H Μέγκαν Ραπίνο κέρδισε το σημαντικότερο τίτλο της ζωής της

Κέρδισε κάθε τίτλο που θα μπορούσε να κερδίσει με την ποδοσφαιρική τεχνική της. Ένας ακόμα τίτλος της δόθηκε για τον τρόπο που επέλεξε να ζει και να εκφράζεται.

Η Μέγκαν Ράπινο κατά την εμφάνιση της στα βραβεία των Καλύτερων Αθλητών της FIFA, στο θέατρο La Scala του Μιλάνο, στην Βόρεια Ιταλία, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019.
Η Μέγκαν Ράπινο κατά την εμφάνιση της στα βραβεία των Καλύτερων Αθλητών της FIFA, στο θέατρο La Scala του Μιλάνο, στην Βόρεια Ιταλία, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019. AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Μέγκαν Ραπίνο είχε μια επεισοδιακή χρονιά. Πρωταθλήτρια κόσμου με την εθνική ΗΠΑ, πρώτη σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κορυφαία παίκτρια της διοργάνωσης, κορυφαία του κόσμου για το 2019 σύμφωνα με τη FIFA, πρώτη και στη διεκδίκηση ισότιμων προνομίων με τους άντρες συναθλητές της, από το αμερικάνικο κράτος, σε μια κόντρα τόσο επεισοδιακή, που ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε αισθητή την παρουσία του, με μια σειρά εμπρηστικών tweets. H 34χρονη ποδοσφαιρίστρια δεν έσκυψε το κεφάλι ούτε μια στιγμή. Παραμένοντας πιστή στα φρονήματα της, υπερασπίστηκε την άποψη της, γονατίζοντας σιωπηλά

Το BBC ήταν εκεί και κατέγραψε την παρουσία της Ραπίνο μέσα στη νέα χρονιά και τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 100 Γυναίκες με την Μεγαλύτερη Επιρροή στον Κόσμο. Στη ίδια λίστα βρίσκεται και η σπρίντερ Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, η 32χρονη πρωταθλήτρια/μητέρα/πραγματική 'wonderwoman'. Φυσικά, δεν λείπουν και οι παρουσίες που μονοπωλούν τα social media, όπως η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, αλλά και η γερουσιαστής Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτές, μια πολιτικός με ευαισθητοποίηση σε σοβαρά ζητήματα της αμερικάνικης κοινωνίας, όπως το μεταναστευτικό.

Αξίζει να τονίσουμε κάπου εδώ ότι η μήνυση που έχει υποβάλλει η Ραπίνο προς την αμερικάνικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου με την κατηγορία μισθολογικών και άλλων εργασιακών διακρίσεων εις βάρος της εθνικής Γυναικών φαίνεται πως τείνει προς έναν έντιμο συμβιβασμό. Με την ακροαματική διαδικασία να έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2020, κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο του να προετοιμάζονται οι ομάδες των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εντός ενός κλίματος διχόνοιας. Το λες και αυτό μια νίκη της Ραπίνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK