H Kαϊσερί έδειξε τον τρόπο στον Ολυμπιακό!

Τριπλή ψυχρολουσία για Μπεσίκτας πριν από τη ρεβάνς με τους "ερυθρόλευκους": ο Αμπουμπακάρ σκόραρε ξανά (δις) και τη γλίτωσε από εντός έδρας ήττα, τραυματίστηκε ο Μαρσέλο, βγήκε και μετά δέχτηκε 2 γκολ από το "κουτί", ενώ μειώθηκε η διαφορά της από το δεύτερο (VIDEO).

Besiktas' Vincent Aboubakar celebrates after scoring against Olympiakos during a Europa League round of 16 first leg soccer match at Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Thursday, March 9, 2017. (AP Photo/Yorgos Karahalis)
Besiktas' Vincent Aboubakar celebrates after scoring against Olympiakos during a Europa League round of 16 first leg soccer match at Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Thursday, March 9, 2017. (AP Photo/Yorgos Karahalis) AP

Ευτυχώς που ήταν και ο Αμπουμπακάρ (αυτή την φορά ξεκίνησε στα άκρα, όχι στην κορυφή), γιατί διαφορετικά η Μπεσίκτας θα είχε υποστεί τη (μόλις) τρίτη ήττα της στην τουρκική Super Lig. Το εντός έδρας παιχνίδι με τη 14η της βαθμολογίας Καϊσερίσπορ, θεωρητικά εύκολα ή δύσκολα θα το έπαιρνε. Παρότι όμως προηγήθηκε 1-0 στο 56', δέχθηκε στη συνέχεια δυο γκολ με... καρμπόν τρόπο και χρειάστηκε το δεύτερο του Αφρικανού σκόρερ της στο 88' για να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας!

Ο Σενιόλ Γκιουνές δεν προχώρησε σε ροτέισον σε σχέση με την ενδεκάδα του "Καραϊσκάκης", παρά μόνο στην αναγκαστική αντικατάσταση των τιμωρημένων Κουαρέσμα, Γκοκχάν κι ενώ ξεκίνησε με τον Εζιακούπ αντί του Αρσλάν. Από τη στιγμή όμως, που δεν κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ (0-0 στο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με δοκάρι του Ταλίσκα), στην επανάληψη το πλήρωσε αφού βγήκε η κούραση στους "μαυραετούς".

Ο Αμπουμπακάρ με τη... φόρα και την αύρα του γκολ που πέτυχε την περασμένη Πέμπτη σκόραρε στο ίδιο διάστημα (53' εναντίον του Ολυμπιακού, 55' στην Καϊσερίσπορ). Μόνο που δεν έφτανε για να δώσει την νίκη στην Μπεσίκτας, αφού χρειάστηκε ένα καλό πλασέ του σε συνθήκες... αναμπουμπούλας στην αντίπαλη άμυνα στο 88΄για να ισοφαρίσει.

Ο Ολυμπιακός πάντως αξίζει να δει το βίντεο του συγκεκριμένου αγώνα, αφού η Καϊσερίσπορ... φανέρωσε τις αμυντικές αδυναμίες της Μπεσίκτας. Την τρύπησε τρεις φορές, άσχετα αν μέτρησαν δύο γκολ. Το πρώτο με τον Ουμούτ Μπουλούτ στο 20' ακυρώθηκε, αλλά ο ίδιος παίκτης πήρε... ρεβάνς ισοφαρίζοντας στο 64'. Για να ακολουθήσει στο 82' το αυτογκόλ του Μπέκ (1-2), σε μια φάση που φάνηκε πως η άμυνα της Μπεσίκτας έχει... θέματα( την άνοιξαν με την ίδια κίνηση από τα άκρα και γυρίσματα στο ύψος του πέναλτι).

Το... καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως στο 54' αποχώρησε τραυματίας ο βασικός στόπερ της, ο Βραζιλιάνος Μαρσελο, που δύσκολα θα προλάβει την ρεβάνς της Πέμπτης. Χωρίς αυτόν η Μπεσίκτας δέχτηκε δύο γκολ μέσα από το κουτί (τον αντικατέστησε ο Σέρβος Μίτροβιτς). Ο Γιουνές δεν έκανε τρίτη αλλαγή, ενώ πλέον στην βαθμολογία η Μπασάκσεχιρ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 52 έναντι 54 βαθμών της Μπεσίκτας.

Η Μπεσίκτας αγωνίστηκε με τους: Φάμπρι - Μπεκ, Μαρσέλο (54' Μιτροβιτς), Τόσιτς, Αντριάνο - Εζιακούπ, Χάτσινσον - Μπάμπελ (46' Αρσλάν), Ταλίσκα, Αμπουμπακάρ - Τσενκ Τοσούν

News 24/7

24MEDIA NETWORK