα έξοδα του συλλόγου. Είναι σαφές πως ο Αντόνιο Κόντε είναι από τους τυχερούς προπονητές, που η αποζημίωση απόλυσης τους δεν είναι μια είδηση που θα μείνει 'στα ψιλά', ένα πόσο που συνήθως αντιστοιχεί στο αντίτιμο του εισιτηρίου επιστροφής (στην καλύτερη περίπτωση). 

Τα περίπου 20 εκατομμύρια στην τσέπη του Αντόνιο Κόντε ισοδυναμούν με την αξία της ΠΑΕ Άρης και της ΠΑΕ Ξάνθης μαζί, με ένα διακοποδάνειο χωρίς επιστροφή με ανοικτό προορισμό, αν ποτέ εγκαταλείψει την προπονητική. Ήταν ίσως η καλύτερη εξαργύρωση του τίτλου της Premier League που κατέκτησε ο Κόντε με την Τσέλσι, σε μια θητεία που έκλεισε άδοξα, με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18.

Τα ποδοσφαιρικά βραβεία του 2019 και του 21ου αιώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK