H ομάδα που επέβαλε 'απαγόρευση χειραψίας' λόγω κορονοϊού

Στην εποχή του κορονοϊού, η κάθε επαφή θεωρείται επίφοβη. Ακόμα και μια χειραψία μεταξύ ποδοσφαιριστών, όπως προκύπτει στην Αγγλία.

O Εμίλ Κραφτ και ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν σε δράση κατά την αναμέτρηση Έβερτον-Νιουκάσλ στο 'Γκούντισον Παρκ'
O Εμίλ Κραφτ και ο Ντόμινικ Κάλβερτ Λιούιν σε δράση κατά την αναμέτρηση Έβερτον-Νιουκάσλ στο 'Γκούντισον Παρκ' MARTIN RICKETT/PA VIA AP

O κορονοϊός είναι η νέα απειλή, ο νέος ορατός ή/και αόρατος φόβος που εισβάλλει σε νοσοκομεία, super market, δημιουργεί ψευδείς ειδήσεις και σπέρνει πανικό. Αν και τα συμπτώματά του δεν προκαλούν έντονη ανησυχία και προσομοιάζουν αυτά της κοινής γρίππης, αν κι η πρόληψη μπορεί να γίνει το καλύτερο φάρμακο προς αυτά, η ραγδαία εξάπλωσή του ανά τον κόσμο προκαλεί ανησυχία ως προς τη διεξαγωγή κάθε είδους κοινωνικών συναθροίσεων με παραπάνω από 15 άτομα. Ενίοτε προκαλεί και κάποιες υπερβολικές, αντιδράσεις, που βασίζονται κυρίως στον πανικό.

Ο Στίβ Μπρους, προπονητής της Νιουκάσλ, αποκάλυψε πως με αφορμή τον ιό, η ομάδα του έχει εισαγάγει έναν νέο κανόνα στο προπονητικό κέντρο της. Οι χειραψίες ανάμεσα σε παίκτες, προοπονητές και άλλους υπαλλήλους της ομάδας απαγορεύονται πια, δια ροπάλου. Συγκεκριμένα, εξήγησε: "Έχουμε σταματήσει ένα τελετουργικό που συνέβαινε κάθε πρωί, το να κάνουμε χειραψία με τον διπλανό μας, όποιος κι αν είναι, καθώς εισερχόμαστε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Το ξεκινήσαμε αφού ρωτήσαμε γιατρό. Είμαστε κι εμείς, όπως όλος ο κόσμος, κολλημένοι στις τηλεοράσεις μας για να δούμε πού θα κατευθυνθεί αυτό το πράγμα, ελπίζοντας να μην πάνε χειρότερα τα πράγματα στη χώρα μας".

Αυτήν τη στιγμή η Premier League έχει μεταθέσει στις ομάδες της εξόλοκλήρου την ευθύνη της διαχείρισης κάθε συνάθροισης που αφορά ένα ευρύ πλήθος ατόμων. Κάποιες ομάδες όπως η Άρσεναλ απαιτούν ιατρικούς ελέγχους από τους δημοσιογράφους που θα προσέρχονται στις συνεντεύξεις Τύπου, ενώ η Έβερτον απαιτεί από τους παρευρισκομένους σε κάθε επικοινωνιακή δράση της ομάδας να υπακούν στους κανόνες του δημόσιου οργανισμού υγείας (NHS).

Σε ποια χώρα θα καταλήξει το Europa League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK