H πονεμένη ιστορία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πονεμένη κατάσταση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με τους διαχειριστές και τις άτοπες συγκρίσεις των... άφραγκων διοικήσεων και για τη λύση στο σπασμένο τηλέφωνο που είναι ο διαχειριστικός έλεγχος.

H πονεμένη ιστορία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ είναι μία πονεμένη ιστορία. Με αρκετό σπασμένο τηλέφωνο, φημολογία σε επίπεδο… κουτσομπολιού, απόδοση ευθυνών στον προηγούμενο και - κυρίως - χωρίς κανέναν επενδυτή. Με διαχειριστές, ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική επιφάνεια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και που η μοίρα τους έβγαλε στο χάντμπολ, στο βόλεϊ, στον στίβο. Καμιά φορά και στο μπάσκετ. Της μετά - Φιλίππου εποχής.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συλλογικά blogs και στις συζητήσεις των φίλων της ΑΕΚ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κουβέντας σχετικά με τη σύγκριση της "άφραγκης" διοίκησης Χατζηχρήστου – εμμέσως, γιατί πρόεδροι εκείνο τον καιρό ήταν οι Μιχαήλ, Παπαδημητρίου, χρόνια μετά την εκλογή Χατζηχρήστου - και της "άφραγκης" διοίκησης Αλεξίου - Κοτσάτου. Με την πρώτη να παίρνει πόντους και την τελευταία να χάνει, γιατί είχε δημιουργηθεί λανθασμένα η προσδοκίας της αναμονής των... εκατομμυρίων και της απογείωσης των τμημάτων.

H πονεμένη ιστορία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Άδικη σύγκριση όμως. Τότε, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής έπεσε πάνω στην εποχή Αδαμίδη στην ΠΑΕ. Ο Αδαμίδης ήταν ένας άνθρωπος που τον ενδιέφερε τρομερά η εικόνα του, μελέτησε τα τρωτά σημεία του Ντέμη Νικολαϊδη και προσπάθησε να κάνει τα ακριβώς αντίθετα προκειμένου να παρατείνει την παρουσία του στην "κιτρινόμαυρη" εταιρεία: Έκανε άνοιγμα στην πλειοψηφία των ΜΜΕ με την οποία ο Νικολαϊδης είχε ανοιχτό μέτωπο, έκανε άνοιγμα στην Ερασιτεχνική με την οποία ο Νικολαϊδης είχε επίσης μέτωπο και προσπάθησε να αφήσει ικανοποιημένες τις μάζες που φωνάζουν και ακούγονται, άσχετα από το αν έχουν δίκιο.

Έτσι σε μία εποχή που το ταμείο της ΠΑΕ ήταν μείον, ο Αδαμίδης προσπαθούσε να ικανοποιήσει έστω και με πενιχρό τρόπο τις εστίες …βαβούρας. Έδινε μερικά ψίχουλα στην Ερασιτεχνική, απαλλάχτηκε από τις φωνές, κέρδισε χρόνο για να παραμείνει στη διοίκηση, δίνοντας παράλληλα πίστωση χρόνου στην τότε διοίκηση της Ερασιτεχνικής προκειμένου να ασκεί και αυτή …διοίκηση παρά το γεγονός ότι ήταν –και εκείνη- άφραγκη.

Οι προτεραιότητες (ποδοσφαιρικό τμήμα, ΠΑΕ) πέρασαν σε δεύτερη μοίρα για να κερδίσουν χρόνο παραμονής οι διοικήσεις. Ή τουλάχιστον αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι μία σοβαρή ΠΑΕ, αυξάνει τις πιθανότητές της να συντηρήσει και το μητρικό Σωματείο. Τα πάντα ήταν παροδικά. Αντίθετα τώρα…

H πονεμένη ιστορία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η σημερινή κατάσταση είναι διαφορετική. Ειδικά η φετινή. Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει ΠΑΕ ΑΕΚ. Η άλλοτε ΠΑΕ ΑΕΚ λειτουργεί ως "ΑΕΚ Τμήμα Ποδοσφαίρου" και υπάγεται στην Ερασιτεχνική, είναι σοβαρή και ενισχύει το Σωματείο τηρουμένων των προτεραιοτήτων. Ο Αλεξίου και ο Κοτσάτος, έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από τους προκατόχους τους, ωστόσο τα χρήματα που έχουν-διαθέτουν δεν αρκούν για να συντηρήσουν τα τμήματα.

Το ποσό που πήραν από τα διαρκείας (10 ευρώ στην κάθε κάρτα) της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ πήγαν στην Εφορία για να μπορεί η - ποδοσφαιρική - ομάδα να σφραγίζει εισιτήρια. Η μοναδική ελπίδα για το Σωματείο, είναι η ανάκαμψη της ΠΑΕ στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, η κατασκευή του γηπέδου και η προδιαγραφόμενη οικονομικά εύρωστη εταιρεία που θα δημιουργηθεί, η οποία θα καταβάλλει το 10% και θα γίνει εφικτό να συντηρηθούν τα τμήματα.

Έξωση

Μετά την ντροπιαστική έξωση του Σωματείου ΑΕΚ από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής, μοιραία η κουβέντα γύρισε στο "Γιατί δεν κάνει κάτι ο Μελισσανίδης και το περιβάλλον του". Πολύ καλή ερώτηση. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά τον διακανονισμό που είχε γίνει με τον ιδιοκτήτη των γραφείων συμφωνήθηκε να καταβληθεί ένα ποσό των 5.000 ευρώ από τον κάθε παράγοντα της Ερασιτεχνικής, προκειμένου να εξοφληθούν οι παλιές οφειλές.

H πονεμένη ιστορία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Το πρώτο 5χίλιαρο πληρώθηκε κανονικά, στην ώρα του από τον Μάκη Αγγελόπουλο, άνθρωπο πλήρους εμπιστοσύνης του Δημήτρη Μελισσανίδη επί σειρά ετών. Το δεύτερο, δεν καταβλήθηκε ποτέ, γιατί οι άνθρωποι που κουμαντάρουν τα τμήματα –και θέλουν να τα χρηματοδοτήσουν- δεν έβγαλαν άκρη μεταξύ τους. Μέχρι να συναντηθούν όλοι μαζί, να συζητήσουν, να δουν ποιος φταίει, ποιος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και ποιος διαφημίζεται δωρεάν για τον τίτλο "Παράγοντας ΑΕΚ", η ζωή συνεχίζεται…

Το θετικό της παρουσίας Αλεξίου στο τιμόνι της Ερασιτεχνικής είναι ότι υπάρχει -μετά από χρόνια- σοβαρός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ και στο Σωματείο. Έτσι, διατηρείται ζωντανή η μοναδική ελπίδα της Ερασιτεχνικής να περιμένει λεφτά - άρα και ζωή - μέσα σε υγιές περιβάλλον από τη μοναδική σανίδα σωτηρίας της: Την ΠΑΕ.

Υ.Γ.1: Μεγάλο κακό έχει δημιουργηθεί με τους υπαλλήλους και το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι. Αυτοί υποστηρίζουν ότι είναι απλήρωτοι για έναν χρόνο, η διοίκηση ότι είναι πληρωμένοι τους 8 από τους 10 μήνες (μέχρι το Πάσχα) που έχει αναλάβει, με τις οφειλές να βαραίνουν τους προκατόχους. Μοναδική λύση - αν και δεν υπάρχουν τα χρήματα ούτε για αυτό - είναι ο διαχειριστικός έλεγχος των προηγούμενων διοικήσεων. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Έτσι δε λένε;

News 24/7

24MEDIA NETWORK