H νέα φανέλα της εθνικής Ολλανδίας θυμίζει...Βραζιλία!!

Η Εθνική Ολλανδίας για χρόνια ήταν ταυτισμένη με την... θρυλική πορτοκαλί εμφάνιση. Εξ ου άλλωστε και το "οράνιε". Η νέα της φανέλα, λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με το...παρελθόν. Μπορεί να παραπέμπει σε... Βαν Γκογκ αλλά μάλλον ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε να δει!

H νέα φανέλα της εθνικής Ολλανδίας θυμίζει...Βραζιλία!!
© PICS UNITED

Μια από τις πιο...παραδοσιακές και κλασικές φανέλες Εθνικών ομάδων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η Εθνική Ολλανδίας είχε ταυτιστεί για δεκαετίες με την κλασική πορτοκαλί εμφανιση, για αυτό και τους αποκαλούσαν "οράνιε". Από ότι φαίνεται όμως, δεν... άντεξε κι αυτή στην εποχή του σύγχρονου marketing, με τις συχνές και εντυπωσιακές αλλαγές που απαιτούν οι μεγάλες αθλητικές εταιρίες ένδυσης για εμπορικούς - οικονομικούς λόγους...

Στην νέα φανέλα, λοιπόν, της Εθνικής Ολλανδίας δεν υπάρχει το παραδοσιακό της (πορτοκαλί) χρώμα. Κι αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις μετά την παρουσίασή της φαίνεται πως περισσότερο... σόκαρε (ανεξάρτητα από το αν άρεσε και πόσο) τον κόσμο.

Η ομάδα που συνεργάζεται με τη Nike, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να ξεφύγει από τα μέχρι τώρα...κλισέ!Έτσι η νέα είναι σε στυλ... Βαν Γκογκ, με τον Ολλανδό ζωγράφο και τους πίνακές του να έχουν ξεκάθαρα εμπνεύσει τους δημιουργούς της.

Το χρώμα βέβαια από πορτοκαλί...μετατράπηκε σε κίτρινο του σταχιού, με πρασινολαδί πινελιές στα μανίκια και στην λαιμόκοψη, προφανώς γι' αυτό και οι διαμαρτυρίες. Πολλοί λένε ότι το σχέδιο παραπέμπει σε... αχυρώνα και άλλοι πως περισσότερο θυμίζει... Βραζιλία παρά Ολλανδία! Δεν έχουν κι άδικο και οι μεν και οι δε, εδώ που τα λέμε.

H νέα φανέλα της εθνικής Ολλανδίας θυμίζει...Βραζιλία!!

News 24/7

24MEDIA NETWORK