"H Ελλάδα δεν τα παρατάει ποτέ"

Οι Έλληνες διεθνείς παραχώρησαν δηλώσεις για την ιστορική πρόκριση στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη μικτή ζώνη, όπου μεταξύ άλλων βρισκόταν και ο απεσταλμένος του Contra.gr Γιάννης Ντάλλας.

"H Ελλάδα δεν τα παρατάει ποτέ"

Ο πρωταγωνιστής στο πάρτι των αποδυτηρίων Κώστας Μανωλάς είπε: "Όλοι ήμασταν πρωταγωνιστές. Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα δεν τα παρατάει ποτέ, συνεχίζουμε κι έχει ο Θεός. Ούτε εγώ, ούτε ο Σωκράτης, όλοι μαζί δώσαμε την ψυχή μας, κι εκείνοι που ήταν έξω, ακόμα κι αυτοί που ήταν στην εξέδρα. Μας άξιζε να περάσουμε, αλλά θεωρώ ότι ο Θεός μας έδωσε την πρόκριση. Αρχικά ήμασταν άτυχοι με το δοκάρι του Χοσέ, αλλά επειδή είχαμε μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό ήμουν αισιόδοξος".

Ο "χρυσός" σκόρερ Γιώργος Σαμαράς, από την πλευρά του, τόνισε: "Νιώθουμε υπερήφανοι για τους εαυτούς μας, την ομάδα και τη χώρα. Είναι σημαντικό ότι χαρίσαμε ένα χαμόγελο στους συμπατριώτες μας. Δεν έχω ενημερωθεί τι γίνεται στην Ελλάδα. Από την αρχή της διοργάνωσης λέγαμε ότι είναι σημαντικό να δώσουμε χαρά στους συμπατριώτες μας και νομίζω ότι τα καταφέραμε".

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αποκλειστεί, ο "Σαμ" απάντησε: "Τα ματς ήταν πολύ δύσκολα, αρκετά κρίθηκαν στις λεπτομέρειες", ενώ όταν κλήθηκε να συγκρίνει την εν λόγω πρόκριση με εκείνη στην προημιτελική φάση του Euro 12 τόνισε ότι η κάθε επιτυχία είναι ξεχωριστή.

Ο Γιώργος Καραγκούνης από την πλευρά του τόνισε: "Δεν σταματάμε μέχρι το 90. Ξέρετε, αν χάναμε αυτό το λεπτό σ' αυτό το ματς θα ήταν το τελευταίο μου στην Εθνική ομάδα. Ο Θεός μας αγαπάει είναι Ελληνας. Το αξίζαμε, είναι πολύ σημαντικό. Τη στιγμή του πέναλτι ήμουν σίγουρος ότι θα μπει. Το είχαμε δηλώσει ότι ήρθαμε, ότι είμαστε εδώ για να περάσουμε.

Παίζαμε πάλι με την πλάτη στον τοίχο και θέλαμε ένα αποτέλεσμα. Και ο αντίπαλος προπονητής μου είπε ότι θα έπρεπε να προκριθούμε. Αυτά που είπε για την Ελλάδα δεν τα λέει Ελληνας. Σ' αυτήν την ομάδα αγαπάει ο ένας τον άλλον. Οι βάσεις μπήκαν με την Ιαπωνία όταν αντέξαμε με 10 παίκτες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK